Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pomysł na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer nosił by nazwę Even close to a war,

byłby to kolejny survival + gildie... Ale podrasowany w wiele więcej opcji, podróże na smoku Custom terrainy ... Itp, no i najważniejsze, gra była by role play, admini by jeszcze bardziej utrudnić grę i bardziej zaciekawić, grali by jako plemię nieprzyjaznych tubylców (chce by działo to się w tropikach), oczywiście sloty, ram zależały by od funduszu który później się zabierze, czyli około 30 slotów

Co o tym myślicie? Jakieś sugestie?

graphic.png
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Słabo przedstawiłeś swój pomysł + wysil się i wymyśl coś NOWEGO. Warto też pisać ładniej, zwięźlej. 

Opublikowano

Mnie tam się podoba, ale nadal króluje pomysł z serwerem 1.7.3BETA, go nikt nie pokona.

Ale administracja... przeciwko graczom... i to jeszcze w tropikach? Jakiejś dżungli przeciwko, skiny jaskiniowców itd... :)

sygnatura.png

Opublikowano

Administracja, była by bardzo słabo uzbrojona, ja sam nie miał bym na celu zabić gracza tylko np. Budować przy jego domku dziwne znaki, głowa na płocie :-P i trochę bym go postrzelal

Jedyne groźne miejsce to by była wioska tubylców, przepełniona kosztownosciami

Do tego ciekawe eventy(nic z tych zabij bądź najlepszy itp itd) tylko zostanie np. Utworzony kit z książką w której treść eventu była by ułożona w wiersz

graphic.png
Opublikowano

Dodatki mi się nawet podobajo, ale każdy sv+g pisze o super dodatkach.

Moja propozycja dla dodatków: dodaj coś strasznego jak Herobrine ;)

Opublikowano

Było już tysiąc razy, może nie dokładnie taki pomysł, ale mechanizm całego serwera był taki sam.

Nie przeszło i wątpię, że tym razem przejdzie. Może jak zainwestujesz w dużą reklamę, to coś z tego będzie.

Opublikowano

Wg mnie serwer nie wypali, moim zdaniem administracja=gracz  to kiepsko :/ będą leciały same hejty że admin to może, a gracz nie i dlatego admin lepszy :P . ogólnie pomysł spoko, ale żeby admini byli przeciwko graczom chyba nie przejdzie :D

Opublikowano

Wg mnie serwer nie wypali, moim zdaniem administracja=gracz  to kiepsko :/ będą leciały same hejty że admin to może, a gracz nie i dlatego admin lepszy :P . ogólnie pomysł spoko, ale żeby admini byli przeciwko graczom chyba nie przejdzie :D

Nieco mnie olśniłeś, nie pomyślałem o tym, gdyby nie zazdrość graczy do praw to by pewnie było ale trzeba cos wymyślić, by MC nie składał sie tylko z górnictwa, walki normalnych plemion itp itd, ale tych nieprzyjaznych tubylców można by zamienić w neutralnych, pozostawiający po sobie ciekawe budowle i cenne rzeczy. No i prawie bym zapominał o graczach co piszą ze to nie wypali, może podajcie sugestie, ma to byc SV+Gildie ale taki zremixowany

graphic.png
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref

Zrobiłem juz Sound Track do zwiastunu servera, ktory tez zrobie ale jak bede miał nowy komp :P

Możliwe tez ze będzie autorska mapa

A nowe custom terrain będę dodawał co 2/3 tygodnie, czyli Server na którym jest kilka światów, ale itemy będą te same na kazdym, taki cystom terrain to 3k-3k do 10k-10k kratek

graphic.png
Opublikowano

Pomysł bardzo fajny, ale realizacja tego dla 30 slotów nie jest tego warta: autorska mapa, pluginy itd.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Calkiem spk pomysl, ale jest dużo innych, z ciekawszymi pomysłami niż ty tu napisałeś. Ten pomysł mogl by sprawdzic sie 2-4 wersje MC temu, ale teraz na 1.7-1.8 praktycznie kazdy pomysl wykorzystany, niestety :C

Opublikowano

Calkiem spk pomysl, ale jest dużo innych, z ciekawszymi pomysłami niż ty tu napisałeś. Ten pomysł mogl by sprawdzic sie 2-4 wersje MC temu, ale teraz na 1.7-1.8 praktycznie kazdy pomysl wykorzystany, niestety :C

Rozumiem :P, ale cos sie wymyśli, brakuje tylko pomysłów do ulepszenia..

Jak będę miał nowego kompa, gdzies w lutym to zrobie taki zwiastun serwera ze cud miod malina i jak dobrze bedzie wykonany to gracze przyjda :)

graphic.png
Opublikowano

Nareście coś innego niż freebuild lub gildie :0. Z*******y pomysł, napewno Zagram 

sygnatura2.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz wgrać na serwer mody to odradzam, ponieważ 30 slotów ma zbyt mało ram i mogą pojawić się lagi na serwerze no chyba, że dokupisz dodatkowo ram na serwer. Nie wszystkie hostingi serwerów Minecraft mają taką opcję.

Opublikowano

Jeżeli chcesz wgrać na serwer mody to odradzam, ponieważ 30 slotów ma zbyt mało ram i mogą pojawić się lagi na serwerze no chyba, że dokupisz dodatkowo ram na serwer. Nie wszystkie hostingi serwerów Minecraft mają taką opcję.

Znam taki hosting gdzie płacisz za pamieć ram, sloty to już mój wybor, ale to zależy ile keszu będę miał, możliwe ze będzie najlepsza oferta z craftserve :P, bo rodzina z ameryki przyjeżdża i bede chciał kupic lapka za 34 tysiaczki, a reszta pójdzie na serwer

gdybym miał lepszy net to bym zrobił serwer na kompie ;/, ale niestety takiego neta nie posiadam, jedynie bede miał 34gb ram i dobry procek i LTE, wiec mysle ze serwer bede budował na chamachi, do tego zaproszę do siebie budowniczych, których jeszcze nie mam

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...