Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

S.Pershing czy Su-122-44?

dsfger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

W planach mam  zakup pierwszego czołgu premium i zastanawiam się co by było dla mnie lepsze SU-122-44 czy S.Pershing. Głównie zależy mi na zarobkach. Mam 2.5k bitew (wiem mało).

Mam kilka pytań do Was.

1. S. Pershing ma dobry pancerz, tylko czy warto na nim polegać?

2. Jak wyglądają zarobki na SU-122, a jak na pershingu (co lepiej zarabia)?

3. Oba czołgi mają dosyć słabą penetracje, czy w większości przypadków starcza ona na VIII - IX (jeżeli chodzi o weakspoty to VII-IX tierów znam ok. 90% + mod z statystykami czołgów w bitwie + skórki).

4. Su-122 ma dobrze pochyloną przednią płytę, często dinguje?

5. SU-122 ma świetny DPM, jak wygląda sprawa na S.Pershingu? W sensie, czy ciężko jest nabić dobry wynik na S.Pershingu?

Jeżeli ktoś gra długo i zna, bądź miał któryś z tych czołgów proszę o odpowiedzi do powyższych pytań. Oczywiście wynagrodzę to +.

Najbardziej zależy mi na zarobku i nw który czołg będzie do tego lepszy.

sasawf.png

Opublikowano

Do wszystkich pytań jednym słowem SUKA

1. To że ma pancerz to nie oznacza że są same rychy. Dla pomidorka S.P na radomie to nowość i wali gdzie popadnie ale dla starszych graczy to nic trudnego

2.Suka lepiej zarabia. Lepszy DMG = Więcej kasy. SP ma słabą penetracje

3.Suki nie wywala na IX .Na VIII i VII daje sobie rade. SP jest słaby i często gdy czołg typu ST-1 przodem jedzie to nie za często wejdzie

4. Na VI tak. Na VII troszkę. Na VIII prawie nic

5.TAk

Opublikowano

3. Oba czołgi mają dosyć słabą penetracje, czy w większości przypadków starcza ona na VIII - IX (jeżeli chodzi o weakspoty to VII-IX tierów znam ok. 90% + mod z statystykami czołgów w bitwie + skórki).

5. SU-122 ma świetny DPM, jak wygląda sprawa na S.Pershingu? W sensie, czy ciężko jest nabić dobry wynik na S.Pershingu?

1. Nie warto, ale sporo może odbić. Pancerz ogólnie magiczny.

2. Zarabiają podobnie, suka raczej lepiej.

3. Na 7/8t wystarcza, na 9t warto strzelać z golda.

4. Coś tam dinga, ale op to to nie jest.

5. Czołg ogólnie słaby, ciężko zrobić dobry wynik.

W tym budżecie suka jest najlepszą zarabiaczką.

Opublikowano

Do wszystkich pytań jednym słowem SUKA

1. To że ma pancerz to nie oznacza że są same rychy. Dla pomidorka S.P na radomie to nowość i wali gdzie popadnie ale dla starszych graczy to nic trudnego

2.Suka lepiej zarabia. Lepszy DMG = Więcej kasy. SP ma słabą penetracje

3.Suki nie wywala na IX .Na VIII i VII daje sobie rade. SP jest słaby i często gdy czołg typu ST-1 przodem jedzie to nie za często wejdzie

4. Na VI tak. Na VII troszkę. Na VIII prawie nic

5.TAk

1. SP nawet dla pomidora to gąbka na dmg

2. SP zarabia więcej, mam oba...

3. Gówno prawda. Suka w co drugiej bitwie 9 spotyka.

4. To jest losowe. Raz odbije T95, raz cię przebije IS.

5. Nie...

Opublikowano

1. S. Pershing ma dobry pancerz, tylko czy warto na nim polegać? / Nie, nie warto na nim polegać. Czołg ogólnie dość kiepski, ale potrafi dość sporo odbić jak gracze nie znają WS.

2. Jak wyglądają zarobki na SU-122, a jak na pershingu (co lepiej zarabia)? / S.Pershing więcej zarabia, ale naprawdę bardzo ciężko wykręcić jakikolwiek dobry wynik. Suka nie wiele mniej, lecz łatwiej się robi DMG, gdzie więcej zarobisz.

3. Oba czołgi mają dosyć słabą penetracje, czy w większości przypadków starcza ona na VIII - IX (jeżeli chodzi o weakspoty to VII-IX tierów znam ok. 90% + mod z statystykami czołgów w bitwie + skórki). / Wiadomo, że na takie czołgi jak E75 czy VK nie przebijesz nawet ze złota. Ogólnie Suczką przy kampisz, wiec łatwiej się robi DMG.

4. Su-122 ma dobrze pochyloną przednią płytę, często dinguje? / Mam ten czołg i górna płyta sporo dinga. Do tego polecam się ruszać na boki (A / D).

5. SU-122 ma świetny DPM, jak wygląda sprawa na S.Pershingu? W sensie, czy ciężko jest nabić dobry wynik na S.Pershingu? Tragedia, bierz Suczkę.

Opublikowano

3. Oba czołgi mają dosyć słabą penetracje, czy w większości przypadków starcza ona na VIII - IX (jeżeli chodzi o weakspoty to VII-IX tierów znam ok. 90% + mod z statystykami czołgów w bitwie + skórki). / Wiadomo, że na takie czołgi jak E75 czy VK nie przebijesz nawet ze złota. Ogólnie Suczką przy kampisz, wiec łatwiej się robi DMG.

Ty wiesz ile ten czołg ma peny na goldzie ;d? VK na 100% nie przebije, ale E-75 już tak.

Opublikowano

Ty wiesz ile ten czołg ma peny na goldzie ;d? VK na 100% nie przebije, ale E-75 już tak.

Jak E75 sie skątuje to nie ma opcji, by przebił.

Opublikowano

Jak E75 sie skątuje to nie ma opcji, by przebił.

Po skątowaniu to tak, ale wiele większe szanse na przebicie SP'kiem niż np. is-6.

Opublikowano

Posiadam sp i jeśli jesteś nie obytym w grze graczem to lepsza będzie suka.

Jeżeli umiesz myśleć to sp zrobisz bardzo dobre wyniki większość zniechęca penetracja lecz ona niedomaga tylko na ix

Opublikowano

SP nie ma o czym gadać jest znacznie lepszym czołgiem, potrafi strasznie denerwować. Stworzony do walki na wszystkie rodzaje odległości.

1. Pancerz - ma niezasłoniętą górną cześć wieży ale gdzie indziej od przodu możesz mu zaufać.

2. Wydaje mi sie ze więcej można zrobić na SP (nie patrzcie na suche statystyki)

Co do umiejętności polecam tak czy siak SP ale trzeba wziąć jeszcze pod uwagę które drzewko robisz by skorzystać na szkoleniu załogi.

Opublikowano

SP nie ma o czym gadać jest znacznie lepszym czołgiem, potrafi strasznie denerwować. Stworzony do walki na wszystkie rodzaje odległości.

1. Pancerz - ma niezasłoniętą górną cześć wieży ale gdzie indziej od przodu możesz mu zaufać.

2. Wydaje mi sie ze więcej można zrobić na SP (nie patrzcie na suche statystyki)

Co do umiejętności polecam tak czy siak SP ale trzeba wziąć jeszcze pod uwagę które drzewko robisz by skorzystać na szkoleniu załogi.

Słaba mobilność, góra wieży wszystko przyjmuje, bok papierowy, penetracja tragiczna, dps, dpm także.

Opublikowano

Słaba mobilność, góra wieży wszystko przyjmuje, bok papierowy, penetracja tragiczna, dps, dpm także.

Pancerz

SU >> 90mm na 8t prawie go nie ma. Nowy amerykański light 8t posiada na HE więcej penetracji. 

SP >> 177mm - 101mm (kadłub - wieża) Pancerz warstwowy nie do przybicia dla 8 tieru oprócz górnej części wieży.

SP >> kolega wyżej napisał ze to jest gąbka na pochłanianie pocisków od słabszych graczy :)

HP

SU >> 840

SP >> 1500

Jedno stworzone na otwartą mape drugie bardziej do miasta.

DMG

SU >> 122 mm D-25S       kaliber - 390/390/465  penetracja - 175/217/64  szybkostrzelność - 7.5

SP >> 90 mm Gun T15E1  kaliber - 240/240/320  penetracja - 170/258/45  szybkostrzelność - 7.32

SU >> posiada droższe pociski ale zadaje większe obrażenia

Prędkość

SU >> 500k.m na 33t

SP >> 500k.m na 51t.

Jedno mułowate bardziej natomiast drugie podatne na sklejkę.

Zarobki

Nie ma kto więcej zarabia na czym będziesz lepiej grał na tym zarobisz, suche statystyki nic nie są warte.

Juri ? 

- oba czołgi maja słabą penetracje? do którego sie zwracasz bo chyba sie pomyliłeś.

- góra wieży SP jest prawie tak samo twarda co skośny pancerz SU czyli przyjmuje jedno i drugie jak w masło.

- a co dpm zgoda ale jeśli masz wymieniać sie na dpm to SP ma większe szanse zabić SU ponieważ ma za dużo życia liczy sie to też innych czołgów.  :) -  (gdyby nie istniał pancerz, bo gdyby to liczyć to twoje SU nie ma prawie szans)

@Juri.

Opublikowano

Cześć.

W planach mam  zakup pierwszego czołgu premium i zastanawiam się co by było dla mnie lepsze SU-122-44 czy S.Pershing. Głównie zależy mi na zarobkach. Mam 2.5k bitew (wiem mało).

Mam kilka pytań do Was.

Jeżeli ktoś gra długo i zna, bądź miał któryś z tych czołgów proszę o odpowiedzi do powyższych pytań. Oczywiście wynagrodzę to +.

Najbardziej zależy mi na zarobku i nw który czołg będzie do tego lepszy.

1) Jak większość graczy stwierdzam że nie.

2) SP teoretycznie zarabia wiencej (rzadko się trafia na nim dobra bitwa, bynajmniej mi), praktycznie zarobki na podobnym poziomie. Wszystko zależy od umiejętności gracza i stylu gry SP to med z pancerzem którym nie jeden heavy by nie pogardził a Su-122-44 to td - do tego ślepy jedynie 330 m.

3) SP na AP ma 170 mm a przy spocie 390 m to wystarcza, SU ma 175 mm (jak wszystkie pseudo działa z serii 122mm D25 (A19)) ale jego wunderwaffe jest duży współczynnik kamuflażu bazowego podczas postoju co pomaga w byciu cichym zabójca z zaskoczenia. Jeśli chodzi o gold amo to SP ma 258 mm a SU jedynie 217 o całe 5 mm wiencej niż ARL na amunicji AP więc SU VIII tiery nie są straszne z IX tierami trzeba czekać do pełnego skupienia działa bo celność nie powala. Ważne SP ma 54 naboje a SU 35 przy tak zbliżonej penetracji AP SU nie wybacza chybień, rykoszetów i strzałów za 0. Jeśli chodzi o ROF to SU z załogą na 100%, wentą, dosyłaczem i BiA ma go lepszy (6.606) o kila setnych s od SP z tym samym wyposażeniem i BiA (6.771) a z desperatem SU 6 a SP 6.15 s ale najważniejszy jest DPM SP średnio zadaję 1756 a SU 2925.

4) SU-122-44 to papier (nie wybudowano nawet prototypu, powstały jedynie plany), co nie znaczy że nie potrafi przy farcić i odbić od IX tiera ale równie dobrze może w niego wejść wszystko z takiego T49. Wszystko zależy od twoich umiejętności ma dobrze pochylony pancerz ale to tylko 90 mm ale jeśli potrafisz wykorzystać teren to możesz sztucznie jeszcze go zwiększyć.

5) SP ma całe 60 m wiencej spotu a to niweluje niedobór penetracji w pewnym stopniu. Na SU kręci się duży DPM wykorzystując rewelacyjne przyspieszenie, Vmax oraz zwrotność w porównaniu z SU SP jest powolny, ociężały. SP rzadko kiedy rozwija Vmax więc trudniej jest się nim poruszać w poszukiwaniu DMG co nie znaczy że nie możesz nim go zadać - wystarczy paru pomidorów pokazujących bok i magazyn i jest sporo DMG (ktoś kiedyś mówił że SP ma lepszą wartość obrażeń modułów niż SU) szczególnie że SP jest celniejszy od SU ale nie aż tak by urwało cztery litery.

Zresztą jest trudno je porównywać SU to td, VII tieru którego rzuca max na IX tiery, a SP to med VIII tieru który może max walczyć z IX tierem, mam oba i gra się nimi świetnie ale osobiście wole T34 szczególnie po bufie do zarobków - czy się stoi czy się leży 20 k sreberek się należy na plusie za przegraną bitwę, zużyty duży zestaw naprawczy i kilka kiepskich strzałów w okolicach 320 dmg.

Ale jeśli się nadal zastanawiasz to spójrz tu:  T26E4 SuperPershing Kontra SU-122-44  i tu: T26E4 SuperPershing Kontra SU-122-44

Opublikowano

Suka nie ma op pancerza, ale od 5-7t sporo odbija. Pula hp jest taka, jak u wiekszosci TD. Dzialo w tym czolgu jest takie jak w NP. IS-6, a rzuca go na 5t. Tam robi sieczke, bo jest mobilny.op dzialo, na 7t bedzie odbijal, a dodatkowo mozna ustwic sie pod katem. Gdy wywali na 9 To sie campi i tyle.

Jest teraz test, jak chcesz to moge udowodnic ze nawet w pvp suka by wygrala ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...