Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chcę stworzyć grę lecz jestem zielony. HELP!

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taką chęć stworzenia gry. Jestem młody i zielony jeszcze w tych sprawach dlatego zwracam się do was. Jak zacząć jakie są potrzebne mi programy, co muszę wiedzieć.. Chcę stworzyć coś w stylu realnego życia. Oczywiście gra ma być multiplayer... Nie wiem czy wiecie, że istnieje coś takiego jak GTA RP czyli właśnie GTA multiplayer w realnym życiu. (Ale ja piszę chaotycznie :/). Chcę stworzyć coś podobnego do tego. Oczywiście pewnie nie uda mi się zrobić takiej grafiki ale chcę spróbować. W tej grze ma być system robienia postaci itp. To jak? Pomożecie mi?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Żeby taką grę stworzyc musisz mieć dosyć spory team i umieć programować.

Na początek polecam ci zrobic jakas fajna gierke w game makerze

Równie dobrze mozesz nauczyć się graifki 3d według mnie jest łatwiejsza od jezyka programowego i potem znaleźć kogoś kto zakoduje gre i modele według twoich oczekiwan 

Opublikowano

Najpierw nauka podstawowego kodowania, czyli np. zmienne. 

Potem pierwsze początki w C++, na przykład bawimy się w bank/pocztę itd. niby proste i dziecinne rzeczy...

Większe początki czyli grafika.

GUI itd. kodowanie i nauka ;)

aw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...