Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Złośliwe boty!

gabrys07076

Pytanie

Opublikowano

Witam, chciałem pobrać program do botów komara lecz wyskoczyły mi 2 wirusy:

1. win32 dropper gen

2. filerepmetagen

Powiecie czy są groźne, co robią i czy mogę wyłączyć antivirusa i pobrać ten program do tych botów?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś gadałem z blaykezem i też mam od niego ten program. Tzn. wysłał mi link, ale w to dziadostwo już nie gram i nie odpalałem programu. Jedynie sprawdziłem go na virustotal, a więc:

https://www.virustotal.com/pl/file/2d6da6399671b08e28a10df9bcf76061f4c98a1f65202fb0dffccd918a5554fc/analysis/

7/12 wykrytych wirusów przez skaner to Gen:Variant.Kazy - adaware. Nie wiem w jakim stopniu on ingeruje, ale być może są to tylko reklamy w programie.

3/12 to Trojan.Inject1.43951 - czyli zwykłe wykrycie injectora.

1/12 to Trojan/Win32.Blocker - teoretycznie niebezpieczny wirus, ale 1/55 skanerów to nie wiele. // <--- to jest nazwa Avasta, która określa Adaware, czyli to samo co w 1.

1/12 to Win32:Dropper-gen [Drp] - Dużo ma odmian, niby niebezpieczny, jednak 1/55 to niewiele.

Ogólnie plik wydaje się być czysty.

ok dzięki to spróbuje pobrać ;)

OK sprawdziłem i program nie działa :D, wiecie dlaczego nie działa?

Opublikowano

Kiedyś gadałem z blaykezem i też mam od niego ten program. Tzn. wysłał mi link, ale w to dziadostwo już nie gram i nie odpalałem programu. Jedynie sprawdziłem go na virustotal, a więc:

https://www.virustotal.com/pl/file/2d6da6399671b08e28a10df9bcf76061f4c98a1f65202fb0dffccd918a5554fc/analysis/

7/12 wykrytych wirusów przez skaner to Gen:Variant.Kazy - adaware. Nie wiem w jakim stopniu on ingeruje, ale być może są to tylko reklamy w programie.

3/12 to Trojan.Inject1.43951 - czyli zwykłe wykrycie injectora.

1/12 to Trojan/Win32.Blocker - teoretycznie niebezpieczny wirus, ale 1/55 skanerów to nie wiele. // <--- to jest nazwa Avasta, która określa Adaware, czyli to samo co w 1.

1/12 to Win32:Dropper-gen [Drp] - Dużo ma odmian, niby niebezpieczny, jednak 1/55 to niewiele.

Ogólnie plik wydaje się być czysty.

Opublikowano

nie od komara tylko od blakezy ze skype, mi też je wysyłał lecz nie mam zamiaru pobierać. 

w necie masz liste które wirusy są groźne które nie. wystarczy chwile posiedzieć.

1399298830-U815990.png

chcesz limit?

możesz dać, będe szpanował

@#e3uS $WAG

Opublikowano

Sama nazwa "Trojan droper gen" nic nie mówi. Jest wiele odmian, jedne szkodliwe a drugie nie. Podaj całe nazwy wirusów oraz skan z virustotal.com to Ci powiem czy są to szkodliwe wirusy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...