Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

PROBLEM

ZireX

Pytanie

Opublikowano

Witam, ostatnio doznałem ogromnego problemu , rozmawiając  kolegą przez skype przestal działac mi mikrofon w słuchawkach.Testowałem na laptopie i działał ;/. Próbowałem inny mikrofon do kompa podłączyc tez nie dzialal ;/.A więc patrzylem we wszystkich ustawianiach w kompie i jest ok szystko,... jak myslicie co sie stalo ?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ten mikrofon działa na innym sprzęcie a na Twoim nie,czyli problem jest w Twoim kompie, skoro próbowałeś również z innym mikro to najprawdopodobniej masz uszkodzoną kartę dźwiękową ...

- Pobierz najnowsze sterowniki do swojej karty dźwiękowej

- Zobacz czy jest dobrze podpięta pod styk.

Ps. Jeśli masz kartę dźwiękową dodatkową to spróbuj włączyć mikrofon na zintegrowanej karcie. 

1363095337-U286162.png

Opublikowano

dalej nie to ;/ a co to znaczy podpiete pod styk :D ?

Karta dźwiękowa w komputerze jest osobno podłączona pod płytę główną na takim "styku" zobacz czy jest dobrze włożona. Wyjmij ją przedmuchaj i podłącz mocno dociskając. 

Jeśli masz kartę zintegrowaną to już trochę gorzej ;p

Niestety najprawdopodobniej karta została uszkodzona skoro mikrofon działa normalnie na innym komputerze, a w ustawieniach jest wszystko normalnie.

Spróbuj podłączyć (jak masz) inną kartę dźwiękową pod swój komputer (możesz pożyczyć od kumpla na 5 min) i zobacz czy wtedy wszystko chodzi, jeśli tak to automatycznie będzie wiadomo co jest ;) 

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...