Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drążek rozporowy- montaż

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Otoz mysle sobie nad zakupieniem drążka do podciągania. No i chcialbym sie spytac, jak montuje sie drążek rozporowy ;p

Dobrze kminię, że "rozpycha się" go we framudze? Można go potem łatwo odkręcić? Daję like :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

na rozpychanym to jedynie zęby możesz sobie powybijać ,a nie poćwiczyć  ;)

Opublikowano

Ja kupiłem drążek za chyba 30 zł i już ponad rok wisi. Bardzo dobry - rozporowy.

Musiałem tylko dorobić sobie te mocowania do wkręcania we framugę (dali gumowe, które się rozwaliły po miesiącu - załatwiłem sobie metalowe). Wkładasz, wkręcasz i koniec. Jeżeli chcesz go odkręcić, to po prostu to robisz. Nie ma co wydawać dodatkowych pieniędzy, jak za mniejsze kwoty masz to samo.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie to samo, bo na drążku 6 chwytowym można zrobić więcej różnorakich ćwiczeń i jest funkcjonalniejszy.. od zwykłego zawieszonego na futrynie ...

Opublikowano

jak się nie zepsuje to odkręcisz bez problemu

jak upierdolisz mechanizm rozkręcający w jakiejś chińskiej wersji to nie ściągniesz drążka aż sam z nim nie spadniesz, wiem co mówię bo miałem nie jeden tani drążek i tak to się kończyło xD

Opublikowano

Śrubami do framugi przykręcasz plastiki z wnęką na drążek. Następnie drążek umieszczasz między plastikami i obracając nim ( działanie śruby rzymskiej ) "wkręcasz" go w plastiki. Mam drążek bodajże z Lidla, plastiki jak i sam drążek są bardzo solidne. Testowane na prawie 100 kg masy, bujaniu się, podmyki itd. Nie ma się czego obawiać :) Odkręcanie go jest bardzo proste, pozostają tylko plastiki które praktycznie w niczym nie przeszkadzają ( jak chcesz to możesz je sobie za każdym razem odkręcać ale to nie ma kompletnie żadnego sensu )

jak upierdolisz mechanizm rozkręcający w jakiejś chińskiej wersji to nie ściągniesz drążka aż sam z nim nie spadniesz, wiem co mówię bo miałem nie jeden tani drążek i tak to się kończyło  xD

Ten mechanizm to akurat żaden problem :D Ja w swoim drążku miałem tak, że na chama go przekręciłem i mała blokująca śrubka mi chrupła xD Wystarczyło wkręcić nową w to miejsce i mechanizm działa jak nowy do tej pory ;p Chyba że Ty zepsułeś to jeszcze w inny sposób :D

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Montaż jest łatwy, ale jak się zerwie to po pierwsze już go później nie założysz także musisz mocno go rozepchać, a po drugie wieszaj się sam. Ostatnio właśnie z dziewczyną się podciągaliśmy razem i spadłem na kolana, to musiałem przejść dwa zabiegi, bo łękotki padły w strzępy . 

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...