Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z wiatraczkiem.

D3monic

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem z wiatraczkiem od karty graficznej gdyz po prostu ten wiatraczek trzyma sie na magnesie i po prostu on krzywo sie trzyma i nie ma sily sie krecic. Urwalo mi sie nanim to co na ss zaznaczylem i tu pytanie czy da rade to jakos zrobic bez kupna nowego wiatraczka? 

post-422085-0-12177200-1410727891_thumb.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro umiałeś rozmontować do jakiegoś stopnia tak kartę to znaczy, że jakieś pojęcie o elektronice/mechanice posiadasz. 

Zobacz ja jest to zbudowane i jakie części sa ruchome. Podejrzewam, że część metalowa na wiatraku trzyma się silnika, który jest w głębi obudowy .

Jeśli użyjesz jakiegoś kleju typu kropelka powinieneś to naprawić ;) 

Pamiętaj by nie posmarować całego drażka od wiatraczka bo jakoś musi się on kręcić .

1363095337-U286162.png

Opublikowano

@Valky

Dobrze myslisz chyba tyle ze w tym rzecz ze ta część metalowa powinna wychodzić tzn zeby dalo ja sie wyjac ale sie nie da jej wyjac a jak chciałbym skleic to na kropelke, ona wchodzi tam do konca i slychac taki trzask jakby za cos sie zlapala jak proboje wyjac.

No to więcej niż pomogłem nic nie zrobię ... nie mając tego przed oczami raczej ciężko jest coś powiedzieć ;) 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

@Valky

Dobrze myslisz chyba tyle ze w tym rzecz ze ta część metalowa powinna wychodzić tzn zeby dalo ja sie wyjac ale sie nie da jej wyjac a jak chciałbym skleic to na kropelke, ona wchodzi tam do konca i slychac taki trzask jakby za cos sie zlapala jak proboje wyjac.

Opublikowano

Dobra wyjąłem chłodzenie z starego komputera od procesora. I takie pytanie jaka temperatura powinna być taka jak np używam komputer sobie normalnie przy karcie GTS 250?

Chłodzenie takie:

post-422085-0-38966700-1410981562.jpg

Zdjęcie z googli bo już nie chce mi sie robić telefonem. xD

PS temperature jak używam normalnie pc to 44-48C

@Edit

Przewaznie jak gralem w jakas gre to po ok 10 minutach w hwmonitor max 72C i tak 60-63C przy graniu

Teraz po 10 minutach grania mam max 61C 50-53 przy graniu.

Doradzi ktoś jakie by tu można nowe chłodzenie kupić? :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...