Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podstawy Niemieckiego - 4 miesiące

KurczakSwaj5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie. Bardzo zależy mi na pozaniu podstaw

języka niemieckiego w przeciągu najbliższych trzech miesięcy.

W tym roku piszę egzaminy, za rok lecę do volkswagen'a i siusiaka

umiem, bo cały czas z lekksza to zlewałem, ponieważ nauka języków

obcych nie przychodziła mi nigdy łatwo. Proszę o pomoc - jakieś

wskazówki - jak się uczyć, jakieś przydatne linki etc. Oczywiście

będę dawał lajki i inne kupska dla statsiarzy :)

Opublikowano

Ja się przez 1 rok sam uczyłem,w szkołach nie miałem w ogóle niemieckiego.kupowałem różne rozmówki,z neta troche sam tworzyłem z czasem zdania przez translatory.Jesli chodzi o podstawy to tyle wystarczy,komunikatywnego języka nauczysz się juz w pracy,przebywajac i sluchajac tego języka.

Opublikowano

Gówno się nauczysz w szkole języków, co z tego że w Niemczech gdzieś coś powiesz po Niemiecku, skoro nie zrozumiesz Niemców.

Podczas pobytu w Niemczech, przez długi okres czasu nie szło się dogadać z nikim.

Ponieważ Niemcy tak samo jak Polska posługujemy się skrótami lub używamy slangów czego się nie nauczysz w szkołach bo tego nie przewiduje program.

Także nie będzie szło iść zrozumieć Niemców i ich skrótów, slangów, niektórych wyrazów.

Ty w szkolę nauczysz się nawet na rozszerzeniu, odmiany, czasów etc. - A to Ci na kij potrzebne szczerze Ci mówiąc, takie coś jesteś w stane opanować w ciągu tygodnia, zreszta sam wiesz jak się raczej odmienia czasowniki.

Ich końcówka E, wiadomka Du st etc..

Uczysz się od nich taka jest prawda.

To co w szkole przydaje Ci się co najwyżej do pisania listów ^^.

Pozdrawiam powodzenia,  życzę szefa Polaka nie Niemca... :)

Bo pracując u Niemca podstawowe wymaganie to język perfect.

Opublikowano

Z pracą to jeszcze dużo czasu, jeśli oczywiście się uda :) Dziękuję za Twoją wypowiedź, oraz czekam na następne.

Ja niedługo jade do bmw :p i tam pracodawca bezpłatnie oferuje mi dodatkowe kursy z niemca,Jeśłi trafisz dobrze do typowej niemieckiej firmy,np jak volksvagen to raczej pracy już nie zmienisz :)

Opublikowano

Źle napisałem - nie tyle jadę do niemczech do vw, co w przyszłym roku wybieram się do

szkoły zawodowej w tym kierunku - dokładnej profesji jeszcze nie wybrałem :p Niemiecki

potrzebuję do tego, ponieważ kuzynostwo i co ważniejsze wujostwo, które jest tam nie

najgorzej ułożone powiedziało mi, że ze znajomością danego języka będę miał więcej

możliwości ;p Czekam na dalsze wskazówki.

Opublikowano

Źle napisałem - nie tyle jadę do niemczech do vw, co w przyszłym roku wybieram się do

szkoły zawodowej w tym kierunku - dokładnej profesji jeszcze nie wybrałem :P Niemiecki

potrzebuję do tego, ponieważ kuzynostwo i co ważniejsze wujostwo, które jest tam nie

najgorzej ułożone powiedziało mi, że ze znajomością danego języka będę miał więcej

możliwości ;p Czekam na dalsze wskazówki.

No to jest bezdyskusyjne,że znając dany język,w tym przypadku niemiecki,masz bardzo duży repertuar wyborów.Uwierz mi znając troche język możesz żyć ponad stan.Co do szkoły zanim pojdziesz się uczyć w zawodzie,bardzo ważne będzie,abyś jakieś osłuchanie miał,uczyć się słówek samemu możesz,ale do tego albo musisz przebywać wśród niemców,albo np oglądać niemiecką telewizję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...