Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programowanie w Unity 3D

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D Od dłuższego czasu interesuję mnie program Unity 3D mam trochę wolnego czasu, więc postanowiłem, że się trochę owym programem pobawię. Problem jest taki, że za każdym razem odpuszczam sobie z powodu braku odpowiednich umiejętności. Głównym problemem są skrypty itd. Same modele i tworzenie mapy jest łatwe, ale te całe programowanie to czarna magia. I w każdym kursie na youtube nie mogę nic zrozumieć. ;) Tu pojawia się pytanie czy zna ktoś z was jakiś naprawdę łatwy i dobry poradnik dotyczący programowania w tym całym Unity? :P

Opublikowano

Modele proste? To jest chłopie najcięższa rzecz, bo zrobić jakiegoś herosa to wymaga sporego doświadczenia.

Co do skryptów, polecam obejrzeć serie unity czubeka i tajemniczy695

Opublikowano

Modele proste? To jest chłopie najcięższa rzecz, bo zrobić jakiegoś herosa to wymaga sporego doświadczenia.

Co do skryptów, polecam obejrzeć serie unity czubeka i tajemniczy695

Może źle się wyraziłem. Nie są może proste, ale zrozumiałe dla mnie i w miarę daję z nimi radę. Zaraz sobie obejrzę filmiki użytkowników podanych wyżej i prędzej czy później edytuję ten post i napiszę czy dałem sobie radę. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć.

Moim zdanie jeśli nie możesz nauczyć się języka to znaczy że taka rzecz nie jest dla ciebie, nigdy nie rób nic na chama bo i tak nic z tego niestety nie będzie.. jeśli chcesz już na prawde coś coś nauczyć ucz się od c++ reszta oprogramowania typu c# czy js pójdzie ci łatwo bo znasz już "to coś" co jest w skryptowaniu.

Opublikowano

Dokładnie, żeby pojąć programowanie w unity3d, trzeba nauczyć się języka c#, javascript lub boo. Dlatego polecam poszukać jakichś dobrych tutoriali do np. c#. Możesz zacząć od c++ tak jak kolega wyżej prawi, aczkolwiek jeśli targetujesz wyłącznie w skryptera do unity, kurs c#/js/boo wystarczy. No i warto umieć angielski, na stronie projektu unity są tutoriale skryptowania, myślę, że wystarczą:

http://unity3d.com/learn/tutorials/modules/beginner/scripting

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...