Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Facebook - Co o nim sądzicie?

bolo0010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja siostra ma Facebooka, a ja nie, bo myślę sobie: "Po co mi on?" Jednak pomyślałem że jak założe konto to poznam nowych ludzi, będę wiedział co słychać u moich znajomych itd. Ale pewnego dnia siostra była zalogowana na swoim koncie i była na stronie głównej. Jak zobaczyłem co oni tam wstawiają to wszystkiego mi się odechciało. Co chwila jakieś durne zdjęcie z napisem w tle, albo jakieś testery "Na ile mnie lubisz?" lub masa bezsensownych komentarzy. Jeszcze te zdjęcia wykonane w jakimkolwiek miejscu byle by się pochwalić i te łapki "Lubię to!" które dostaje jakiś obrazek z śmiejącą się twarzą i napisem "Michał to nie imie, michał to rudy murzyn." Jeśli tylko takie rzeczy są na tym Facebooku to ja rezygnuje z zakładania konta. Już wole normalnie przez Gadu-Gadu albo Skype pogadać z kolegami lub na boisku. Odechciało mi się też dlatego bo kiedyś byłem na wycieczce z klasą i od razu gdy byliśmy w autobusie to już każdy miał wyciągniety telefon i włączonego Facebooka. I przez całą wycieczke, jak była jakaś przerwa, już Facebook w ruch! Albo jakaś fotka zrobiona i od razu wysłana na Facebooka. Nie wiem jak można żyć tylko Facebookiem. Według mnie to jest zbiorowisko najgłupszych rzeczy internetu. A co wy o nim sądzicie?

Opublikowano

tu nie leży problem w facebooku tylko w tych ludziach gdybyś tak mógł na skype to oni by na skype to robili, moja rada: nie akceptuj takich ludzi lub wyłącz wyskakiwanie aktualności takich osób

dzis w nocy..

Opublikowano

To zależy jakie 'fanpages' polajkujesz, mogą być normalne np, czym się interesujesz motoryzacja, komputery, gry a może jak większość ludzi (jak i ja) właśnie takie rzeczy z memami, beka, viny jakieś :D to od ciebie zależy co widzisz :) do znajomych też nie dodawaj ch*j wie ile osób bo i spam będziesz miał czy je*ane trolle na chatcie :P

Opublikowano

Facebook to wspaniała idea, ale niestety ludzie nie umieją z tego korzystać. Ostatnio mi ktoś pokazywał post jakiejś babki, cytuję wydarzenie: "Syn wrócił do domu" i zdjęcie jego. Ja to bym się chyba spalił ze wstydu...

Opublikowano

Moim zdaniem to powinni to w pizdu r******* >.< tylko czekam na ten dzien ..aż baza danych wycieknie lub cos 

Opublikowano

@AMBOSS seerio?

Co do FB spokojnie, wszystko zalezy od polubionych stron- pewnie siora ma głupie strony polubione i znajomych kretynów. Ja mam normalnego walla- informacje o moim miescie, jakies obrazki z Rosji, handimanię itp. i pokazują mi się tylko fajne rzeczy ;p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Facebook - TAK. Ludzie - NIE. Akceptuj tylko tych, z którymi utrzymujesz jakikolwiek kontakt, a nie że zaprosi Cię jakaś Zosia, która jest siostrzenicą kuzyna kolegi z byłej klasy z podstawówki którą widziałeś raz w życiu. Tym sposobem zostaniesz człowiekiem oceniających ludzi po lajkach pod fociami, lub po prostu zniechęcisz się do tego portalu raz na zawsze ;)

Edit: Jak widzisz człowieka wrzucającego takie gówna jak ajs baket czelendż ( chyba że wpłaca ) lub kogoś kto bawi się w jakieś "oceń mnie" lub "karny skarbie" od razu wywal, nie pisz, blokuj aby nie ryło Ci to bani. Sam mam tego syfu full i niedługo robię z tym porządek. Na moim profilu aby przeczytac coś normalnego trzeba jechać 10 minut w dół, także nie polecam 10000 znajomych xD

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Jeżeli siostra ma 12 lat i w podobnym wieku znajomych to nie ma co się dziwić ilością gówien pojawiających się na jej tablicy.

Co sądzę o facebook'u? Świetny portal społecznościowy. Sam generalnie założyłem, aby mieć wgląd do notatek wrzucanych na grupę klasową. 

Hmmm.. jedyne co mnie wpienia to aplikacje wymuszające "publikowanie za nas postów" i od czasu do czasu zaproszenia do gier.

Opublikowano

Facebook spoko można mieć, żeby mieć jakąś tam grupę z kolegami koleżankami, zobaczyć co robią. No, ale nie dawać codziennie jakiś nowych zdjęć. Znam laskę, która dodała 10 zdjęć i codziennie zmienia profilowe, żeby lajki zdobyć. Bezsensu. 

synga54pn_eqhqqqx.png

Opublikowano

Tak to prawda, niektórzy ludzie mający FB powinni iść do lekarza i to natychmiast.

Te ich posty, że są załamani, że ludzie to debile, że chłopak/dziewczyna ich rzuciła, po co oni nas o tym informują..
Ale są + ( grupy klasowe), nie raz można się dowiedzieć czegoś ciekawego. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...