Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ArcheAge - pierwsze wrażenia

Gość Mistrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za niedługo gra oficjalnie wystartuje, co oznacza, że każdy z nas będzie mógł w nią zagrać i wyrazić własną opinię na jej temat. Postanowiłem stworzyć ten temat, aby osoby grające wcześniej w bete mogły opisać kilka aspektów gry, oczywiście mile widziane są także wady, o których również warto jest podyskutować.

Od siebie zamieszczę tutaj kilka filmików, które warto obejrzeć przed pobraniem gry.

Zacznę od filmiku, który prezentuje pierwszy dungeon w ArcheAge. Moim skromnym zdaniem system walki jest trochę.. powolny, co bardzo mi się nie spodobało jednak to tylko moje odczucia. Z drugiej strony moją uwagę przykuło to, że nie są to dungenony, które polegają tylko na zabijaniu potworów, bossów, czy innych różnorakich monstrum - zawierają one także ciekawe rzeczy jak np. ukryte dźwignie, kombinacje, które trzeba zrobić, żeby dostać się do kolejnego pomieszczenia. Dłużej nie przeciągając, oto wyżej wspomniany filmik:

Przechodząc do kolejnego wideo, które prezentuje bardzo dokładnie tworzenie postaci oraz jej stylizacji. Pierwsze co przykuło moją uwagę, to ogromne możliwości, które oferuje gra przy tworzeniu bohatera. Masa twarzy, tatuaży, włosów i wiele, wiele innych rzeczy, które spodobają się niejednej osobie, która uwielbia, kiedy jej postać wygląda po prostu ładnie. Kolejną rzeczą, którą można podkreślić to grafika. Jest ona bardzo, bardzo wyśmienita, nie wspominając już o wodzie, która jest tak realistyczna, że ciężko jest przestać się w nią wpatrywać. Kwintesencją tego filmiku jest na pewno system dnia i nocy (przez wielu graczy zazwyczaj niezauważalny), jednak moim zdaniem jest to wielki plus dla samej gry, ponieważ takie przestawianie pór dnia dodaje klimatu, którego w niektórych grach mi brakowało.

Wartym obejrzenia prezentacją jest także budowa domku, która jest na tyle rozbudowana, aby zadowolić każdego z graczy. W prawie żadnej grze nie mamy możliwości stworzenia własnego domu, czy nawet ZAMKU (tak, możemy zbudować własny zamek!), lecz twórcy ArcheAge dają nam taką możliwość i pewnie wielu z was z chęcią skorzysta z tej 'oferty'. Zaznaczyć także warto, że do owej budowy będziemy potrzebował wszelkiej maści materiałów i surowców jak np. kamień, czy drewno, które możemy wydobyć ręcznie (gra posiada kilkanaście profesji typu rybak, drwal, górnik itd. itd.) lub zakupić na AH (auction house, pl. dom aukcyjny). Filmik po części prezentuje także to, że możemy korzystać także z transportu zwanego "paralotnią (w grze nazywa się to inaczej).

To tyle na obecną chwilę z mojej strony jeśli chodzi o samą grę, resztę opinii i innych poglądów na temat samej gry napiszę dopiero po jej oficjalnej premierze (przypominam, że jest to już we wtorek 16/09/2014) oraz po spędzeniu kilku godzin na samej rozgrywce, aby nie przesadzić z oceną. Czekam na wasze opinie dotyczące gry!

Opublikowano

Zagrałam na becie, gra jest bardzo ładna graficznie (screeny w spoilerach), ciekawe są wierzchowce i to, że możesz wziąć na swojego rumaka innego gracza, więc gdy ktoś afkuje nie tracimy czasu, tylko jedna osoba prowadzi nas do celu. Polecam robić poboczne misje. My się tak zapędziliśmy, że ciężko było nam ubić potwora, a moje leczenie było bardzo słabe... Przy pierwszych misjach - można na drzewo wyjść, tam, gdzie ptaki latają, ja długo z tą misją męczyłam się x.x Cóż więcej.... Ładne widoki, misje na wierzchowca dość ciekawa. Ogólnie gra pozytywna :P

886171410778454578515.jpeg

574661410778454578515.jpeg

751251410778454578515.jpeg

218241410778454578515.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...