Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] SoloQ

bandan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie co byście polecali na SoloQ? Dzięki ADC udało mi się dojść do Platinum 3 lecz dobra passa na bocie się skończyła i spadłem do Platinum 4. Dokładny opis problemu napisałem na samym dole.

- Nie mam tylko 20 champów:

Anivia, Azir, Braum, Galio, Gnar, Graves, Irelia, Kharthus, Kassadin, Kennen, Malzahar, Maokai, Orianna, Rumble, Sejuani, Shen, Urgot, Vel'Koz, Viktor, Vladimir

- Co byście polecili do Carrowania gier? Chciałbym w tym sezonie jeszcze wejść przynajmniej do Diamond 5 jeśli się w ogóle uda a do końca sezonu ( z tego co przynajmniej mi wiadomo ) to 2 miesiące.

- Zastanawiałem się nad MIDem a dokładnie nad:

Akali, Zed, Orianna ( mógłbym kupić ), Talon

- Chciałbym też spytać czy Tristiana AP jest dobra? Opłaca się w ogóle grać nią na rankedach czy to tylko ryzyko między W/L?

- Zastanawiałem się także nad TOPem mn.i nad:

Jax, Kog'Maw ( starając się farmiąc i zdobyć fraga przy Ganku, podobno jest dość dobry na adc ), Jayce, Nasus.

- Jeśli chodzi o Tristianę AP oraz Kog'Maw TOP to nie próbowałem grać

- Próbowałem grać:

a) Jak wspominałem ADC ( nie da się wyCarrować niestety ),

B) Ryze TOP ( Mocny dmg i jest tankiem lecz nie wychozi mi nawet wygrywając łatwo linie, to gra niestety jest porażką )

c) Xerath ( Po wygraniu lini i roamowaniu dalej było ciężko i były przegrane )

d) Vi ( Dość dobrze zapowiada wcześnięjszy etap gry przez swoje b.dobre ganki lecz późniejsza faza gry niestety wszystko zmienia )

A mój problem dokładnie polega na tym że gdy wszedłem do Platinum 3 zaczęło mi dobierać Zombie do teamu, totalne bezmózgi. Gdy mój team ma 99,9% pewności szans na wygraną wszystko się zmienia gdy zaczynają wszyscy czuć się zbyt pewnie mn.i Chodzenie po jungli bez wardów, walki 3vs5 ( no przecież czemu nie przecież jest 31/10... ) Po Teamowym Fightcie gdy możemy pushnąć to wszyscy "B" albo jungla ( wolfy, wraithy, golemy ) wszystko tylko nie Nashor lub Push (choć push jak dla mnie ważniejszy) Pushnięte 2 inhibitory dają czas zrobić Nashora gdy oni podejdą to ich 2 Turrety od nexusa zostaną zniszczone. Oczywiście, pinguje, pisze, proszę, błagam to dalej nic (czuje się czasem jakbym był w Bronze 5) Oczywiście staram się sam pushnąć lecz 20-30 sekund to za mało jak na 1 osobe jeszcze przy pushowaniu fal creepów to przy takim czasię zdążę walnąć od 2 do 5x w Turret zależy to też w sumie od czasu trwania teamfightu oraz 1 killa jeśli 1 się zrespi to ciężko już pushnąć samemu gdy defuje. Wydaję mi się że nie gram źle np. statystyki na dolnej linii powiedzmy 3/1 + 220-230 creepów w 25-27 minucie to nie jest źle, rzecz jasna każdemu zdarzy się przegrać lecz gdy każda linia przegrywa ( taka 5ta gra pod rząd? ) To cóż tu zrobić? Dlatego odwołuję się do was z prośbą o pomoc, czy da się jakimś championem wygrać samemu match z Zombie?

Jestem otwarty na wszystkie propozycje.

Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie, w sumie nie wiedziałem dokładnie gdzie napisać oraz z góry dziękuję za pomoc :)

wCAZfSW.png

Opublikowano

Samemu ? hm.. No nie da :D

Ale łatwo można wycarrować grając Yasuo czy innymi typowi snowbollawcami(źle pewnie napisałem) na midzie w jungli J4, Jarvan, Master czy Heca też .. Na Topa to Ryze ale samemu nim nie wygrasz no chyba że gra sie przeciągnie do 60 minuty i będziesz miał full build i wgl .. Nasusem też ze stackami ale trudno to wystackować i taka Vayne i tak Cie w chwile zabije ... No nie wiem, mógłbyś Orianną na midzie spróbować, Kayle albo Rene na topie.

Po prostu dziamal ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...