Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z Cryengine3. Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Kiedy zainstalowałem cryengine3, 1 raz na komputerze było wszystko ok ale po pewnym czasie zepsuła mi się jedna opcja m.in. stworzenie przeciwnika,opowiem krok po kroku: 1.Stawiam tego ludka 2.Zamiast stać na ziemi to on lata w powietrzu 3.Kiedy zaczynam grac to przeciwnik zamiast mnie bić to on nadzwyczajnie stoi (nawet gdy podejdę przed jego oczy).

Czy da się to jakoś naprawić? 

P.S. próbowałem już instalować program od nowa i pobierać go od nowa.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Boże widzisz, a nie grzmisz. Tworzenie gier nie sprowadza się do układania klocków i przeciągania elementów. Jest coś takiego jeszcze jak programowanie. Każdy element ,który tam stworzysz musi mieć napisany program co ma wykonywać. W takim cholernym skrócie. Polecam zacząć od zaznajomienia się z jakimś językiem programowania i biblioteką graficzną. Możesz zacząć od C++ jako język oraz biblioteki OpenGL. Zapewne już zrezygnowałeś czytając drugie zdanie.

MikartPL.png

Opublikowano

Lata w powietrzu bo prawdopodobnie nie włączyłeś mu obsługi silnika fizycznego CE3.

Nie bije Cię bo nie ma zaprogramowanej sztucznej inteligencji, a przydałoby by coś Cie uderzyło, może przynajmniej byś się ocknął i zrozumiał, że do stworzenia gry wymagana jest minimalna wiedza o programowaniu (nie mówię już o znajomości języka programowania, tylko o samym myśleniu jak programista).

P.S. Bawi mnie również fakt, że autor nie pomyślał nawet o pobraniu gotowego SI dla CryEngine. :D

Opublikowano

Lata w powietrzu bo prawdopodobnie nie włączyłeś mu obsługi silnika fizycznego CE3.

Nie bije Cię bo nie ma zaprogramowanej sztucznej inteligencji, a przydałoby by coś Cie uderzyło, może przynajmniej byś się ocknął i zrozumiał, że do stworzenia gry wymagana jest minimalna wiedza o programowaniu (nie mówię już o znajomości języka programowania, tylko o samym myśleniu jak programista).

P.S. Bawi mnie również fakt, że autor nie pomyślał nawet o pobraniu gotowego SI dla CryEngine. :D

Cieszymy się, że autor dostarczył Ci dawkę humoru. Poza tym ten temat był pisany miesiące temu

Opublikowano

Poza tym ten temat był pisany miesiące temu

Czyli co? Nieaktualne bo autor już ogarnia całe programowanie na świecie i napierdala biegle we wszystkich językach?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Ludzi na poziomie umysłowym autora jest tu baaaardzo dużo. Niech chociaż część wykaże się sprytem większym niż typowa rozwielitka, i przed rozpoczęciem 'przygody' z cryengine zajrzy tu. Co to da? Ano to, że delikwent taki zostanie uświadomiony, ze gry nie robi się trzema kliknięciami - zamiast rozczarowań związanych z gamedevem może od razu wybierze inną drogę życiową. Np może rymować hiphopy z kolegami z podwórka.

Kiedyś miałem ochotę napisać taki uświadamiający temat pt. "Dlaczego NIGDY nie zostaniesz programistą", czyli X powodów, dla których komputer już na zawsze będzie ci służył do grania. Niestety, ograniczenie umysłowe tutejszych moderatorów jest zbyt duże, czyli temat nie został by przyklejony. A mnie się nie chce produkować tylu mądrości w sytuacji, gdy znikną one szybko z pierwszej strony. Szkoda mojego czasu....

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

To napisz taki temat gdzie indziej, albo skoro masz i tak wyjebane na te forum to i tak co Ci zależy na tym by został przyklejony? I tak wiesz, że nikt tego nie przeczyta.

Opublikowano

Nie, nie napiszę, bo to zwyczajnie nie ma sensu, i wytłumaczyłem dlaczego. Tu już ktoś coś napisał, więc niech sobie będzie...

Skoro masz problem z tym, że ktoś pisze w odkopanym temacie, to po co sam w nim piszesz? Po c**j przykładasz rękę do rozwijania tematu, który według ciebie nie powinien być rozwijany?

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...