Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Feeders,feeders everywhere co jest grane?

VanSudiPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakichś kilkunastu gier wiecznie spotykam takich ludzi:

http://i61.tinypic.com/2r29j51.jpg

Tego się NIE DA wyccarować...zamiast grać ostrożniej to biją się z gościem który ma 7 fragów w 5 min.... błędne koło...

http://i57.tinypic.com/nwfouo.png

a ten  challenger stwierdził że jak jego support ma problemy z łączeniem to,,I dont need win i go troll".Support wrócił w 4 minucie ale trzeba było dalej trollować... A było do ugrania...

Czy na takich ludzi jest lekarstwo?

Biegam z mida 24/7 po innych liniach żeby pomóc.Nie i koniec trzeba pakować się w nafeedowanego ADC żeby jeszcze bardziej sie nafeedował.

Czy da się na to jakoś zaradzić?

feederzy i trolle w co drugiej grze doprowadzają człowieka do pier$

Opublikowano

Niby racja, ale co z tego jak dostanie reporta jak najczęściej kończy się to jedynie ostrzeżeniem...

Powinno być:troll,feeder na rankedzie? instaban 30 dni

Opublikowano

Niby racja, ale co z tego jak dostanie reporta jak najczęściej kończy się to jedynie ostrzeżeniem...

Ale jesli takie 4 osoby na niego wysla raporty, prosto do supportu a nie przez ta opcje po grze. To dostanie bana, potem perma ;)

Opublikowano

Gram głównie top(teleport)  lub Mid Nidalee(bardzo silny roam=w miarę dobra kontrola nad mapą) jeśli chodzi o jungle to lubie pogrywać lee,xinem

Duo jungle&mid i kontrola mapy

Opublikowano

@Xaariel

Da się, po prostu babysitt bot i będzie dobrze. Albo graj duo gdzie ty jungle, twój kolega ADC (lub na odwrót). Jak umiecie grać to 70% szans na wygraną stanowicie Wy

Tylko ze moi koledzy jeszcze nie maja 30 levela i lamia jak moja babcia >.<

Opublikowano

Od kiedy jakikolwiek jungler bierze heal ? xD

no właśnie... mój jungler stwierdził:,,flash jest dla n00bów,nie lubie grać z flashem" po czym 0:4 w 5 minucie...

I tu moje niesamowite dzidy Nidaliiiiiiiiiiiii nie wyccarują..

Opublikowano

no właśnie... mój jungler stwierdził:,,flash jest dla n00bów,nie lubie grać z flashem" po czym 0:4 w 5 minucie...

I tu moje niesamowite dzidy Nidaliiiiiiiiiiiii nie wyccarują..

Takie jedno pytanie, jaki masz nick? Bo gralem dzisiaj przeciwko takiemu teamowi i zaprosila mnie jakas nidalee:P

Opublikowano

Nie martw się , dopiero od Diamentu skończy się taka dzieciarnia , bo do diamentu jak wiadomo nie łatwo się dostać , w dodatku takim cymbałom jak na screenach .

Opublikowano

Dam ci rade nie graj nidalee, musisz wziac postac ktora duzo robi w team fightach i ja snowbollowac, np orianna, katarina, albo mozesz wziac akali. Nidale w team fightach nie robi praktycznie nic i to ze roamowales nic nie dawalo

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

ja po tym ss z tinypica sie nie dziwie ze przegrywasz. skoro flame rzucasz ciagle, to morale druzyny spada i padaja czesciej. skoncz ich obwiniac o wszystko i zacznij doceniac za to, co zrobia dobrze - poprawi sie jakosc gry.

Zaraz, nie rozumiem.

Każesz mu chwalić Feedera/Trolla/afka za to co zrobi dobrze?

Takich ludzi się tępi a nie wmawia się im że 'dobrze gracie !"

Co do samego tematu.

Duo z kimś, ew. Wzięcie postaci która solo dużo robi w teamfightach i może jakoś wyjdzie :))

1326728565-U383707.png

Opublikowano

ja po tym ss z tinypica sie nie dziwie ze przegrywasz. skoro flame rzucasz ciagle, to morale druzyny spada i padaja czesciej. skoncz ich obwiniac o wszystko i zacznij doceniac za to, co zrobia dobrze - poprawi sie jakosc gry.

nie łaska kliknąć na obrazek żeby sie powiększyło?

A co taki przykładowy feeder robił dobrze? AŻ NIC

Za co go mam chwalić? Za to że z minuty na minutę gra coraz gorzej? No bez jaj...

Opublikowano

Po pierwsze, dawanie reportów za feedowanie, trollowanie (jeszcze) nic nie daje. Dopiero niedlugo riot ma wprowadzic system banowania za feedowanie. Ale na ten moment nic to nie daje, system reportów jest po to zeby dać upust złości i frustracji przegrywających ludzi. tyle.

Co do feederów, mozna temu zapobiec, po pierwsze jestem w 100% pewien ze jak padną raz czy drugi zaczynasz ich flejmic, nie mow mi ze nie bo mnie to nie obchodzi, wiem ze to robisz.
Sam sobie pomysl, co ci pomoze jak cos ci sie nie udaje, motywowanie, czy dołowanie? Mi osobiscie pomogloby gdyby ktos mnie zmotywowal, dal mi nadzieje.
Jak taki adc ma 0;3, napisz mu pare milych slow, zeby gral defensywnie, ze zaraz mu pomozesz, jesli zobaczy ze radzisz sobie na midzie to w 90% przypadków cie poslucha i da sie wycarrowac.

Druga sprawa, jesli jestes taki pro super elo nie-feeder miszcz, to jestes w stanie sam wygrywac gry.

Ja grając na leaguesharpie, wygrywam gry 1v5, nawet jesli caly moj team ma 0;15. Dostosowuje swoj build i swoją gre w tfach tak zeby nie pasc, zeby moj team robil za mięso armatnie i zeby wybic przeciwnikow.
Tak sie wygrywa gry 1v5.

Musisz tez wiedziec ze umiejetnosc gry w lola troche rozni sie od umiejetnosci gry w solo q.

Umiejetnosc gry w lola to farmienie, wygrywanie lini, wygrywanie 1v1, znajomosc swojej roli w tfach itp.

Umiejetnosc gry na solo q to tez umiejetnosc carrowania teamu czyli pomagania mu, kontrolowania objectivow, dbanie o dobrą atmosfere i motywacje sojusznikow, dobre podejmowanie decyzji + oczywiscie to wszystko co napisalem wyzej.

Jesli zwolasz team na smoka podczas gdy twoj jungler nie zyje, po czym wszyscy padniecie i przeciwnik wezmie smoka, to nawet jesli twoj team rozegral strasznie slaby tf i tak jest to twoja wina, bo twoj dragon call był zły.

Chcąc carrowac bierz odpowiedzialnosc na siebie, kazdy blad twojego teamu w tym momencie jest twoim bledem.
Ty jako osoba carrująca masz nie dopuscic swojego teamu do popelnienia bledu.

Podsumowując
1. Każdą gre i kazdy team da sie wycarrowac
2. Pracuj nad swoimi bledami a nie wytykaj je innym
3. Carrować najlepiej z mida i adc, zeby wygrac tf samemu musisz robic dps a nie tankowac.
4. Carrowanie to nie dobra gra i wygrywanie lini, to pomoc teamowi i prowadzenie teamu do zwyciestwa
5. Nie uzywaj chatu.

Skoro przykładowo Nervarien, potrafi w tydzien wbic od unrankeda do d1 to dlaczego ty nie potrafisz?
Poziom jego gry to d1/challanger wiec dotarcie to dla niego pestka
Skoro ty nie potrafisz wyjsc z przykladowo silvera czy golda, tzn jest to twoj poziom i bedziesz tam siedzial dopoki nie poprawisz swoich umiejetnosci

tyle, powodzenia zycze, i wez te rady do serca, ja mialem kiedys twoj tok myslanie i siedzialem w brązie 1, teraz jestem plat 3 ;p

@Edit : jeszcze jedna sprawa która moze ci pomoc. grajac przykladowo w jungli, jesli widzisz ze twoj mid wygrywa linie a bot strasznie przegrywa, gankuj mida. Moze to brzmi dziwnie ale pomaganie graczowi ktory nie potrafi sobie poradzic sam jest bezcelowe, skoro nie potrafi sobie poradzic od 0 gdzie kazdy ma rowne szanse, to przewage którą mu dasz tez zthrowuje.
a feedując bardziej nafeedowaną osobe zwiekszasz swoja szanse na wygraną. Nie raz napewno miales gre gdzie przeciwna przykladowo akali byla nie do zabicia bo miala 15;3 i dobrą farme.
Dodatkowo feedując swojego mida i gankując go, wylaczasz z gry przeciwnego mida. Do poziomu d5 nikt nie wie jak wrocic do gry, farmiąc itp, oni beda dalej sie bic i dalej feedowac dajac twojemu midowi jeszcze wieksza przewage.

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...