Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Którą wersję Diablo III wybrać?

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Mam konsolę PS3 oraz komputer PC. Od dawna chciałem kupić diablo, ale jakoś to odkładałem... do dziś. Jak uważacie, którą wersję diablo 3 kupić: na ps3 czy na komputer? Grał będę sam lub z kimś przez internet, ale jeśli chodzi o znajomych to raczej nikt nie jest skłonny ze mną zagrać (lol only...) :D Jeśli wyjdą jakieś nowe dodatki do diablo to chciałbym mieć możliwość zagrania w nie :) Gra robi zaj*bis** wrażenie i nie chcę mieć takiej sytuacji, że następny dodatek nie wyjdzie na ps3 bo wtedy będę musiał zmieniać platformę i moje wszystkie postacie itp. itd pójdą w się j*b** Proszę o wyrażenie waszej opinii i podanie argumentów! (pod spodem jeszcze 2 pytania)

-Na czym gra się wygodniej?

-Czy aktualizacje i dodatki będą wychodziły tak samo na ps3 jak na komputer?

Dzięki za odpowiedzi!!!!

POZDRO!

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Tak, dodatki beda wychodzily i tu i tu ale z opoznieniem 1 dodatek na pc wyszedl w marcu, a na psa dopiero teraz w sierpniu. 

Teraz weszla wieksza aktualizacja 2.1 na pcta, a na konsoli ani widy ani slychu. 

Na PC wydaje mi sie, ze jest o wiele wiecej osob.

Opublikowano

No to sam nie wiem, dwa różne zdania :DDD

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Kupiłem sobie wczoraj Diablo III + Dodatek za +/- jakieś 180zł gra się rewelacyjnie po kilku godzinach no-life już 40lvl i ciągle rośnie moim zdaniem lepiej zagrać na PC ponieważ masz od razu patchy wiele polaków którzy są skorzy do pomocy na czacie ogólnym oraz na prawdę super rozgrywka ;) 

Opublikowano

Kupiłem sobie wczoraj Diablo III + Dodatek za +/- jakieś 180zł gra się rewelacyjnie po kilku godzinach no-life już 40lvl i ciągle rośnie moim zdaniem lepiej zagrać na PC ponieważ masz od razu patchy wiele polaków którzy są skorzy do pomocy na czacie ogólnym oraz na prawdę super rozgrywka ;)

No i sam nie wiem, pc ma ten plus że szybciej są patche i dodatki, a konsola ma pada no i wygoda (+ gra kosztuje mniej)  :D

Edit: Pobrałem wersję demo d3 na pc i na ps3, włączyłem grę, trochę pograłem, pobiegałem między pokojami i stwierdzam, że grafika jest identyczna. Nie mogę powiedzieć, że źle gra mi się na myszce czy na padzie (na myszce trochę lepiej kontroluje się ten promień wizzarda). Mam jeszcze parę pytań:

1.Czy jeśli będę chciał pograć w party na ps3 z jakimiś randomowymi ludzmi z neta to będzie jakiś problem?

2.Jeśli mam np. na kompa konto do wowa, to mogę podłączyć pod to konto diablo 3 z ps3 czy muszę mieć nowe konto?

3.Co dają te patche, przedłużają może np. fabułe, dodaja questy czy tylko usprawniaja gre przez np. naprawianie bugów, balansowaniu postaci?

4.Jak jest z pvp w diablo 3?

5.Jaka postać jest dobra?

6.Dlaczego d3 jest tańsze na ps3? WTF? 

Opublikowano

1. Nie wiem jak jest na konsoli ale pewne jest to, ze duza wiekszosc ludzi gra na pc.

3. W pomniejszych patchach balans postaci, bugi sa naprawiane na biezaco jak sie jakis znajdzie bez wiekszych patchy, a sa tez wieksze patche jak 2.1 ktore cos dodaja ale to juz niechce m isie tlumaczyc wszystko masz na stronie d3.

5. W PvE postacie sa zbalansowane, kazda ma build ktorym rownie mocno co inne zamiata na najwyzszych poziomach trudnosci.

6. Na kompa nie ma piratów, a na psa jest opcja gry offline co równa sie piraceniu wiec zeby moze ktos sie przekonal do kupna na psa jest za taniej? Nie wiem.

Opublikowano

1. Nie wiem jak jest na konsoli ale pewne jest to, ze duza wiekszosc ludzi gra na pc.

3. W pomniejszych patchach balans postaci, bugi sa naprawiane na biezaco jak sie jakis znajdzie bez wiekszych patchy, a sa tez wieksze patche jak 2.1 ktore cos dodaja ale to juz niechce m isie tlumaczyc wszystko masz na stronie d3.

5. W PvE postacie sa zbalansowane, kazda ma build ktorym rownie mocno co inne zamiata na najwyzszych poziomach trudnosci.

6. Na kompa nie ma piratów, a na psa jest opcja gry offline co równa sie piraceniu wiec zeby moze ktos sie przekonal do kupna na psa jest za taniej? Nie wiem.

No a nie ma takiego czegoś, że np. krzyżowiec jest lepszy od np. maga do np. grania na najtrudniejszych poziomach bo jest tankowaty i maga latwo zabić? No i ktora platforme wybrac bo ja juz nie wiem... mam straszny metlik w glowie (proszę o szybką pomoc bo dziś kupuję grę).

Opublikowano

Polecam PC, mozemy razem pograć, poza tym, są postacie OP (WD, DH) a są postacie słabe (Mnich) 
Jak coś to zapraszam do kontaktu, doradze, mozemy pogadac o diablo :)

D3 jest tańsze na PS3 ponieważ można odsprzedawać gre i jednak no blizzard ma rzeszę fanów na PC i ta gra jest ciągle kupowana :)

Opublikowano

Zdecydowanie PC. Wszystkie aktualizacje na bieżąco, gra dużo osób. Jak dla mnie lepiej się gra na pc. Grałem na konsoli u kolegi, ale nie wyrabiałem :D Polecam na PC.

1395260643-U652798.jpg

554731419262342652798.jpeg
Opublikowano

No to wybieram wersję na komputer :) Możecie dać pełne nazwy klas bo nie orientuje się? 

Czyli mam kupić 

http://www.saturn.pl/krakow-galeria-krakowska/gra-pc-cdp-pl-diablo-iii-pl,id-288995 http://www.saturn.pl/krakow-galeria-krakowska/gra-pc-diablo-iii-reaper-of-souls-dodatek-,id-928738 i mam wszystko?

Opublikowano

Witch Doctor - WD - Szaman

Crusader - Krzyzowiec

Monk - Mnich

Demon Hunter - DH - Lowca duszy

Wizard - Wiz - Czarodziej

Barbarian - Barb - Barbarzynca

Podoba mi się krzyżowiec oraz barbarzyńca  :) Kogo wybrać i dlaczego? Która z tych klas daje więcej funu? W diablo chciałem grać tak, że wpierdzielam w grupy mobów i leje wszystko jak leci :) Bardziej chyba podoba mi się barbarzyńca, ale w sumie krzyżowiec to podobna klasa(bo też jest mele),

Opublikowano

Podoba mi się krzyżowiec oraz barbarzyńca  :) Kogo wybrać i dlaczego? Która z tych klas daje więcej funu? W diablo chciałem grać tak, że wpierdzielam w grupy mobów i leje wszystko jak leci :) Bardziej chyba podoba mi się barbarzyńca, ale w sumie krzyżowiec to podobna klasa(bo też jest mele),

hmm polecam ci krzyżowca :) nie grałem nim ale mogę stwierdzić po grach innych osób że jest bardzo fajną postacią tak samo jak barbarzyńca nie można jednakowo określić która klasa lepsza bo wszystkie są na prawdę dobre no może prócz mnicha xD a i sam możesz sprawdzić każdą klasę kto ci powiedział że nie będziesz tego robił ale na początek wybrał bym krzyżowca 

Opublikowano

Polecam krzyżowca, bo ma bardzo fajny build AOE, barbarzyńca zawsze jak nim grałem to opierał się na kręceniu w okół własnej osi lubi biciu młotem. Crusem jak walczysz w grupie bardzo fajnie można kontrolować daną arenę oraz tankować.

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

Polecam krzyżowca, bo ma bardzo fajny build AOE, barbarzyńca zawsze jak nim grałem to opierał się na kręceniu w okół własnej osi lubi biciu młotem. Crusem jak walczysz w grupie bardzo fajnie można kontrolować daną arenę oraz tankować.

Właśnie to mi się w barbarzyńcy podoba bo przypomina mi warriora z wowa którego zawsze podziwiałem :) Skąd są te skrzydła na filmie u rocka? https://www.youtube.com/watch?v=Q7L9nxv-xog 

Opublikowano

Właśnie to mi się w barbarzyńcy podoba bo przypomina mi warriora z wowa którego zawsze podziwiałem :) Skąd są te skrzydła na filmie u rocka? https://www.youtube.com/watch?v=Q7L9nxv-xog 

Jak dobrze wiem to jeżeli kupisz wersje kolekcjonerską to w prezencje dostajesz takie skrzydła na postać chyba o to chodzi ale nie jestem pewien kolekcjonerka w blizarcie kosztuje chyba 60 euro :)

Opublikowano

Ogólnie to krzyżowiec nie będzie miał mniejszego dmg od barbarzyńcy? Bo ja nie chciałem tanka tylko raczej dpsa :D Gram z kolegą, ja krzyżowiec on barb no i wychodzi na to że krzyżowiec jest bardziej tankowaty :PObecnie która postać najmocniej bije? 

Opublikowano

Jak dla mnie postać z największym dmg to barabian. Jako drugą postać do gry polecam szamana.

No ale te różnice w obrażeniach są jakieś znaczne? Bo moim zdaniem to mag i dh powinni mieć największe obrażenia bo teoretycznie maja najmniej pancerza i powinno to być zrekompensowane dpsem.

Opublikowano

Łowca Demonów rzeczywiście ma dobrego dmg, ale jak jest dobrze prowadzony. 

To mówisz, że wszystkie klasy będą miały podobny dps jeśli dobrze ją ogarniamy i mamy dobry sprzęt?

Opublikowano

Tak. To zależy od prowadzenia postaci

To znaczy, że np. taki krzyżowiec da radę dorównać w obrażeniach np. barbarzyńcy lub dh?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...