Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy język, nowa historia ;D

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, myślę że nadszedł już czas dla mnie aby zacząć uczyć się czegoś nowego.. i zdecydowałem że będzie "Java" a dla czego? iż myślę że ten język jest jakby przyszłością choćby dla tego że większość telefonów a raczej już smartphoneów są postawione na Androidzie czyli Java a jak każdy wie telefony/smartphoney są przyszłością i większość rzeczy pójdzie w Javę (przynajmniej mi się tak wydaję). Wiem że aby opanować Javę na androidzie nie wystarczy sama Java bo trzeba opanować sam system Android, dobra koniec pier*olenia, do rzeczy... będę się uczył z książki z strony helion.pl a tytuł jej to "JAVA Podstawy wydanie IX" i chciał bym się dowiedzieć czego mam oczekiwać, na co uważać/unikać :D lub na co zwrócić szczególnie uwagę nwm, coś co by mi pomogło?

Był bym wdzięczny za udzielenie mi pomocnych odpowiedzi :) póki co miałem styczność z HTML, CSS, PHP, SQL i trochę JS.

Opublikowano

Było miliard takich tematów ;x Jeśli uważasz, że cośtam wiesz o programowaniu to lepiej od razu kupić sobie:

http://helion.pl/ksiazki/thinking-in-java-edycja-polska-wydanie-iv-bruce-eckel,thij4v.htm

Tyle że Java to co innego niż PHP i możliwe że chciałbyś zacząć od czegoś bardzo zachęcającego i wprowadzającego, takiego jak to:

http://helion.pl/ksiazki/java-rusz-glowa-wydanie-ii-kathy-sierra-bert-bates,javrg2.htm

Potem już cholera wie co będziesz chciał robić, ale jeśli zostaniesz przy andro to mogę polecić to:

http://helion.pl/ksiazki/android-3-tworzenie-aplikacji-satya-komatineni-dave-maclean-sayed-hashimi,and3ta.htm

Miejscami przedawniona, ale i tak bardzo wyczerpująca i pełna.

708121422388637873334.png

Opublikowano

@Jaca777

Loooool, co ty pitolisz człowieku? czy ja coś mówiłem że umiem/wiem dużo o programowaniu? jedyne co napisałem to z czym miałem styczność i raczej że Java jest inna od PHP'a przynajmniej dlatego że Java to język obiektowy.

Dzięki za linki ale teraz napisz mi co chciałeś mi przekazać co napisałeś bo nie wiem ;/.

//EDIT

@down

@Sopelek997

xD

Ale na pewno jest inny i to wiem..

Opublikowano
i raczej że Java jest inna od PHP'a przynajmniej dlatego że Java to język obiektowy.

W PHP też można pisać obiektowo.

Dzięki za linki ale teraz napisz mi co chciałeś mi przekazać co napisałeś bo nie wiem ;/.

Przekazał ci linki do lepszych materiałów

chciał bym się dowiedzieć czego mam oczekiwać, na co uważać/unikać :D lub na co zwrócić szczególnie uwagę nwm, coś co by mi pomogło?

Czy tylko ja myślę, że to pytanie jest strasznie dziwne i nie wiem co odpisać?

Opublikowano

Japier... Ja się tu pytam normalnie czego oczekiwać jakieś 'tipy' może a wy kur*a ch*j wie co odpie*dalacie wtf? Z Javą nigdy nie pracowałem co też napisałem więc ciężko wam się kur*a domyślić że mogę być ślepy w niej? a @sensus12ban kur*a taki śmieszny to ty nie jesteś (SPAM).

Więc jeszcze raz.

Cześć, nie długo chcę zacząć uczyć się Javy, i chciał bym abyście mi coś o niej powiedzieli, było by miło nwm, na co uważać nad czym mogę spędzić więcej czasu może coś co was motywuję itp...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Japier... Ja się tu pytam normalnie czego oczekiwać jakieś 'tipy' może a wy kur*a ch*j wie co odpie*dalacie wtf? Z Javą nigdy nie pracowałem co też napisałem więc ciężko wam się kur*a domyślić że mogę być ślepy w niej? a @sensus12ban kur*a taki śmieszny to ty nie jesteś (SPAM).

Więc jeszcze raz.

Cześć, nie długo chcę zacząć uczyć się Javy, i chciał bym abyście mi coś o niej powiedzieli, było by miło nwm, na co uważać nad czym mogę spędzić więcej czasu może coś co was motywuję itp...

Pozdrawiam.

wszystko przeczytaj 2 razy najpierw raz potem wykorzystaj to potem znow przeczytaj masz tipa

dzis w nocy..

Opublikowano

@Jaca777

Loooool, co ty pitolisz człowieku? czy ja coś mówiłem że umiem/wiem dużo o programowaniu? jedyne co napisałem to z czym miałem styczność i raczej że Java jest inna od PHP'a przynajmniej dlatego że Java to język obiektowy.

//EDIT

@down

@Sopelek997

xD

Ale na pewno jest inny i to wiem..

Dałem Ci tytuły książek które powinieneś kupić, aby dość szybko i dobrze nabyć pewne umiejętności. Książka, którą wybrałeś moim zdaniem nie jest idealna i postanowiłem podać Ci bardziej optymalny zestaw. Do tego doradziłem Ci co kupić kiedy będziesz robił coś z andro. Z Twojej wypowiedzi wynika że wiesz coś o programowaniu:

Był bym wdzięczny za udzielenie mi pomocnych odpowiedzi póki co miałem styczność z HTML, CSS, PHP, SQL i trochę JS.

Jednak nie dookreśliłeś ich poziomu, więc wolałem pokazać Ci coś na obydwie okoliczności.

na co uważać/unikać lub na co zwrócić szczególnie uwagę nwm, coś co by mi pomogło?

Uważasz że to jest pytanie na które można znaleźć sensowną odpowiedź? Zawsze trzymaj wode przy kompie, rób przerwy co max 4h bo będzie Cię łeb bolał. Takich odpowiedzi oczekiwałeś?

708121422388637873334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...