Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie serwera

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc, mam kilka pytań, przejdźmy do rzeczy! :P:

1.Jak zrobić by ikonki które zostały usunięte, system liczył od nowa ich ID, lub zmienić im ID, Tzn. Że usuniemy np ikonke 9, a chcemy by była ona po kolei tzn 8, 9, 10 Zamiast 8, 10, 11 Itp.. Wiem że da się jakoś zrobić, ponieważ widziałem na jednym z serwerów ładnie poukładane ID ikon.

2.Jak dodać sobie Admin Server Query, bądź rangę której żaden Admin/Ranga Uprawniona zdjąć nie może? Ponieważ, ja nie mam połowy praw na swoim serwerze (No-Hamachi). Posiadam Program Putty, wyczytałem że robi się to nim, tylko jak? ^.^

3.Na pewno coś jeszcze się znajdzie.. :D

image.png

Opublikowano

1. Nie da się tego zmienić to jest ID grupy (chyba, że reinstalacja serwera chociaż jest to chyba zbędny zabieg po to aby tylko zmienić ID grup?).
Chyba, że Ci chodzi o ułożenie ikon to wpisz wartość w

i_group_sort_id
2. Odp wyżej.
3. Więc pytaj :)
Opublikowano

@KaaCeeQ nie wiem jak, ale inni mają te ID grup zmienione, uporządkowane, chciałbym je uporządkować ponieważ usunąłem 140 rang, a reinstalacja serwera to za dużo roboty i ustawiania ;p No ale jeśli będzie trzeba to będzie trzeba :P Widziałem na jednym serwerze jak mają ustawione ID Grup/Ikon od ID 1 do 100, na początku masz od 6, oni mają od 1 ;p

@Senderki Tak, mam TS postawiony na komputerze, czyli mam chyba dostęp? Napisałem już to w temacie. -.-

@554461402688252517908.png Norczan Spróbuję, zobaczymy czy się uda :) Wielki Like, działa wszystko działa, jedynie musiałem zrobić od nowa serwer, ale no trudnoo :P Dzięki :)

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...