Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cs'y, schodzenie z linii

Myuis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cze.

mam pare pytan dotyczach top lane.

1. Jaka jest najwieksza liczba cs do zdobycia na topie do 10 minuty?

2. kiedy schodzic z lini aby nie stracic zbyt duzo cs?

3. Bedac G3 grajac top'a mam 75 cs w 10min, chce wiecej. Nie wymagam od siebie zbyt duzo?

tyle.

Opublikowano

cze.

3. Bedac G3 grajac top'a mam 75 cs w 10min, chce wiecej. Nie wymagam od siebie zbyt duzo?

tyle.

1. w 10min masz max 114 cs z linii

2. to zależy od czego wystartowałeś i kim grasz, bo jak masz low hp i siedzisz na linii ale nie możesz farmić, to to sensu nie ma, zaś jeśli grasz takim vladem, yorickiem, nasus, rene to sustain postaci pozwoli ci się utrzymać o wiele dłużej.

3. jeśli chodzi o topa w 10min b.dobry wynik to 85-95.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Z lini na gank mida itp. sie schodzi po pusznięciu albo jak jest nagła potrzeba, jeśli chodzi o recall to albo jak jesteś umierający albo po spushowaniu pod wieże enemy. 

21515.jpg

Opublikowano

Top'a gram fiorą.

Co do 114 csow w 10 minucie na topie to prawda? Moim zdaneim to imposible

Opublikowano

@Myusi

Rekord świata w CS na midzie zdobyty bodajże przez Froggena (czy jakoś tak) to w 22-3 minucie ponad 350 creepów. Jest to niemożliwe, lecz ten gracz zamiast czekać na lane na resztę minionów po prostu robił jungle :)

__

Co do tematu:

1. Bodajże 110-114 coś takiego

2. Jak nie masz co farmic/spushowaleś lane. Wszystko zależy czy chodzi Ci o schodzenia raczej na stałe czy na ganki :) Na stałe to schodzisz jak masz ponad 100-150, dodatkowo widząc, że już przeciwnicy skupiają się na midzie Ty musisz odpuścić sobię wbijanie CS i pomóc drużynie. Jeśli chodzi o gankowanie to tak jak napisałem, jak nie masz co farmic, przeciwnik jest w bazie, a Ty spushowales swoją linię

3. Nie raczej nie ;) Osobiście na topie do 10 minuty wbijam około 95-115 farmy. Według mnie to priorytet w early więc na ten aspekt poświęcam najwięcej uwagi.

916741414680034286162.png

Opublikowano

Perfect_Creep_Score.png

Tutaj jest tabelka z ilością creepów w danej minucie.

W 10 minucie wychodzą te 114 creepy z nexusa. 75 cs w 10 minucie to bardzo ok wynik. Grunt, to żeby mieć więcej niż przeciwnik (poza niektórymi wyjątkami).

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

75csa w 10 jest b.dobrze jak enemy nie ma więcej. Nawet na LCS nie farmia więcej. Ogólnie jak masz te 160csa w 20min to tez jest ok. Z tym. Ze czy respia się w 1min 30 SEC czyli teoretycznie z pierwszej dziesiątki maszmniej niż z drugiej.

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

@Myusi

Rekord świata w CS na midzie zdobyty bodajże przez Froggena (czy jakoś tak) to w 22-3 minucie ponad 350 creepów. Jest to niemożliwe, lecz ten gracz zamiast czekać na lane na resztę minionów po prostu robił jungle :)

__

Co do tematu:

1. Bodajże 110-114 coś takiego

2. Jak nie masz co farmic/spushowaleś lane. Wszystko zależy czy chodzi Ci o schodzenia raczej na stałe czy na ganki :) Na stałe to schodzisz jak masz ponad 100-150, dodatkowo widząc, że już przeciwnicy skupiają się na midzie Ty musisz odpuścić sobię wbijanie CS i pomóc drużynie. Jeśli chodzi o gankowanie to tak jak napisałem, jak nie masz co farmic, przeciwnik jest w bazie, a Ty spushowales swoją linię

3. Nie raczej nie ;) Osobiście na topie do 10 minuty wbijam około 95-115 farmy. Według mnie to priorytet w early więc na ten aspekt poświęcam najwięcej uwagi.

Froggen z jungli zabierał akurat najmniej, chodził po prostu na inne linie i zbierał farmę z nich kiedy nikogo nie było, i miał 300cs w 20min.

NJxbd4x.png

Opublikowano

cze.

tyle.

Do 10 minuty 114 csow, nie biorac pod uwage jungli.

Ale jesli jestes w stanie zdominowac toplane, taką postacią jak renek np. Warto jest nauczyć sie proxowania.

Polega to na tym ze farmisz miedzy przeciwnymi turetami,  wave - golemy - wave. Robisz sobie taką przewage jakiej przeciwnik nie nadrobi. Ale przy tym wazne jest zeby kontrolowac przeciwnego junglera, bo jak wpadnie to raczej sie wyje,biesz.

2. Jesli masz na mysli cofanie, to najlepiej wyczekaj moment az bedziesz mial taka mozliwosc, stan przed turetem przeciwnika, spushuj caly enemy wave zanim twoj do nich dojdzie i cofnij. nic nie stracisz.

3. 75 jest wporządku jak na g3, ale biorac pod uwage ze toplane to farm linia, te 85 moglbys wyciagnac bez wiekszych umiejetnosci.

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...