Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro.

Kompany.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy to prawda że jeśli zamówie coś na allegro ( Kurier ) i jeśli nie przyjdzie mi zamówiona rzecz w ciągu 7  dni roboczych to mam prawo nie odbierać tej rzeczy ? :) ... Za pomocne odpowiedzi poleci +

Opublikowano

W ogóle możesz jej nie odbierać

zamówiłem sobie halówki w piątek  tj ( 5 września )  na dzisiaj mija 7 dni roboczych ... Do tej pory nie dostarczono mi butów ... Kontaktowałem się z sprzedawcą  i powiedział że halówki przyjdą w piątek ( tydzień później ) tj ( 12 września ) ... Oczekiwałem na nie cały dzień ... Niestety wgl nawet nie przyszły ... Napisałem Email sprzedawcy że już tych halówek nie odbiorę bo nie mam zamiaru czekać 7 dni aż przyjdą ... Bo zawsze dostawałem po 2- 3 dniach przesyłke ... teraz czekam z dzisiejszym dniem 7 dni ... Odpisał mi na Email że przyjdą dzisiaj i jeśli ich nie odbiore to wystąpią o zwrot prowizji ... Czy będe im musiał zapłacić prowizje ? ... Czekam 7 dni a w regulaminie bodajże jest że przesyłka jeśli nie dojdzie do 7 dni roboczych odbiorca nie musi jej odbierać ... hmmm :/ sam nie wiem co mam robić

Opublikowano

Paczka idzie max 2 dni. Albo je jeszcze nie wysłał (bo np ich nie ma), albo paczka idzie z Chin :D

Podaj link do aukcji...

Opublikowano

daj link do profilu sprzedawcy. ja wczoraj u dwóch różnych zamówiłem kabel d-sub/hdmi i stolik pod laptopa, dostałem dzisiaj do południa dwa sms-y z informacją, że paczka została nada + link i numer paczki, by sprawdzić status. zamawiasz kurierem, jo?

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Paczka kurierem idzie do 3 dni, lecz warto przeczytać informacje "O mnie" sprzedawcy. Może on sobie napisać tam, że w ciągu 2 tygodni od zakupu wyśle paczkę i ty nic nie zrobisz. Paczki od kuriera możesz nie odbierać, sam tak niedawno robiłem bo przyszła paczka z zapłata, mimo iż płaciłem kartą.

PS Nie trudno było wejść w "O mnie" i przeczytać opis ? 

,,Każdą z przesyłek mogą Państwo "śledzić"klikając na link poniżej: 

podlinkowane do siodemka.com''

Opublikowano

zamówiłem sobie halówki w piątek  tj ( 5 września )  na dzisiaj mija 7 dni roboczych ... Do tej pory nie dostarczono mi butów ... Kontaktowałem się z sprzedawcą  i powiedział że halówki przyjdą w piątek ( tydzień później ) tj ( 12 września ) ... Oczekiwałem na nie cały dzień ... Niestety wgl nawet nie przyszły ... Napisałem Email sprzedawcy że już tych halówek nie odbiorę bo nie mam zamiaru czekać 7 dni aż przyjdą ... Bo zawsze dostawałem po 2- 3 dniach przesyłke ... teraz czekam z dzisiejszym dniem 7 dni ... Odpisał mi na Email że przyjdą dzisiaj i jeśli ich nie odbiore to wystąpią o zwrot prowizji ... Czy będe im musiał zapłacić prowizje ? ... Czekam 7 dni a w regulaminie bodajże jest że przesyłka jeśli nie dojdzie do 7 dni roboczych odbiorca nie musi jej odbierać ... hmmm :/ sam nie wiem co mam robić

Nic nie,będziesz musiał im płacić,wystąpienie o zwrot prowizji to normalna procedura na allegro.Koleś oficjalnie zarobił  kase z tych butów i będzie musiał zapłacić prowizję za nie,a Ty chcesz zwrotu np swoich pieniędzy,a allegro o tym nie wie że ty nie przyjmiesz towaru,więc typ rozpoczyna procedure zwrotu prowizji,Ciebie mogą mailem spytać,czy na pewno nie kupiłeś tego przedmiotu,w sensie,że nie odebrałeś paczki.

Opublikowano

co to a pieprzenie o prowizji ?? 

prowizje płaci tylko sprzedający  kupujący nie ma żadnych prowizji do płacenia czy zyskania !

przy zwrocie towaru ( 14 dni ) czy rezygnacji z zakupu ( 10 dni ) kupujący dostaje tylko  zwrot kosztów zakupu  odjęte zostają tylko koszty wysyłki od sprzedającego

w razie nieodebrania paczki koszty odesłania czy nie odebrania  paczki zawsze pokrywa KUPUJĄCY i zostanie mu to odjęte od wartości towaru chyba że sam pokryje koszty wysyłki wysyłając/zwracając

zresztą liczyć też nie potrafisz  kupno w piątek powoduje wpłyniecie kasy na konto firmy  w PONIEDZIAŁEK , dla firmy sobota nie jest dniem roboczym czyli dziś jest ok 4 dzień ( 1-2 dni na wysyłkę, liczmy 2 ) czyli nie ma żadnych podstaw na jakiekolwiek reklamacje poza zwrotem towaru czy rezygnacja z zakupu ! wiadomo koszty wysyłek pokrywa kupujący

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...