Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mojeserwery czy gameserv

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuję zrobić serwer cs 1.6

I mam pytanie. Lepiej zrobić serwer na mojeserwery.pl czy gameserv.pl

Mojeserwery.pl:

-najtańszy najgorszy serwer 500fps 15slotów publiczny za 14.85zł czyli 30.75zł  (śląsk)

-Jak ktoś miał tam wie, że nie ma jakiś specjalnych ofert.

GameServ.pl

-600fps (łódź) publiczny 15slotów 16.50zł czyli 31.98zł

-Instalator paczek amxx, ins. pluginów, dostęp do ftp, dostęp do konsoli, zwiększanie ram, cpu, API (czego ms nie mają) , fast download, baza danych, hltv  ITP

Wiem, że gameserv.pl ma 80% ciekawszą ofertę, ale chce żeby ktoś kto miał styczność z oboma hostingami powiedział gdzie jest lepsza jakość obsługa itp.

Dziękuje :)

Opublikowano

Zależy jaki mod ma być wgrany. Jeżeli jakiś wymagający (Cody,Diablo,4funy,Zombie,Poke i te inne) to nie bierz na mojeserwery, bo nie uciągnie i będą lagi (miałem tam hosting - diablo). A jak jakiś DD2/FFA (bez przesady z pluginami) do 20 slotów będzie dobrze, pomoc techniczna w miarę, FD bodajże też mają. Oczywiście instalator amx(jakiś zwykły pakiet),dostęp do ftp,konsoli też mają :)

Dużo więcej Ci nie powiem o hostingu GameServ =/

Opublikowano

Właśnie ja też miałem tylko na mojeserwery i wiem, że jedynie tylko słabe mody tam zakładać.Api nie mają HLTV itp.

Czekam dalej i proszę coś na temat gameserv 600fps cs 1.6

Czy uciągnie JB CODMOD i czy się opłaca porównując do mojeserwery.pl itp.

Opublikowano

gameserv troszkę droższy ale dużo lepszy :)

Ale piszesz tak, wnioskując po ofercie czy miałeś doczynienia z oboma hostingami chodzi tu o jakość,ping,crashe

Opublikowano

Ogólnie to mam kolegę z Mojeserwery, i z jego relacji wynika że serwer przy nawet średnich modach obciąża i laguje ;/ Miałem serwer z gameserv i nie miałem żadnych nieprzyjemnych sytuacji :)

Opublikowano

Miałem serwer na gameserv.pl porażka wg. mnie 30 limitów reinstalacji serwera na miesiąc + bardzo długa odp. od supportu.

Nt. mojeserwery się nie wypowiem ponieważ nigdy nie korzystałem. Jednakże jeśli mogę polecić to zabijaka.pl pingi o -20 niż konkurencja na warszawie. Do tego jeśli masz dużą ilość serwerów po uzgodnieniu z nimi możesz mieć własnego dedyka na swoje serwery ; )

graphic.png
Opublikowano

Może zapytam tak ile masz by wydać na serwer miesięcznie i ile slotów oczekujesz to wtedy będę w stanie Ci pomóc z ofertami i wyborem serwerowni.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

@TDK2 dobrze gada ;]

A tak w ciemno to dla modów polecam gameserv.pl uciągnie mody, sam miałem cod'a (dobrze rozwinięty) 23 sloty dziennie prawie full, ale skończyłem jakoś z tym, ale brak czasu na prowadzenie. Więc na mojeserwery.pl to znam tylko z opowiadań, a gameserv mogę w ciemno polecić ;)

1921.png

Opublikowano

Ja mialem juz okolo 10 serwerow na Gameserv.pl wiec moge ci duzo o tym hostingu powiedziec. Mysle ze teraz naprawde warto zainwestowac w GS poniewaz odswiezyli sie nieco:

1. Zmienili kadre BOK (support) - Jak kiedys dostawalem odpowiedz po 3-7 dni to teraz jest to max. 24h. Oczywiscie ta oferta Gameserv wyglada jak bajka ale nia nie jest. Faktycznie te gratisy ktore sa dolaczane do serwerow sie dostajw, jednak trzeba sie o nie upomniec w BOK.

Jakbys chcial wiecej informacji to pisz:

GaduGadu- 50775119

Opublikowano

Jednak wybrałem 1shot1kill.pl

Mająciekawą ofertę:

-za serwer 15slotów 900fps+ hltv fastdl API automatycznyrestartserwaprzycrashu płacę 30zł.

Coraz bardziej ludzie sobie chwalą ten hosting.

Tylko chciałbym wasze opinie poznać

Opublikowano

Tylko 1shot1kill poleca dużo graczy mam tam 900fps+ 15lostów hltv fastdl za 30zł

A pukawki bardzo mało ludzi poleca za taką ofertę jak 1shot1kill bo nie widze nic innego tyle  że 800fps płace 40zł

No więc

Opublikowano

Zobaczymy jak im się serwery zapełnią. Co z tego 900 FPS zostanie.
Te 900 FPS to jest pingboost1 i sys_ticrate 10000 więc to jest żadne 900 FPS.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Zaden, ale to zaden hosting nie zagwarantuje Ci stałych 900 fps, pukawka juz na ten temat się wypowiedziała i tu chodzi o to, ze inne hostingi pisza o czyms czego nie spelniaja, ja rowniez polecam pukawke, bardzo fajny i stabilny hosting prawie nigdy nie ma z nim problemow (mimo afery na ght). Z osobami z pukawki (technicy,założyciele i reszta elity) mozna się bardzo dobrze dogadac i dobrac swoja indywidualną ofertę. Moze hosting nie jest tani ale za to nie oferuje jakiegos badziewia i moim zdaniem to najlepszy hosting w polsce ;)

Pamiętaj Cena = jakość 
Pozdrawiam.

Opublikowano

A wiesz, że cenę można na Pukawka negocjować?
Do tego na dniach wchodzi nowa oferta i ma być tańsza niż 1s1k.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Napisz do nich na [email protected] czego potrzebujesz i Ci doradzą.
Tam pracują normalni i życzliwi ludzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...