Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ArcheAge darmowe ?

PanHarnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, będzie w 100% darmową grą.

Premiera jak już chyba wiesz będzie 16 września czyli za 3 dni :)

Do tego czasu jest tzw Headstart gdzie grają ludzie którzy wybulili hajs xD

Opublikowano

Ale z tego coslyszalem bedzie mozna kupic premium, chyba za 15$/mc. Daje nam to mozliwos ze bedziemy mogli wiecej farm robic(nie jestem pewny). A i walute premium bedzie mozna zdobyc za golda z gry wiec tą premke bedzie sie tez dalo kupic.

Opublikowano

Archeage będzie gra darmową, ale można będzie zakupić konta premium.

Silver - 50$

Gold- 90$

Archeum -135$

Dodają one m.in. wierzchowce czy ubrania.

giphy.gif ­

Opublikowano

Gra będzie darmowa, acz na end-game koniecznym będzie premium. Dlaczego? Jak ktoś ładnie to podsumował "Poszedłem ściąć 9 drzew i użyłem 45 Labor Pointów. Mam Patrona więc wystarczyło 25min bym miał wystarczającą ilość punktów. Gracz F2P będzie musiał spędzić 45min online by to osiągnąć."

W dużym skrócie:

Gracze F2P otrzymują 5 Labor Pointów (wykorzystywanych do wszelkich działań PvE) co 5 minut gdy są online oraz 0 LP gdy są offline.

Gracze z statusem Patron (Premium) otrzymują 10 Labor Pointów co 5 minut gdy są online i 5 LP gdy są offline.

Gracze F2P mogą mieć maksymalnie 2000 Labor Pointów.

Gracze z statusem Patron mogą mieć maksymalnie 5000 Labor Pointów.

Gracze F2P nie mają żadnych boostów do expa itp.

Gracze z statusem Patron mają 10% boosta do expa za wszystkie działania, które oferują punkty doświadczenia.

Gracze F2P nie mają możliwości budowania domów/farm w ogóle. Dodatkowo jeśli właśnie takiemu skończył się Patron, a posiadał wybudowany dom to nie może opłacić podatku.

Gracze z statusem Patron mogą budować domy/farmy.

Gracze F2P nie otrzymują żadnych bonusów za logowanie się codziennie.

Gracze z statusem Patron otrzymują 5 Loyalty Points za zalogowanie się każdego nowego dnia. Loyality Points można wydawać na przydatne do gry rzeczy, niektóre wymagają od nas 3 dni codziennego logowania, inne 5, jeszcze inne 10+. Loyalty Points nie można otrzymać w żaden inny sposób - tylko poprzez codzienne logowanie.

Gracze F2P nie mogą wystawiać itemów na aukcjach lecz mogą bez problemu wszystko kupować.

Gracze z statutem Patron mogą normalnie wystawiać i kupować itemy na aukcjach.

Gracze F2P czekają w innej kolejce na dostęp do serwera niż gracze z statusem Patron. Gracze premium mają pierwszeństwo i prawdopodobnie działa to na takiej zasadzie, że 1 gracz F2P jest wpuszczany co 2-3-5 osób Premium. Tak strzelam bowiem nie spotkałem się z dokładną informacją, a na Headstarcie nie ma graczy F2P.

To chyba wszystkie najistotniejsze różnice między posiadaniem premium, a grą F2P.

Opublikowano

Yep, ma być wprowadzony system APEX (coś jak PLEX w EVE Online oraz Gold Pack w AIONie skoro o nim wspomniałeś).

APEX, short for ArcheAge Patron Exchange, is an in-game item that can be sold on ArcheAge’s Auction House or traded between players; it grants Credits when consumed by a character. The Credits granted by an APEX can then be spent on any Marketplace purchase, including the 30-day Patron Pass mentioned above. This allows industrious players in ArcheAge to let their gameplay pay for their Patron status without spending real money.

Ktoś na oficjalnym forum policzył, że miesiąc będzie kosztować ~20$.

Opublikowano

Gra będzie darmowa, acz na end-game koniecznym będzie premium. Dlaczego? Jak ktoś ładnie to podsumował "Poszedłem ściąć 9 drzew i użyłem 45 Labor Pointów. Mam Patrona więc wystarczyło 25min bym miał wystarczającą ilość punktów. Gracz F2P będzie musiał spędzić 45min online by to osiągnąć."

W dużym skrócie:

Gracze F2P otrzymują 5 Labor Pointów (wykorzystywanych do wszelkich działań PvE) co 5 minut gdy są online oraz 0 LP gdy są offline.

Gracze z statusem Patron (Premium) otrzymują 10 Labor Pointów co 5 minut gdy są online i 5 LP gdy są offline.

Gracze F2P mogą mieć maksymalnie 2000 Labor Pointów.

Gracze z statusem Patron mogą mieć maksymalnie 5000 Labor Pointów.

Gracze F2P nie mają żadnych boostów do expa itp.

Gracze z statusem Patron mają 10% boosta do expa za wszystkie działania, które oferują punkty doświadczenia.

Gracze F2P nie mają możliwości budowania domów/farm w ogóle. Dodatkowo jeśli właśnie takiemu skończył się Patron, a posiadał wybudowany dom to nie może opłacić podatku.

Gracze z statusem Patron mogą budować domy/farmy.

Gracze F2P nie otrzymują żadnych bonusów za logowanie się codziennie.

Gracze z statusem Patron otrzymują 5 Loyalty Points za zalogowanie się każdego nowego dnia. Loyality Points można wydawać na przydatne do gry rzeczy, niektóre wymagają od nas 3 dni codziennego logowania, inne 5, jeszcze inne 10+. Loyalty Points nie można otrzymać w żaden inny sposób - tylko poprzez codzienne logowanie.

Gracze F2P nie mogą wystawiać itemów na aukcjach lecz mogą bez problemu wszystko kupować.

Gracze z statutem Patron mogą normalnie wystawiać i kupować itemy na aukcjach.

Gracze F2P czekają w innej kolejce na dostęp do serwera niż gracze z statusem Patron. Gracze premium mają pierwszeństwo i prawdopodobnie działa to na takiej zasadzie, że 1 gracz F2P jest wpuszczany co 2-3-5 osób Premium. Tak strzelam bowiem nie spotkałem się z dokładną informacją, a na Headstarcie nie ma graczy F2P.

To chyba wszystkie najistotniejsze różnice między posiadaniem premium, a grą F2P.

O ile kolejki mogę przeboleć, o tyle motywu z brakiem opcji wystawiania aukcji przez F2P albo limity w larbor pointach itp już nie.

Czyli krótko mówiąc... Kolejne MMO które mogę skreślić bo P2W mnie nie przekona nigdy.

Opublikowano

O ile kolejki mogę przeboleć, o tyle motywu z brakiem opcji wystawiania aukcji przez F2P albo limity w larbor pointach itp już nie.

Czyli krótko mówiąc... Kolejne MMO które mogę skreślić bo P2W mnie nie przekona nigdy.

Z czegoś gra utrzymać się musi, ale jestem strasznie zawiedziona, że nie będzie można założyć własnego domu/farmy...

Opublikowano

Troche lipa że nie będzie można wystawiać przedmiotów na AH bez premium. :( Ale pewnie grę pobiore i sprawdze jak mi to będzie działało i ogólnie czy mi się spodoba.

Opublikowano

Troche lipa że nie będzie można wystawiać przedmiotów na AH bez premium. :( Ale pewnie grę pobiore i sprawdze jak mi to będzie działało i ogólnie czy mi się spodoba.

Nie jest to jakieś mega utrudnienie, ale jednak masz racje, że jest to jeden z minusów gry. Jednym z większych atutów jest to, że premium zdobyć będzie można za darmo - po prostu grając i zapewne zdobywając jakieś punkty, które później można wymienić na konto premium.

Opublikowano

Tylko nie wiadomo ile trzeba będzie tych punktów zdobyć żeby mieć to premium za darmo. Może będzie tak jak w Eve online że premium będzie można kupić za golda.

Opublikowano

Z czegoś gra utrzymać się musi, ale jestem strasznie zawiedziona, że nie będzie można założyć własnego domu/farmy...

W tym aspekcie jeśli chcesz zbudować coś swojego w MMORPG. To ja bym radził ci wyczekiwać na Warlords Of Draenor do WoWa.

No fakt faktem musi się z czegoś gra utrzymać, byle by to nie świadczyło nie tylko o jakości ale też i popularności...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...