Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Supportem do golda?

TryS111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,mam pytanie,czy według Was da się wyjść ze srebra grając supportami? (leona,braum,troszkę blitz)Co raz częściej dobiera mi ludzi którzy mają najwidoczniej problem z używaniem mózgu (darujcie sobie takie masz mmr więc takich ci losuje.) Przykład? Wbijam się w przeciwnego adc e+q (leona) licząc na to,że mój adc czyli tristiana puści 2aa i na tym się skończy,więc od razu cofnąłem się,ale nie ! Wariat leci po fragi,flash+heal+dive na 2-3 lvl= Fb dla enemy ^.^ Myślałem nad grą innymi pozycjami ale tylko jako tako top mi idzie,ale supportem gram najlepiej,wiem moja głupota że wybrałem taka a nie inną pozycje ale cóż.. :) Jakie jest Wasze zdanie na temat supportem do golda? :D

Opublikowano

Oczywiście znam kumpla który był w brązie 2 i jak zaczął mainować support'a doszedł do platyny 2 w nie całe 4 miesiące ale nigdy nie grał supportami.

Najlepiej po prostu grać z jakimś polakiem albo kolegą co mainuje adc albo niech zacznie i zobaczycie jakies easy carry będzie.,

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Znam typa co z Silvera do platy wyszedł zyra na supie w ok 1.5msc. Ogólnie main na suppa nie jest głupi bo zawsze go brakuje, to najważniejsza rola w teamie ale bardzo lekcewazona przez innych, dobre graby / hooki / stuny throwuja nawet bardzo nafedowane enemy. Mainuj thresha, wszędzie nim ugrasz

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Graj heavy cc suppami, gankuj mida i warduj przeciwną jungle.

Rób jak najwięcej dla całego teamu a nie dla adc, którzy jak mówiłeś mogą być bobami.

Opublikowano

Wszystkim da się wyjść. Mój kolega grając tylko Alistarem, Braumem i Threshem wyszedł z B3, do G5 w ok miesiąc. Wszystko można ;)

Opublikowano

Support, to chyba najtrudniejsza pozycja, ale bardzo łatwo idzie wyjść. Osobiście na obecnym koncie z silver 4 do platyny w większościach gier grałem Threshem, pomagało i to bardzo. Znajdź jakiegoś kolegę, najlepiej który gra adc i razem wygrywajcie gry, będzie łatwiej - komunikacja, rzecz święta. A jak grasz soloq, to napisz swojemu adc, że po 3 lvl (grając Leoną) chcesz grać agresywnie i w ogóle. :)

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

1kg Of Smurf ,

Wyszedlem supportem z s4 - p5 w okolo ... 150 gier ?

Zagralem ogolem 20 duo ze znajomym , reszta solo .

Nie wspomne ze czasem ( 10/20 gier mam innymi champami ) - ze Wzgledu na innych , pickujacych supporta np. Duo bot .

Poddalem sie jednak na p4 , gdy spadlem do p5 .

Za duzo trollow i nuubow sie dostawalo i naprawde juz nie dawalem rady z nimi psychicznie .

Poradzam Thresh /  Morgana / Janna na support :)

A tu masz motywacje odemnie .

Untitled10.jpg

Edited_1.png

Opublikowano

Support, to chyba najtrudniejsza pozycja, ale bardzo łatwo idzie wyjść. Osobiście na obecnym koncie z silver 4 do platyny w większościach gier grałem Threshem, pomagało i to bardzo. Znajdź jakiegoś kolegę, najlepiej który gra adc i razem wygrywajcie gry, będzie łatwiej - komunikacja, rzecz święta. A jak grasz soloq, to napisz swojemu adc, że po 3 lvl (grając Leoną) chcesz grać agresywnie i w ogóle. :)

Czy ja wiem czy najtrudniejsza.. Według mnie junglowanie to istne piekło,nigdy nie potrafiłem się odnaleźć,zawsze coś źle robiłem,mimo że dużo oglądam streamów,lcs itp. Dobrze junglowałem tylko wtedy gdy mój team orał na swoich liniach. :D

1kg Of Smurf ,

Wyszedlem supportem z s4 - p5 w okolo ... 150 gier ?

Zagralem ogolem 20 duo ze znajomym , reszta solo .

Nie wspomne ze czasem ( 10/20 gier mam innymi champami ) - ze Wzgledu na innych , pickujacych supporta np. Duo bot .

Poddalem sie jednak na p4 , gdy spadlem do p5 .

Za duzo trollow i nuubow sie dostawalo i naprawde juz nie dawalem rady z nimi psychicznie .

Poradzam Thresh /  Morgana / Janna na support :)

A tu masz motywacje odemnie .

546671410529850137294.jpg

Ło Ku*wa :DD Mam zamiar kupić tresha,póki co gram leoną,braumem oraz annie,czasem mi się trafi gra gdzie idę karmą,morganą,blitzem.Ale to w ostateczności,alistarem baaaardzo rzadko gram lubie nim grać na aramach ale na summoners rift jakoś mi nie idzie. :)

Opublikowano

Miałem kiedyś w znajomych osobę która siedziała w jakimś bronz II-I i w wakacje udało mu się dojść do platyny a w najczęściej używanych champach miał tylko i wyłącznie supporty:)

Czy da się wyjść z silvera grając tylko suppami? Pewnie że tak nie jest to takie trudne szczególnie jak masz jeszcze kolegę do duo bota.

Jeśli byś chciał możemy zagrać parę duetów,siedzę w S2 i gram adc,więcej na PW :).

Opublikowano

W 2 sezonie lola, LemonNation, obecny support cloud 9, doszedł do 1 miejsca w soloq, grając tylko supportami.

We wszystkich challangerach widac graczy na najwyzszych szczeblach grających tylko supportami. Wiec gold to pstrykniecie palcem.

Polecam do tego thresha, morgane, karme.  Wbrew myśleniu brązów leona nie jest tak dobrym supportem jak te wymienione wczesniej. Ona ma tylko cc i dodatkowo nie na tyle mocne zeby wycarrowac tf. dla przykladu thresh ma podobne cc, a powiedzialbym nawet mocniejsze, dodatkowo ma latarnie a w niej shielda. ma duzo wieksze utility niz leona a podobne cc.

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...