Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj, tutaj :) Do 150zł powiadasz ? Szału nie ma ale coś się znajdzie. Nie sprecyzowałeś tylko czy 2.0 czy 2.1 ? Ale tak to możesz wybierać między:

~ Modecom MC-HF10 [2.0]

~ Genius SP-HF1250B [2.0]

Microlab B73-WD [2.0]

~ Modecom MC-MSF15 [2.1]

A jakbyś dołożył to masz bardzo fajne Genius SP-HF 1800 [2.0]. Budżet +50zł radzę [o ile możesz] ;)

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej. Bardziej sprecyzuj pytanie. I powiedz jeszcze czy to mają być głośniczki komputerowe, czy jakieś kolumny pasywne (np. tonsil).

1389013997-U952019.png

Opublikowano

@Wojciech.. i @Ahsavin czy "do 150zł" nie wyraża się samo w sobie ? Życzę powodzenia z kupieniem kolumn za 150zł...

1.Kolumne  można kupić za 99 zł co innego jej jakość.

2.Skąd mam wiedzieć  o jaki głośnik chodzi ? Może do komputera, przenośny itd ? Odpowiesz mi na o pytanie ? 

Deus vult

Opublikowano

1.Kolumne  można kupić za 99 zł co innego jej jakość.

2.Skąd mam wiedzieć  o jaki głośnik chodzi ? Może do komputera, przenośny itd ? Odpowiesz mi na o pytanie ? 

Kolumna za 100zł to nie kolumna tylko jakaś profanacja...

"Jakieś głośniki". Para. Nie jeden. Przeważnie przenośne są "samotne". A jak masz dwa, to na pewno nie za 150zł ;)

Opublikowano

Aaa no to teraz możemy porozmawiać poważniej B). Jedyne co mi jeszcze potrzebne, to informacja czy (a jak tak to proszę o dokładniejsze informacje) posiadasz kartę dźwiękową (zewnętrzna / wewnętrzna), DAC'ka etc ? Bo co z tego, jak będziesz miał odsłuch za 500zł, jak źródło do dupy...

No i powiedz czego głównie słuchasz i czy wolisz 2.0 czy 2.1 ? Bo teraz możesz celować w takie głośniczki jak:

2.0:

~ Edifier Studio R1280T

~ Microlab Solo6C

~ Edifier Studio R1600TIII

~ Reloop ADM-4

2.1:

~ Modecom MC-MHF60U

Opublikowano

Aaa no to teraz możemy porozmawiać poważniej B). Jedyne co mi jeszcze potrzebne, to informacja czy (a jak tak to proszę o dokładniejsze informacje) posiadasz kartę dźwiękową (zewnętrzna / wewnętrzna), DAC'ka etc ? Bo co z tego, jak będziesz miał odsłuch za 500zł, jak źródło do dupy...

No i powiedz czego głównie słuchasz i czy wolisz 2.0 czy 2.1 ? Bo teraz możesz celować w takie głośniczki jak:

2.0:

~ Edifier Studio R1280T

~ Microlab Solo6C

~ Edifier Studio R1600TIII

~ Reloop ADM-4

2.1:

~ Modecom MC-MHF60U

Karta wewnętrzna.

Jaka jest różnica ?

Słucham przeważnie rap, dubstep i techno ;)

Także lubię, jak bas walnie i biurko mi się trzęsie ^^

Wcześniej miałem wieże, ale się zalała.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Nie no myślałem, że dowiem się bliżej ;) Integra czy dokupywana, firma, model. Różnica ? Taka, że czym lepsza karta, źródło dźwięku (pomijając nagranie), tym większa szczegółowość i jakość dźwięku. Co Ci po głośnikach za -set złotych, skoro nie mają wykorzystasz ich w pełni. To jak kupić samochód o słabym silniku, zmienić mu karoserię, żeby lepiej się prezentował, lecz szybciej nie pojedzie, bo silnik ten sam...

O gatunek zapytałem, ponieważ nie wiem czy wolisz mieć klarowną górę, jasną scenę czy też głęboki i mocny bas. Akurat ja staram się patrzeć przeważnie na bas (skrzywienie) i wymienione przeze mnie modele wydają się być godne. Z resztą specyfikacja i opis jest ogólnodostępny. Życzę powodzenia z wyborem ;)

Opublikowano

Pięknie. Pierwsze to sterowniki od sprzętowego zaopatrzenia dźwięku, a drugie to codeki od integry ;) Radzę zmienić sprzęt, jak chcesz mieć na prawdę dobrze grające głośniki. Jeżeli chodzi o budżet do 500zł, to za bodajże 430zł (+koszty wysyłki) masz zestaw Edifier R1280T + Audiotrak MAYA U5. Powinien się dobrze sprawdzić.

Opublikowano

Musze spamić żeby mieć 30 postów, by móc pisać w metinie :)

No niestety takie są wymagania nie miejcie mi za złe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...