Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputer

SyberianHusky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , chciałbym kupić komputer , ale , możecie nie dowierzać ale do 15,000 zł. Około. W zestawie ma być wliczone wszystko. (monitor/y (2 bylo by fajnie) , myszka , podkladka , headset , klawiatura i oczywiście skrzynka). Komputer oczywiscie do gier.

@Zmiencie nazwe na "Kupno komputera" xD

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Da się zrobić. Jakaś konkretna obudowa Ci się podoba? Inne preferencje? Rozmiar monitora/ów?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Dzięki :) Obudowa niee , ważne aby nie był to jakiś kosmos. Monitory , najlepiej dwa po około 27 cali? Może coś takiego :) I ważne aby nie był jakiś głosny , jak mozna to do tego jakiś mikrofon pojemnościowy , było by super :)

XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Do takich celów wystarczy komputer za 4 k 

(Czemu dali mi warna skoro napisałem komputer nie chodziło mi o wszystko) 

(KOMPUTER czyli obudowa zasilacz ram procesor grafa płyta ja osobiście mam komputer za 2 k i 2 monitory jeden full hd drugi 1248:1024 więc KAMON)

Opublikowano

Michoł nie nie wystarczy.

Jesteś pewien na 2x 27? :D To jest ogrom powierzchni. Dobrym grafikom starcza jeden 27. Może więc jeden dobry 27 albo dwa 24? Można dostać za ok 2400zł dwa Eizo 24' idealne do grania. W dodatku świetnie się nadają do łączenia.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Ja proponuję abyś napisał osobny temat na wszelkie peryferia w ogólnym dziale Komputery. Tam na pewno dostaniesz lepsze propozycje niż my tutaj podamy.

Michołowy komputer byłby dobry po zmianie większości rzeczy w nim. Więc jeśli ma to mniej kosztować to trzeba złożyć coś innego.

Ja poszedłem inną drogą. Mianowicie komputer Hi-End + 2 porządne monitory dedykowane dla graczy. Jedyne nad czym się chwilę zastanawiałem to obudowa. Odpuściłem sobie Define R4 (też się nadaje do tego SLI) na rzecz Core 3500 aby wentylacja była jak najlepsza. W tej cenie już można walnąć i7 i 16GB RAMu, a  co tam. SLI z GTX 780 zasilanych najcichszym 850Watowym zasilaczem na rynku. "Leży" to na świetnej, dobrze wyglądającej płycie MSI. O miejsce na dane dbają SSD Curciala i 2TB Barracudy (aby magazynowy był też szybki można dać tam WD Black). CPU chłodzone coolerem od BQ. 

Jako monitory wybrałem 2x 23.8' Eizo, będące następcą FS2333.

http://www.morele.net/inventory/info/EWrQgU/

Pojechałem trochę w tym zestawie :D Ale składane też z rozumem. Można obniżyć cenę, jednocześnie mając "trochę" gotówki w kieszeni biorąc inne monitory za np 800zł i biorąc jedną (średnio opłacalną) GTX 780Ti. Na dalszy ogień w zbijaniu ceny idzie RAM.

Oczywiście można zapłacić mniej i warto się na tym zastanowić.

PS poczekaj z kupnem na premierę nowych GPU NV.

Opublikowano

Ja proponuję abyś napisał osobny temat na wszelkie peryferia w ogólnym dziale Komputery. Tam na pewno dostaniesz lepsze propozycje niż my tutaj podamy.

Michołowy komputer byłby dobry po zmianie większości rzeczy w nim. Więc jeśli ma to mniej kosztować to trzeba złożyć coś innego.

Ja poszedłem inną drogą. Mianowicie komputer Hi-End + 2 porządne monitory dedykowane dla graczy. Jedyne nad czym się chwilę zastanawiałem to obudowa. Odpuściłem sobie Define R4 (też się nadaje do tego SLI) na rzecz Core 3500 aby wentylacja była jak najlepsza. W tej cenie już można walnąć i7 i 16GB RAMu, a  co tam. SLI z GTX 780 zasilanych najcichszym 850Watowym zasilaczem na rynku. "Leży" to na świetnej, dobrze wyglądającej płycie MSI. O miejsce na dane dbają SSD Curciala i 2TB Barracudy (aby magazynowy był też szybki można dać tam WD Black). CPU chłodzone coolerem od BQ. 

Jako monitory wybrałem 2x 23.8' Eizo, będące następcą FS2333.

http://www.morele.net/inventory/info/EWrQgU/

Pojechałem trochę w tym zestawie :D Ale składane też z rozumem. Można obniżyć cenę, jednocześnie mając "trochę" gotówki w kieszeni biorąc inne monitory za np 800zł i biorąc jedną (średnio opłacalną) GTX 780Ti. Na dalszy ogień w zbijaniu ceny idzie RAM.

Oczywiście można zapłacić mniej i warto się na tym zastanowić.

PS poczekaj z kupnem na premierę nowych GPU NV.

Super , wielki dzieki :) Chyba że walniemy 2x GTX 780 Ti :D Poczekam jeszcze troche , a teraz łap plusa :)

XDDD

banner1.png

Opublikowano

Super , wielki dzieki :) Chyba że walniemy 2x GTX 780 Ti :D Poczekam jeszcze troche , a teraz łap plusa :)

jak cie budzet nie ogranicza to bierz 2x295

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...