Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] MinecraftForge nie działa.

xolblath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. No więc mam taki problem, że normalny minecraft mi działa... A forge nic. 

Ostatnio kupiłem oryginalnego minecrafta. Sformatowałem komputer ostatnio no

i zainstalowałem Java 8 64 bit i Java 7, Directxa, net framework i zaktualizowałem

sterowniki. No i... Zwykły minecraft działa, forge nie działa, przed formatem na piracie

wszystko działało. Teraz nic. Technic Launcher działają tylko główne mody, pobrane z

technicpack.pl w większości nie działają. Pomożcie :D

Dodam, że na pirackim launcherze - KLauncher też nie działa.

Minecraft forge jak wlaczam na KL to sie launcher zamyka a forge sie nie wlacza

Opublikowano

Jeżeli forge się wyłącza , wyłącz ANTYwirusa na 5minut i zobaczymy czy ci blokuje>:> 

Opublikowano

LordAsasin, w 13 Wrz 2014 - 13:26, napisał:

Jeżeli forge się wyłącza , wyłącz wirusa na 5minut i zobaczymy czy ci blokuje>:> 

Nie mam wirusa :D

Komputer świeżo po formacie więc wiesz :D 

Ale jeśli chodziło ci o Antywirusa to wyłączyłem całkowicie i dalej nic... Mam Avasta. Nie mam pojęcia dlaczego to nie działa...

Opublikowano

LordAsasin, w 13 Wrz 2014 - 13:26, napisał:

Nie mam wirusa :D

Komputer świeżo po formacie więc wiesz :D

Ale jeśli chodziło ci o Antywirusa to wyłączyłem całkowicie i dalej nic... Mam Avasta. Nie mam pojęcia dlaczego to nie działa...

Faktycznie ''Zawsze mi te ''Anty'' ucieka... :)  jeżeli ta opcja nie działa to Z czystego minecraft.jar najpierw usuważ META.INF a następnie przenosisz wszystkie pliki z forge razem z META.INF która jest zawarta w tej paczce forge. Po prostu forge potrzebuje swojej własnej META.INF a nie tej już w minecrafcie. Upewnij się że twój forge jest w wersji "universal" (jest napisane w nazwie forge'a)

Opublikowano

Nic nie działa... Gdy włączam to oryginalnym launcherem do minecrafta do niby sie włącza, i nic się dalej nie dzieje. A w KN launcher wyskakuje błąd...

Błagam, pomóżcie, bo to jest naprawdę denerwujące.

Opublikowano
Half command: C:\Program Files\Java\jre7\bin\javaw.exe -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx1G -Djava.library.path=

To błąd gdy włączam forge keinettem. Nie będzie mnie przez 2 dni więc nie będe mógł odpisać. Ale błagam pomóżcie.

Sory za double posta ale pisałem na szybko i nie zauważyłem tego posta powyżej...

@1361622928-U485574.pngref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...