Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Nidalee

WodzuKiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas teamu (dość dawno) jeszcze przed reworkiem kupiłem nidale. Nie grałem nią zbyt często ale gdy już grałem to robiłem ją pod ap. Ostatnio zacząłem ją zauważać na midzie ale nie pod ap tylko pod ad. Moje pytanie czy pod ad jest lepsza, jaki build na ad nidale i jak nią grać?

Opublikowano

Nidalee AP teraz jest taka meh, nie zdaje już milionów obrażen ze speara :D

A pod AD jest op w early. Niestety słabnie z czasem. Przed 10 lv, używasz w formie tygrysa W, E, Q i typ traci 2k HP :D

A build hmm...

trinity, bloodthirster może jakis :D Ogolnie to jakies 2 itemki pod ad, reszta tank np. svisage, randuin

916741414680034286162.png

Opublikowano

A pod AD jest op w early. Niestety słabnie z czasem. Przed 10 lv, używasz w formie tygrysa W, E, Q i typ traci 2k HP :D

A build hmm...

trinity, bloodthirster może jakis :D Ogolnie to jakies 2 itemki pod ad, reszta tank np. svisage, randuin

Zdajesz sobie sprawę z tego, że ona nie dostała nerfa na DMG z dzidy tylko na hitbox? Dodatkowo powiem, od Siebie. AP nida dalej się sprawdza, nawet lepiej niż kiedyś.

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę z tego, że ona nie dostała nerfa na DMG z dzidy tylko na hitbox? Dodatkowo powiem, od Siebie. AP nida dalej się sprawdza, nawet lepiej niż kiedyś.

dywizja?

Opublikowano

A build hmm...

gosciu nie udzielaj się jak nie wiesz tylko po to żeby nabić posta.. Mam 200+ gier nidalee i powiem tak, w ap nadal jest dobra ale tylko na mid/late game bo w early trudniej trafić speara, więc ad na topie sprawdza się dużo lepiej. Ja osobiście dodaje Q-W i na 2 lvlu mam 1st blooda praktycznie zawsze. build - Trinity,Botrk,omen,spirit visage, w miedzy czasie buty na cd a na koniec to czego bardziej potrzebujesz sunfire/banshe/thornmail.

ps. Zanim użyjesz tego weq żeby zabić przeciwnika to musisz pokować z AA bo Q zadaje tym wiekszy dmg im mniej hp ma przeciwnik.

Opublikowano

@Night1234
Ostatnie 5 Nidalee AP jakie były w przeciwnej drużynie po prostu zostały zmiecione :) Jej wadą jest to, że w early jest tak słaba (szczególnie przez zmniejszone hitboxy, teraz wystarczy zrobić 1 krok w bok) że trzeba mieć naprawdę duże umiejętności w grze. Szczególnie, że w yoloQ champy pod mid/late są ryzykowne (rzadko przynajmniej u mnie dochodzimy do +30 minuty, jak w early przegrywamy grę to mojemy teamowi tak spadają morale, że zaczynają grać jak downy)

____

Co do tematu:

Spróbuj pograć sobię 2-3 mecze AP nidalee, sam zobaczysz co Ci bardziej odpowiada :) Ja raczej polecam jednak tą AD. Zależy jednak wszystko od tego, czy wolis mieć mocny early czy late. (pamiętaj o tym ryzyku, że jak Twoi sojusznicy zobaczą, że przegrywasz lane, pomimo tego, że jesteś dobry w late, spadną im drastycznie morale i umiejętności gry... ;/) 

916741414680034286162.png

Opublikowano

@Night1234

Ostatnie 5 Nidalee AP jakie były w przeciwnej drużynie po prostu zostały zmiecione :) Jej wadą jest to, że w early jest tak słaba (szczególnie przez zmniejszone hitboxy, teraz wystarczy zrobić 1 krok w bok) że trzeba mieć naprawdę duże umiejętności w grze. Szczególnie, że w yoloQ champy pod mid/late są ryzykowne (rzadko przynajmniej u mnie dochodzimy do +30 minuty, jak w early przegrywamy grę to mojemy teamowi tak spadają morale, że zaczynają grać jak downy)

____

Co do tematu:

Spróbuj pograć sobię 2-3 mecze AP nidalee, sam zobaczysz co Ci bardziej odpowiada :) Ja raczej polecam jednak tą AD. Zależy jednak wszystko od tego, czy wolis mieć mocny early czy late. (pamiętaj o tym ryzyku, że jak Twoi sojusznicy zobaczą, że przegrywasz lane, pomimo tego, że jesteś dobry w late, spadną im drastycznie morale i umiejętności gry... ;/) 

dlatego nie gram nią ap;] ale tak czy inaczej wciąż jest silna pod ap build.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...