Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Głośny PC

Gromakon

Pytanie

Opublikowano

Mam głośny komputer. Obudowe wymianialem z 3-4 miechy temu z wiatrakami na Zalman z11 plus (Fabryczne wentylatory). Kompter ma tylni wentylator przy zimnym grzejniku (Grzejnik zimny od czerwca bo nie bo ciepło na chacie 23 stopnie :P) prawa strona opiera się o biurko a lewa i przednia ma dużo przestrzeni może to tego wina. Wentylator od procka lub płyty głownej (nwm na czym mam) i na graficznej nie był czyszczony z 3-4 lata (pasty tez nei zmieniane).

Nieregulaminowa sygnatura

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczyść kompa i zlokalizuj co dokładnie jest głośne. Cooler CPU, GPU a może wentylatory z obudowy. zatrzymuj wszystko po kolei (palcem na środku przytrzymaj lekko) i sprawdzaj.

Opublikowano

To może ten ''wirnik'' ci tak hałasuje? podkręć go i sprawdź czy jest wszystko ok , również mogło coś się odkręcić polecam wszystko sprawdzić,

Ale to z innego jak go zatrzymałem dalej taka głośność.

Nie wirnik tylko wentylator. Daj zdjęcie i powiedz dokładnie które hałasują. Daj screen z HWMonitor (program)

Wentylator sorry mój błąd. 

Jest to ten na karcie graficznej.

8TL24x7.png

Opublikowano

Jeszcze kupie sprężone powietrze to całego pc;ta wyczyszczę. To wyczyszczę grafike i jeszcze wentylator gdzieś miałem (nie jestem pewien ale chyba miałem)  to zobaczę jak chodzi.

Opublikowano

jeszcze górny wirnik mi się chyba rusza.

To może ten ''wirnik'' ci tak hałasuje? podkręć go i sprawdź czy jest wszystko ok , również mogło coś się odkręcić polecam wszystko sprawdzić,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...