Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dla początkującego za RP.

dennyK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, doładowuję 3x 20 zł PSC i z moich super tajnych wyników wychodzi, że będę miał +/- 2800 rp z obecnym saldem rp na koncie. I teraz pytanie - kto według was na początek i późniejszych etapach gry może się przydać. Tutaj spis postaci którę nabyłem do teraz (10lvl):

• Xin Zhao
  • Jax
  • Udyr
  • Twisted Fate
  • Teemo

Można prosić o pomoc?

Opublikowano

NIe kupuj postaci za RP... Jak już to kup sobie IP Boosta np. na jeden dzien i graj tyle ile możesz. Xin Zhao jest bardzo dobry, duży burst, tanky i przydatny zarówno w early jak i late gamie. Przede wszystkim łatwy, z czasem możesz uczyć sie grać Udyrem. Jak go ogarniesz w jungli to robisz miazge :D

LOL źle przeczytałem...

Polecam Mastera Yi i Garena

Master - bardzo łatwy z dobrym dmg.

Garen - wkurwiający silence... tak jak ultimate, tanky z dobrym dmg w late.

Opublikowano

Po pierwsze sprzedaj szatana po drugie sprzedaj szatana po czym możesz przystąpić do ponownej sprzedaży szatana (lepiej być pewnym)
@topic
mastera yi kup sobie za pz 
za rp wukong jest na wyprzedaży bardzo fajna postać :)
Fizza niesamowity burst ma oraz mobilność
nie masz żadnego adc ani support więc braum oraz vayne :)
Tych champów wystrzegaj się jak ognia: Teemo,Syndra(trudna w opanowaniu jeszcze trudniejsza w masterowaniu),Draven(jak poprzednio) Azir(prawdopodobnie najtrudniejszy champ ze wszystkich,teemo,teemo,teemo  oraz teemo

lo6i.jpg

Masz problem? Wrób to co Happy i zeżryj jakąś rybkę :v

Opublikowano

1. RP zostaw na skiny :) Uwierz, że IP raczej szybko się zbiera więc nie ma co wydawać hajsu. Chyba, że jesteś bogaty :)

2. Na start raczej polecam Ci z wymienionych champów Teema (dobry harass, bardzo duże dmg w mid/late, w miarę łatwa farma, MS, 10 minutowe wardy zadające +1k hp, blind, który wyklucza przeciwnego carry z TF). Ale radziłbym Ci kupić Yi (banalny do grania, bardzo duże dmg po 6 poziomie, łatwa farma)

916741414680034286162.png

Opublikowano

polecam Warwicka na topa / jungle. 
Yi na jungle.
Annie na mida / suporta.
Ryze na topa
Kayle mid / top
Tristane ( best )  na adc

na obecny level takowe championy powinny Ci wystarczyć w zupełności

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Moja lista zakupów za RP:

• Bust na XP
  • Bust na IP

Moja lista zakupów za IP:

• Yasuo(Top/Mid) - chcę nim zagrać - bardzo! Możecie podać parę wkazówek, poradniki itp. ? Oglądałem wszystkie gry yasuo przez gracza fnatic xPeke
  • Tristane (Bot) - słyszałem, że jeden z lepszych ADC
  • Lee Sin(Jungle) - widzialem go w akcji

Ogólnie to chcę mejnowąc po 2 postacie na każdą linie (Top/Mid/Bot/Jungle).

Opublikowano

Moja lista zakupów za RP:

• Bust na XP
  • Bust na IP

Moja lista zakupów za IP:

• Yasuo(Top/Mid) - chcę nim zagrać - bardzo! Możecie podać parę wkazówek, poradniki itp. ? Oglądałem wszystkie gry yasuo przez gracza fnatic xPeke
  • Tristane (Bot) - słyszałem, że jeden z lepszych ADC
  • Lee Sin(Jungle) - widzialem go w akcji

Ogólnie to chcę mejnowąc po 2 postacie na każdą linie (Top/Mid/Bot/Jungle).

Chopie.. nie kupuj xp boosta. ;) Mniej gier do 30=mniej się nauczysz=lamisz.

http://imgur.com/3pGeCrY - hipokryzjon. hehe

Opublikowano

Dobra to zakup XP odpada, a co do postaci to możecie mi pomóc i napisać jakąś listę postaci która? (2 na topa, 2 na bota, 2 na mida, 2 na jungle).

Opublikowano

Tryndamere i Fiora - bardzo duży DMG, niszczą małe lvl

Jungle

Warwick i Jax - fajne ganki duży DMG, pamiętaj żeby kupic latarnie i jak najwięcej zabijać stworow w jungli

Mid

Akali i Katarina - bardzo dobre postacie, duży dmg, choć stun mocno je kontruje

Bot ADC

Caitlyn i Tristana - duży zasięg, proste postacie

Bot SUPP

Morgana i Leona - najlepsze supporty, bardzo dobrze sobie radzą na rankedach

Opublikowano

Top:

Fiora, Tryndamere

Jungle:

Yi (kup go za IP), Elise 

Mid: Kayle (kup za IP), Yasuo

ADC:

Kog'Maw, Lucian (jest teraz na wyprzedaży) lub Tristana (meta na late game'owych adc)

Supp:
Morgana, Thresh

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Opublikowano

ryze - łatwa postać, tanky, 0 ogaru, musisz walić w klawiaturę Q-W-E-R ile wlezie a kille same wchodzą

dr mundo - izi postać, rzuca toporem, może farmić na odległość. AoE dmg z W, duży boost do AD z E. regeneracja życia z ulta, dobry tank.

jungle

J4 - ma dmg, slow, podrzut, łatwe gangi, kółko, które trzyma przeciwników w ulcie i zadaje trochę dmg, dobry jungler

lee sin - mobilność, aoe dmg z ulta, sustain, łatwa jungla

mid

orianna - ogólnie łatwa postać, łatwy lane clear, pasywa, mało ad (nerfed), tarcza, slow, boost do ms

katarina - dobra pasywa, lane clear, duży dmg z R. wrażliwa na CC'ki.

adc

caitlyn - podstawowy dobry adc, 650 zasięgu, dmg, pułapka, slow, duży dmg z ulta - można zasłonić

tristana - dobry adc, 90% as z Q, doskok,odskok, odepchnięcie z R, zmniejszone leczenie o 50% z E., 703 zasięgu na 18 lvlu

thresh - jeden z lepszych supportów, tarcza, slow, grab, dobry ult

Morgana - klatka, tarcza na m obrażenia, plama krwi, aoe ult ( stun po 3 sekundach )

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...