Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy 50 slotów + około 20 pluginów serwer obejdzie się bez mniejszych lagów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, mam pytanko, ponieważ będę stawiał na komputerze serwer do minecrafta i teraz jest te owe pytanie, czy 50 slotów + okoo 20 pluginów i kilka skryptów, jedna mapa utrzyma okoo 50 slotów + Ts,a 32 Slotowego? ;) Oczywiście, bez lagów :P

Parametry Komputera & Internetu: (Ps. Na Komputerze będzie robiony format od startu serwera, będzie uruchomiony tylko minecraft oraz serwer.)

KARTA GRAFICZNA : NVIDIA GeForce GT 550M 2 GB 1650 MHz (Wiem że nic nie ma do serwera, ale co tam, skopiowane z youtube'a :D)
PROCESOR : Intel® Core™ i7-2670QM CPU @ 2,20 GHz 2,20 GHz (4 Rdzenie.)
SYSTEM : Windows 7 Home Premium 64Bit (Jak mówiłem będzie prawilny formacik na start serwera^^)
DYSK : ST9750420AS ATA DEVICE (750 GB) + SAMSUNG D3 STATION (2000 GB)
RAM : 8,192 MB (4096 MB RAM DANE NA SERWER, ponieważ jak dam więcej to nie pobiera ramu, dziwne ale prawdziwe ;x Może wiecie dlaczego tak się dzieje? System Pobiera Okoo 1 GB + Minecraft 1 GB, a okoo 2 GB Zostaje wolna ;c)

INTERNET : Download: 55 Mbp/s / Upload: 5,50 Mbp/s (Netia SA)

image.png

Opublikowano

Haha. Na nim nikt nawet nie pogra. Lepiej kup sobie z hostingu za te 75 zł. Internet mega słaby ,ciągle będą lagi. Musisz mieć przynajmniej 100 mb/s ;)
A co do kompa jak postawisz to wszystko to sam nie bd mógł grać ;D

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Nie stawiaj serwera domowego na swoim pc'ecie szkoda tylko komputera po co ma się męczyć?

Najlepiej abyś na jakimś hostingu postawił typu : Pukawka .

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Stawiam na komputerze, nic wam do tego, miałem pytanie, dostałem dawkę spamu i hejtów, czy może ktoś mi odpowiedzieć jak mam ustawić więcej niż 4 GB Ramu? Np 5 GB Iż nie mogę jakoś normalnie, niby ustawia się, ale nie pobiera danej ilości ;p?

"Haha. Na nim nikt nawet nie pogra. Lepiej kup sobie z hostingu za te 75 zł. Internet mega słaby ,ciągle będą lagi. Musisz mieć przynajmniej 100 mb/s  ;)
A co do kompa jak postawisz to wszystko to sam nie bd mógł grać ;D" - Bezsensu dziecinna, debilna odpowiedź ;)

image.png

Opublikowano

Okej, więc widzę że jednak będzie za słabo, więc czy.. 30 slotów + 30 slotowy serwer Team Speak powinien chodzić bez lagów? ;)

image.png

Opublikowano

nie słuchaj ich . pójdzie ci serwer bo itak bewnie wbije tylko max 20 osob

Ramu nieda sie powiększyc mozna kupic lepszy komputer i tyle.
serwer ma tyle ramu co komputer

Opublikowano

@DannyPL123

Nie zgadzam się z twoją opinią niestety, co prawda to prawda wbić osób nie wbije raczej 50, ale co tam :3

Ram da się powiększyć kupując dodatkowe pamięci ram, Można? Można! - Bronek Komor :D

Serwer nie ma tyle ramu ile ma komputer, a tyle ile ramu można przydzielić do serwera, tyle jest wykorzystywane.

Teraz Pytanie do was za 1000 Punktów, czy serwer 30 slotowy + TS3 32 Slotowe, będzie działało bez problemów z 1 mapą, 20 pluginami, okoo 5 skryptami? ;]

(Serwer metin, tak pisano, wiele osób pisało że by działał bez problemu na 800+ slotów, ale to jest metin2, minecraft to co innego, więcej ramu wymaga.) Ludzie którzy udzielają się w tym temacie oprócz kilku osób są po prostu idiotyczni, dając takie odpowiedzi, naśmiewają się z czyjegoś sprzętu który taki tani nie był, a zapewne mają tak chu*owy że aż szkoda im by mieć taki jak ja. Pozdrawiam te osoby. ;]! Również 50 mb/s Nie jest małym internetem, 5 mb/s , 10 mb/s to jest mały internet, ale nie 50 mb/s. ;]

@KaVoGaming , Dziecinna, Debilna Odpowiedź, dziwię się że nie dostałeś warna na którego moim zdaniem zasłużyłeś za zbędny spam i flamewar.

@black and White , komputer się nie męczy, zawsze można oddać do naprawy, jak ja zrobię już niedługo.. ;p To jest maszyna bez uczuć, ciepła i gorąca xD A ja jestem zimny ;c 

@HardStyl3r_PL Nie no zmniejszyć pluginów nie da rady, standardowe to okoo 15-20 pluginów na taki serwerek Role-Play :P Możesz wyrazić opinię co do zmniejszenia slotów? ;)

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...