Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

problem z klawiaturą

matix212

Pytanie

Opublikowano

Ostatnio poklikałem wszystko naraz na klawiaturze i teraz nie działają mi liczby 1-9 (nie te z numlocka) tylko te nad literkami nie działają mi znaki !@# oraz Delete itp. W czym jest problem ?

Dodam że klawiatura jest na pewno sprawna

1359121200-U261555.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale po co mam zmieniać język klawiatury ;-;

wszystko mi działa np ę itp lecz nie działają liczby 1-9 oraz !-), a także delete itp.

to raczej nie zależy od języka klawiatury, chociaż mam polską i normalnie ustawione w opcjach :p

1359121200-U261555.png

Opublikowano

ale po co mam zmieniać język klawiatury ;-;

wszystko mi działa np ę itp lecz nie działają liczby 1-9 oraz !-), a także delete itp.

to raczej nie zależy od języka klawiatury, chociaż mam polską i normalnie ustawione w opcjach :P

Nie wiem jaką masz klawiaturę, ale przypuszczam, że jest to jakiś tani produkt. Problem z nimi jest taki, że szybko padają mikrostyki odpowiedzialne za reakcję na nacisk poszczególnych klawiszy.

Na klawiaturę trzeba jednak przeznaczyć konkretną kwotę, aby się cieszyć długą bezawaryjnością.

Opublikowano

Spróbuj.

START........CONTROL PANEL........znajdz...... ( jeśli jesteś w "Classic View" REGIONAL AND LANGUAGE.....jeśli będziesz w "Category View" to szukasz DATE, TIME, LANGUAGE, AND REGIONAL OPTIONS i tam na dole po prawej będzie REGIONAL AND LANGUAGE OPTIONS
pierwsza zakładka [REGIONAL OPTIONS]....zmieniasz na POLISH
jeśli bedzie tam 2 opcje polskie to wybierasz POLISH PROGRAMMERS,
nastepnie naciskasz na trzecią zakładke ADVANCED.....znów wybierasz 
POLISH....naciskasz na dole OK...............
Teraz powinna pojawić Ci sie na dole na pasku po prawej stronie mała ikonka z PL lub z EN po naciśnieciu na nia możesz wybrac klawiature polska lub angielska.
Jak wybierzesz polska to polskie literki możesz pisać naciskajac prawy [ALT] i jednocześnie na literke a,z,c,l,.......itd. ź otrzymasz po naciśnieciu z ALT em ixa........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...