Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze linie

szluga123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacząłem tak jakby ostatnio grę w wota mówię ''tak jakby'', ponieważ miałem około 1500 bitew w WoTa wersji xbox 360 czyli te weakspoty itd ogarniam. Na xboxie rozpocząłem linię do fvb215b, bardzo tego żałowałem, skończyłem na Conquerror i nie zamierzam narazie iść w tą linię, miałem is-3 i mam, jest spoko jednak każdy go ma na wersji xbox jak i na pc ale jednak szukam czegoś na pc co nie każdy rozpoczyna jako pierwsze itd. Mam problem z dobraniem linii, w jakiej kolejności mi byście polecili te pierwsze 5 linii? Moja propozycja:

1-T110E3 - Świetny pancerz i ta lufa:P Bardzo lubię odbijać pociski tych 8,9 tierów i może te 40% 10 tierów.

2-E50M - Dobra mobilność jak na taką wagę, można taranować, celna lufa z dobrymi uszkodzeniami jak na taki reload i w miare pancerz. Takim isem-3 czy caernavronem miałem problemy z pancerzem już przy E-50.

3-T110E5 - Przyzwoity pancerz, dobra mobilność jak na ciężki czołg, dobry damage jak na taki reload oraz słyszałem, że łatwo się gra z poprzednikami zwłaszcza jak gra się na wieże. W moim przypadku potrafię grać na wieżę ,bo miałem tego is-3 z lepszą wieżą.

4-IS-7 - Doskonały pancerz, dobry damage jak na taki reload, i mobilny.

5-E-100 - No wybrałem go dopiero teraz bo dla mnie nie jest taki wspaniały ale łatwo bardzo będzie mi się grało jego poprzednikami głównie E-75 bo to jest najlepszy 9 tier. Oczywiście nie pogardzę samą E-100 bo ma dobry damage, jak się schowa tą dolną płytę potrafi być niebezpieczny i według mnie gdy grałem moimi 8 tierami na xboxie był to najtrudniejszy przeciwnik dla mnie:D

To na tyle, czekam na waszą TOP 5;)

Opublikowano

Witam, zacząłem tak jakby ostatnio grę w wota mówię ''tak jakby'', ponieważ miałem około 1500 bitew w WoTa wersji xbox 360 czyli te weakspoty itd ogarniam. Na xboxie rozpocząłem linię do fvb215b, bardzo tego żałowałem, skończyłem na Conquerror i nie zamierzam narazie iść w tą linię, miałem is-3 i mam, jest spoko jednak każdy go ma na wersji xbox jak i na pc ale jednak szukam czegoś na pc co nie każdy rozpoczyna jako pierwsze itd. Mam problem z dobraniem linii, w jakiej kolejności mi byście polecili te pierwsze 5 linii? Moja propozycja:

1-T110E3 - Świetny pancerz i ta lufa:P Bardzo lubię odbijać pociski tych 8,9 tierów i może te 40% 10 tierów.

2-E50M - Dobra mobilność jak na taką wagę, można taranować, celna lufa z dobrymi uszkodzeniami jak na taki reload i w miare pancerz. Takim isem-3 czy caernavronem miałem problemy z pancerzem już przy E-50.

3-T110E5 - Przyzwoity pancerz, dobra mobilność jak na ciężki czołg, dobry damage jak na taki reload oraz słyszałem, że łatwo się gra z poprzednikami zwłaszcza jak gra się na wieże. W moim przypadku potrafię grać na wieżę ,bo miałem tego is-3 z lepszą wieżą.

5-E-100 - No wybrałem go dopiero teraz bo dla mnie nie jest taki wspaniały ale łatwo bardzo będzie mi się grało jego poprzednikami głównie E-75 bo to jest najlepszy 9 tier. Oczywiście nie pogardzę samą E-100 bo ma dobry damage, jak się schowa tą dolną płytę potrafi być niebezpieczny i według mnie gdy grałem moimi 8 tierami na xboxie był to najtrudniejszy przeciwnik dla mnie:D

1 Jakby E3 odbijało tylko 40% pocisków to nikt by nim nie grał ...

2 Bo to te same kadłuby.

3 Is-3 ma bardzo słabą wieże i nie opuszcza lufy.

4 ----

5 No jak grasz 8 teirem na 10 to wszystko jest niebezpieczne.

E3 bo pancerz

Jagde100 bo dmg + pancerz

OB 263 za dmg oraz camo

Patton za działko i zasięg widzenia

Maus za pancerz

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Polecam iść w czołgi średnie typu: Ob. 140, T-62A lub BC-25t (najbardziej polecam BC).

Ciężkie IS-7. Ja bym robił czołgi średnie jako pierwsze.

Opublikowano

Największe zapotrzebowanie na CW itp. jest na medy. Taką jadzię e-100 bierze się na nieliczne mapy. E3 często jest nazywany najlepszym TD'kiem tieru, choć grałem na teście wszystkimi TD'kami i najprzyjemniej grało mi się Fochem.

E3 jest dość mobilna, ma najlepszy pancerz, z 2 weakspotami - właz, który ciężko przebić i dolna płyta, od której is-7 się na goldzie nie wiem jakim cudem odbijałem. Foch ma świetny kadłub, ale sporo weakspotów na samej górze. Tam sporo wchodzi, nawet z większej odległości. 2 weakspotem jest dolna płyta, ale na z 20 bitew nie strzelił mi tam nikt. Jest najmobilniejszym TD'kiem i ma magazynek 3x 750 przy dobrej penetracji.

Jadzia E-100 ma przyjemną linię, ale 10t jest słaby. Pancerz jakiś ma, ale co mu po nim jak mobilności brak... Mausem go oflankować to żaden problem.

Polecałbym:

Medy: Ruskie, T-62A/Ob. 140 i BC 25t. Na CW najczęściej się ich używa.

HT: Tutaj odradziłbym brytyjskie, bo Xt jest dość słaby, z resztą sam je robiłeś. Maus jest czołgiem dla doświadczonych, możesz spróbować E-100 lub is-7.

TD: E3, tylko że linia jest nie ciekawa. T28 to chyba najgorszy TD tieru. Jego następnik przynajmniej ma pancerz + działo, a Xt bardzo dobry. Foch ma ciężką linię, na początek raczej jej nie rób.

Arty: Odpuść na początek, ale jeśli jesteś ciekaw, to amerykańskie/brytyjskie - 2 jedyne słuszne nacje.

Opublikowano

Zdecydowałem na taką kolejność.

1.T110E5 bo słyszałem, że na newbie jest dobry, spodobał mi się i każdy go lubi.

2. T110E3, również mi się podoba, takie TD tylko mnie interesują, nie magazynkowce czy taka jadzka co pizgnie 1k i trzeba czekać 23 sec. 

3. Object 268 też td ale ma świetną linię i też jest rodzajem td które mi się podobają.

4. IS-7 no cóż, nie jest zły, podoba mi się za poza tym każdy i tak go musi mieć:P

5. Pożyjemy zobaczymy ale na dzień dzisiejszy bym chciał mieć E-50M, ponieważ niezłe działo, pancerz jak na meda wyśmienity a i tak lubię takie medy niż jakieś niziołki, przynajmniej najbardziej nie chciałbym mieć jako przeciwnika z medów właśnie E-50M;p

Opublikowano

Zdecydowałem na taką kolejność.

1.T110E5 bo słyszałem, że na newbie jest dobry, spodobał mi się i każdy go lubi.

2. T110E3, również mi się podoba, takie TD tylko mnie interesują, nie magazynkowce czy taka jadzka co pizgnie 1k i trzeba czekać 23 sec. 

3. Object 268 też td ale ma świetną linię i też jest rodzajem td które mi się podobają.

4. IS-7 no cóż, nie jest zły, podoba mi się za poza tym każdy i tak go musi mieć :P

5. Pożyjemy zobaczymy ale na dzień dzisiejszy bym chciał mieć E-50M, ponieważ niezłe działo, pancerz jak na meda wyśmienity a i tak lubię takie medy niż jakieś niziołki, przynajmniej najbardziej nie chciałbym mieć jako przeciwnika z medów właśnie E-50M;p

Ja Ci proponuję jako drugą linię zrobić Ob.140, ponieważ jest epicki i są pograsz nim na CW. To od Ciebie zależy. :)

Opublikowano

co to te CW?

//edit No fajny taki obiekt ale jak u niego z pancerzem? A przedstawi w kilku zdaniach mi ktoś tego meda leoparda?

Wojny klanowe.

Obiekt ma pancerz taki sobie. Wieża sporo dinga, ale kadłub gorszy niż u T-54.

Leoś często nazywany jest najlepszym medem w grze. Jest bardzo mobilny, ma świetny zasięg widzenia, snajperską lufkę o przyzwoitym DPS'ie (obrażenia na strzał), RoF'ie (szybkostrzelności), DPM'ie (obrażenia na minutę) i penetracji. Niestety, ma najgorszy pancerz z tych czołgów, gorszy nawet od BC, który o dziwo sporo dinga.

Opublikowano

Wojny klanowe.

Obiekt ma pancerz taki sobie. Wieża sporo dinga, ale kadłub gorszy niż u T-54.

Leoś często nazywany jest najlepszym medem w grze. Jest bardzo mobilny, ma świetny zasięg widzenia, snajperską lufkę o przyzwoitym DPS'ie (obrażenia na strzał), RoF'ie (szybkostrzelności), DPM'ie (obrażenia na minutę) i penetracji. Niestety, ma najgorszy pancerz z tych czołgów, gorszy nawet od BC, który o dziwo sporo dinga.

Zapomniałeś dodać, że nie jest dla nowych graczy ;)

Rób lepiej ob 140, bo leoparda nie ogarniesz.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Zapomniałeś dodać, że nie jest dla nowych graczy ;)

Rób lepiej ob 140, bo leoparda nie ogarniesz.

Zanim dojdzie do Xt to ogarnie grę, ale linia bądź co bądź łatwa nie jest... Głównie to scouty, którymi trzeba umieć grać, a nie kto 1 zginie jako kamikadzę. Ruskie medy nadają się dla nowych graczy.

Opublikowano

Zanim dojdzie do Xt to ogarnie grę, ale linia bądź co bądź łatwa nie jest... Głównie to scouty, którymi trzeba umieć grać, a nie kto 1 zginie jako kamikadzę. Ruskie medy nadają się dla nowych graczy.

Nie sądzę ...

Leopardem trzeba nauczyć się grać, jako 1 med niech go nie robi, bo się zdenerwuję już na 7t, 9t sprzedałby po 2 bitwach ^^

UggNk9.gif

Opublikowano

grałem conquerorem pierwsze 10 bitew i go sprzedałem więc nie mów mi co to ból, albo jak rozegrałem aż na 4 tierze t-28 około 80 bitew żeby dojść do 5. No to leo odpada a e50-M dlaczego mówicie, że lepiej brać ob 140? Jeżeli chodzi o to, że e50 nie jest dla newbie za dobry to pomijajcie to bo za medy się biorę dopiero jako drugą linie. Pierw robię E3.

Opublikowano

grałem conquerorem pierwsze 10 bitew i go sprzedałem więc nie mów mi co to ból, albo jak rozegrałem aż na 4 tierze t-28 około 80 bitew żeby dojść do 5. No to leo odpada a e50-M dlaczego mówicie, że lepiej brać ob 140? Jeżeli chodzi o to, że e50 nie jest dla newbie za dobry to pomijajcie to bo za medy się biorę dopiero jako drugą linie. Pierw robię E3.

E-50M ma (chyba) najniższy DPM z medów tego tieru, słabą mobilność i wieże.

Opublikowano

Każdy czołg stockowy jest do d..., ale po wymaksowaniu jest świetny. E-50M jest dosyć muławaty, ale jego zaletą jest pancerz i masa. Ob. 140 ma świetną lufkę, odbija spora, świetna mobilnośc i dobra wieża.

Opublikowano

No to chyba początki gry Conquerora na moje nerwy nie były za dobre:D Conqueror ma kilka pakietów i nic nie zmienia jego kadłuba, w to wszystko wchodzi, kąsek dla artylerii i każdy strzał to podpalenie, silnik itd. Wieża no świetna ale żeby do niej dojść...  No to wybiorę jednak ob 140, a jak jest z jego linią, czy jest przyjemna?

Opublikowano

No to chyba początki gry Conquerora na moje nerwy nie były za dobre:D Conqueror ma kilka pakietów i nic nie zmienia jego kadłuba, w to wszystko wchodzi, kąsek dla artylerii i każdy strzał to podpalenie, silnik itd. Wieża no świetna ale żeby do niej dojść...  No to wybiorę jednak ob 140, a jak jest z jego linią, czy jest przyjemna?

7/8t mega jakieś nie są, ale ujdą. 5, 6 i 9 tier świetne.

Opublikowano

No dobra, oto moja kolejność linii, co o nich sądzicie?

1. E-100 - Przyjemna linia, wspaniały pancerz oraz jak zrobię tą drugą lufę to będę miał taki sam damage jak u E3.

2. T110E5 - Przyjemna linia, przyzwoity pancerz jak i mobilność oraz ta lufa z dobrym DPM.

3. Ob. 268 - Dobra lufa, bardzo mobilny i jak to w radzieckich czołgach magiczny pancerz, który często dinga.

4. T110E3 - Wspaniały pancerz jak i lufa.

5. Ob. 140 - Skoro tak go polecacie, to czemu nie, kilka bitew nim oglądałem na yt i wydaję się ogarnięty;)

Mam jeszcze problemy z dobraniem TD, nie wiem czy najpierw zrobić E3 czy 268;/ Jak macie jakieś propozycje to piszcie.

Opublikowano

No dobra, oto moja kolejność linii, co o nich sądzicie?

3. Ob. 268 - Dobra lufa, bardzo mobilny i jak to w radzieckich czołgach magiczny pancerz, który często dinga.

4. T110E3 - Wspaniały pancerz jak i lufa.

5. Ob. 140 - Skoro tak go polecacie, to czemu nie, kilka bitew nim oglądałem na yt i wydaję się ogarnięty;)

Mam jeszcze problemy z dobraniem TD, nie wiem czy najpierw zrobić E3 czy 268;/ Jak macie jakieś propozycje to piszcie.

3. Ob. 268 nie ma dobrego pancerza, 8t bez problemu przebijają go.

Co do dylematu - weź najpierw ob. 268, bo ma znacznie przyjemniejszą linię. Su-85b, Su-100, isu, ufo. A e3 ma czołgi takie jak T28 - tortura bez zalet, czy ten 7t (imo słaby, ale nie musicie się zgadzać).

Opublikowano

3. Ob. 268 nie ma dobrego pancerza, 8t bez problemu przebijają go.

Co do dylematu - weź najpierw ob. 268, bo ma znacznie przyjemniejszą linię. Su-85b, Su-100, isu, ufo. A e3 ma czołgi takie jak T28 - tortura bez zalet, czy ten 7t (imo słaby, ale nie musicie się zgadzać).

Jak się lekko wychylasz na bok to często strzelają Ci w ten skątowany bok, pocisk się ślizga albo trafia w działo.

Ale od przodu bez problemu przebijesz go w dolną płytę.

W bok może być lekki problem bo fajny kąt jest.

UggNk9.gif

Opublikowano

co do E3 to T28 ma 1 pakiet z tego co wiem oraz szybko go się robi, a jako iż mam 2 czołgi premium, na miesiąc wykupione premium i trochę golda na wymianę to mogę szybko ominąć tego t28. A co do 268 to ma bardzo ciekawy 9 tier gdzie zamierzam długo spędzić czas:) Oczywiście najważniejszy jest 10t ale linia też trochę. Mam jeszcze parę pytań np które działo lepsze ale zaraz sprawdze na tank compare. Jeszcze jedno pytanie zupełnie z innego tematu - Mam is-6 i trochę problem z tą peną, mam dużo srebra i jestem w stanie mieć 3/4 pocisków goldowych, z tą penetracją 212 ogarnę na spokojnie 9 tiery?

Opublikowano

co do E3 to T28 ma 1 pakiet z tego co wiem oraz szybko go się robi, a jako iż mam 2 czołgi premium, na miesiąc wykupione premium i trochę golda na wymianę to mogę szybko ominąć tego t28. A co do 268 to ma bardzo ciekawy 9 tier gdzie zamierzam długo spędzić czas:) Oczywiście najważniejszy jest 10t ale linia też trochę. Mam jeszcze parę pytań np które działo lepsze ale zaraz sprawdze na tank compare. Jeszcze jedno pytanie zupełnie z innego tematu - Mam is-6 i trochę problem z tą peną, mam dużo srebra i jestem w stanie mieć 3/4 pocisków goldowych, z tą penetracją 212 ogarnę na spokojnie 9 tiery?

Po Co ci czołg do zarabiania, jeżeli strzelasz z golda ?

UggNk9.gif

Opublikowano

175, a 212 to odczuwalnie spora różnica, ale czasem nie wystarcza (np. E-75).

Po Co ci czołg do zarabiania, jeżeli strzelasz z golda ?

Jakiś czas temu zapomniałem zdjąć zestaw z CW z is-6. Duża naprawiaczka, full gold. 2,5-3k dmg - 40k na +.

Opublikowano

175, a 212 to odczuwalnie spora różnica, ale czasem nie wystarcza (np. E-75).

Jakiś czas temu zapomniałem zdjąć zestaw z CW z is-6. Duża naprawiaczka, full gold. 2,5-3k dmg - 40k na +.

No tak,  ale bez tego byś miał 80k ;)

Jedyny czołg premium, na którym czasami używam golda to e25 i t23e3 w ostatecznych sytuacjach.

Uważam, że jest to bezsensu używać monotonnie golda.

UggNk9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...