Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak spotkać się z osobami z innych ras?

lukasz:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam zamiar zagrać z kolegą w TERA Online i w związku z tym mam pytanie, a w zasadzie pytania.

1. Czy można spotkać się z ludźmi z innej rasy??

2. Jeśli tak to jak, od jakiego lv oraz ile to kosztuje??

3. Czy można robić wspólnie questy już od 1 lv z innymi rasami?

Chciałbym też dodatkowe informacje które są ważne itp.

Za każdą sensowną wypowiedz na temat daje like.

EDIT#

Przepraszam za błąd w nazwie tematu

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Spokojnie możecie wybrać odmienne rasy i grać razem :) Od 1 lvla wszystkie questy sa wspólne, więc nie bedzie żadnego problemu ze "spotkaniem się". Odkrywacie po kolei te same mapki.

#don't care

Opublikowano

Powiem Ci, że to miasto przypisane do rasy ma nikłe znaczenie. Jedynie dostajesz skill, który umożliwia "darmową", szybką teleportację do Twojego miasta.

#don't care

Opublikowano

Ciężko mi jednoznacznie stwierdzić, ale grałam w parze sorc + slayer i było okej :) Myślę, tak intuicyjnie, że każda para dps + klasa bardziej "tankująca" byłaby okej.

#don't care

Opublikowano

Witam! Mam zamiar zagrać z kolegą w TERA Online i w związku z tym mam pytanie, a w zasadzie pytania.

1. Czy można spotkać się z ludźmi z innej rasy??

2. Jeśli tak to jak, od jakiego lv oraz ile to kosztuje??

3. Czy można robić wspólnie questy już od 1 lv z innymi rasami?

1. Można.

2. Od 1 lvl wszystkie rasy/klasy są w tym samym miejscu i tak samo zaczynają grę.

3. Można.

jakie jest najlepsze duo klas do wspólnej gry ? :)

Najlepsze duo?

Priest + dps

Lancer + dps

dps = Archer, Sorcerer, Slayer

Solo Priestem grać nie polecam, straszna męczarnia, ale bardzo łatwo jest znaleźć instancję, stąd dobrze mieć w tym "duo" Priesta lub Mystic'a.

Ja np. grałam Archerem, a znajomy Priestem, dobrze nam się wspólnie grało. Zaś wcześniej grałam Sorkiem, a inny znajomy chyba Lancerem, również źle nie było, tylko trochę długo na instancję czekało się :)

Opublikowano

Najlepsze duo sorc + slayer, sprawdzone, i problemów nie ma ^^

slayerem warto zaopatrzyć się w krzyształki zwiększające generowane aggro i wrzucić je do broni. Są tanie i do nabycia w sklepie ;)

167161466687770313241.png

Opublikowano

Z tego co wiem, to pierwsza instancja, dokładniej Bastion of Lok (BoL, pozdrawiam @Miszczu ) jest od 20 lv, jeśli się coś zmieniło, to musiało w czasie ostatniego miesiąca kiedy styczności z grą nie miałem ;) Mount do zdobycia na 11 poziomie, za darmo, do wariantu 3 kolory, brązowy, biały i niby-czarny-ale-dla-mnie-nie-do-końca 

Nazwy tych mountów to:

Arcadian Dapple (owy czarny, bardziej szary właśnie)

Bay Gelding (brązowej maści koń)

Velikan Gray ( jasn szary, prawie białej maści )

Dodam, że wejście do Bastion of Lok znajduje się w Bestial Vale, nieopodal Crescentii, do której dotrzesz po wykonaniu ciągu misji zaczętych w Velice, ciągnących się przez Lumbertown, a idących dalej w świat. Prawdopodobnie będziecie mieli wtedy ~21, 22 poziom, w Bestial Vale będziecie mieli do zabicia Basiliski, potwory grupowe, ale klasa magiczna, wraz ze wsparciem Slayera bez problemu z tymi stworami sobie poradzi (choć jest to wyzwanie prawie dwuminutowe, tak mi się zdaje, może nawet dłużej - na każdego potwora oczywiście.) z doświadczeniem nabytym podczas levelowania postaci. Oczywiście nie wiem jak działa zestawienie warrior + priest, nie miałem okazji sprawdzić, choć warrior większego problemu nawet 1v1 nie powinien mieć (chyba że przesadzi z Combatative Strike'm który kosztuje punkty HP) , a z pomocą priesta będzie to prawdopodobnie bułka z masłem.

Na 20 poziomach nie zapominajcie o glyphach. 

@lukasz:D

167161466687770313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...