Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mniej Ramu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że to zależy od jakości RAM'u. Wiadomo, że RAM od np. Kingston będzie lepsze od jakiegoś syfu z biedronki. Ściągnij sobie jakieś programy do czyszczenia RAM'u co parę sek(mi pomaga memboost). 

Btw. Załóż jeszcze 30 tematów pt. "Jak obniżyć zużycie RAM'u przez Fulcrum'a" i po 50 postów w każdym temacie poświęconemu temu botowi, bo na pewno nikt nie widział twojego pytania w pierwszym temacie na temat FulcrumBot'a. . .  . -_-

Opublikowano

@up 

Teraz sobie sprawdziłem i powiem Ci, że im więcej botów dasz, tym mniej ram'u używa każdy z osobna.

Nie mówię, że zrobisz sobie 300 botów na raz i będzie po 1 Mb ramu brać, ale przy 8 botach miałem takie same ogóle użycie ram'u(ok. 90%) jak w przypadku używania tylko 6 botów. Zaraz sprawdzę, czy jak dam 10 botów, to będzie tak samo.

@Edit 

Przy 10 botach ogóle zużycie ram ok 95% + nie mogę nic robić na kompie, ale bot działa dobrze.

Jeszcze zobaczę przed następnym meczem, czy jak obniże max. ilość fps, to pomoże.

Więcej niż 10 botów na raz wolę nie testować, ponieważ moje 4 GB RAM mogą nie utrzymać.

Opublikowano

@alemamfaze Mam 6gb Ramu

Ps, Wiem, że to zmniejszenie ramu jest związane z Minimizer czy coś takiego xD

Minimizer to wbudowana opcja Fulcruma. Btw. odpalenie większej ilości botów owszem zmniejszyło zużycie ale nie chodzi już tak stabilnie :/

Na tym Fanpage rozdają kody na darmowe Referrale!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngREF4U Wiem, że jak ktoś odpalał boty to zabierało od 50 do 200 ramu więc wiem, że się da ale jakimi programami czy co?

Nie wiem ta osoba wygląda mi na trolla, może screen był robiony w momencie jak dopiero co się klienty gry odpalały wtedy jest pobór 100-200 MB :)

Opublikowano

@up 

Teraz sobie sprawdziłem i powiem Ci, że im więcej botów dasz, tym mniej ram'u używa każdy z osobna.

Nie mówię, że zrobisz sobie 300 botów na raz i będzie po 1 Mb ramu brać, ale przy 8 botach miałem takie same ogóle użycie ram'u(ok. 90%) jak w przypadku używania tylko 6 botów. Zaraz sprawdzę, czy jak dam 10 botów, to będzie tak samo.

@Edit 

Przy 10 botach ogóle zużycie ram ok 95% + nie mogę nic robić na kompie, ale bot działa dobrze.

Jeszcze zobaczę przed następnym meczem, czy jak obniże max. ilość fps, to pomoże.

Więcej niż 10 botów na raz wolę nie testować, ponieważ moje 4 GB RAM mogą nie utrzymać.

Mam podobnie, przy 10 botach mam zuzycie ok. 95% ale mam 6 gb ram ( jest to laptop ) Da sie niby wejsc w przegladarke ale bardzo wolno. Ale za to w Cs mozna grac normalnie bez lagow :O

Tez sie zastanawiam, czy jest jakis sposob na zmniejszenie poboru ramu z LoL'a. Moze np. Przypisac dany proces do jakiegos Vps'a za 5 zl? Napisac np bota ktory odpala boty na serwerach wykupionych za X $ i sprzedawac to za X+5 $ drozej, dobre :P 

Lub zrobic tak, ze w ogole nie widac clienta i zeby odbywalo sie to wszystko pakietami wysylajac na serwery :_;

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Myślę, że to zależy od jakości RAM'u. Wiadomo, że RAM od np. Kingston będzie lepsze od jakiegoś syfu z biedronki. Ściągnij sobie jakieś programy do czyszczenia RAM'u co parę sek(mi pomaga memboost).

Btw. Załóż jeszcze 30 tematów pt. "Jak obniżyć zużycie RAM'u przez Fulcrum'a" i po 50 postów w każdym temacie poświęconemu temu botowi, bo na pewno nikt nie widział twojego pytania w pierwszym temacie na temat FulcrumBot'a. . . . -_-

Ram z biedronki xD moj kolega @seba630 chcial zrobic biznes luj hardkor w chuj I kupywac serwery ladowac ramu w chuj I sobie obliczyl ze niby zarobi 300 zl na plus ale nie ogarnia ze jak wsadzi jakis goodram to nikt tego nie kupi
Opublikowano

Ram z biedronki xD moj kolega @seba630 chcial zrobic biznes luj hardkor w c**j I kupywac serwery ladowac ramu w c**j I sobie obliczyl ze niby zarobi 300 zl na plus ale nie ogarnia ze jak wsadzi jakis goodram to nikt tego nie kupi

Mam 32 GB good ram na jednej z maszyn. Działa bez zarzutów. Akurat polskiej dobrej firmy się przyczepiłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...