Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Taki o to dziwny problem.

witti97

Pytanie

Opublikowano

Od kilku dni, bodajże 3 mam taki problem. 

as.png

(zdjęcie zrobione telefonem, bo niestety po tym błędzie screena do painta wrzucić nie zdąze)

Wyskakuje on na kazdej aplikacji, przeważnie po ok. 2h od włączenia laptopa. Po tym błędzie czego bym nie zrobił to system sie zawiesza i nic innego nie pozostaje zrobić jak tylko wyjąc baterie żeby się wyłączył. Ktoś wie o co chodzi?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile masz pamięci Ram ? 

Na zdjęciu widać, że miałeś uruchomioną jakąś grę "SRO_Client" to coś z gry prawda? może masz zbyt słaby komputer i nie spełniasz wymagań?

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Tak to gra. Gra nie wymaga wiele. Odkąd w nią gram ze 3 lata miałem 3 komputery i na żadnym problemu nie było. Teraz mam najlepszy i coś się zaczęło robić. 

09709787215852421654.png

Taki o to mam system.

Opublikowano

Dzisiaj sprawdzalem w menadżerze zadań jak to wszystko przekłada się na pamięc.. SRO_Client zajmuję na starcie okolice 600 MB i gdy zaczynają się problemy również ma 600 a czasami nawet mniej (400-500). Wydaję mi się, że coś mi nagle "zjada" całą pamięć systemu, bo komunikat o braku pamięci mi wyskoczył gdy jedyne co było włączone to przeglądarka. Spojrzalem wtedy w menadżera zadań i się okazało, że żaden proces nie przekracza 80MB pamięci, a % latały między 95% a 99%. Ktoś coś ogarnia? Jakaś pomoc?

Opublikowano

Pobierz ten o to programik : AdwCleaner  i przeskanuj nim kompa bo masz chyba jakiegoś robaka ... 

Ew. użyj też tego : Malwarebytes ;) 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Możesz spróbować przywrócić kopie zapasowa pliku.

Wejdź w start i w polu wyszukaj wpisz: Przywracanie systemu . Uruchom kreator i idź zgodnie z napisami ;) 

Przywróć system do jakiegoś danego punktu, ale więcej niż 3 dni... czyli do tego czasu kiedy problem nie występował ;)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Używam Malwarebytes Anti-Malware. Wczoraj mi 60 zainfekowanych plików wykryło. Są przeniesione do kwarantanny, bo to chyba jakieś systemowe pliki i boje się ich usunąc. Nadal występuję podany problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...