Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa Cassiopeia

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Co myślicie o tej aktualizacji graficznej? O zmienionym pasywie i kilku skillach? Czy dzięki temu Kasiopeia będzie częściej widywana w grach? Swoje przemyślenia napiszcie w komentarzach.

Ja sądzę, że znowu będzie ona grywalna i ma jeszcze ten świetny pasyw, co pozwoli jej się snowballować. Chętnie bym nią zagrała i przetestowała te zaktualizowane skille np. z odnawianiem many.

Opublikowano

Pograją przez tydzień nią i się skończy .

Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?

System of a down - B.Y.O.B "2005"

Pomogłem ? - daj [+]

Opublikowano

Będzie jak zwykle. Podekscytowanie na początku, a potem znów pójdzie w odstawkę. Mi osobiście jest ta postać obojętna, ale wypada chociaż raz zagrać ~.~

Odnośnie tego patch'a dzisiejszego - ładny art dla Ori :3

Opublikowano

Mocna w c**j :) Tyle mogę powiedzieć, gdy masz 1.2k ap przy full buildzie, healujesz się za 350 z jednego E i walisz po 900 w late z E

Opublikowano

Przetestuję jak bol będzie działał ale i tak mam wywalone na cassio bo xerath lepszy 

Opublikowano

C*****a. Nie da się w niższych dywizjach wygrać gry, bo teraz tylko grywalna w lategame. W early ma za duże mana costy i za bardzo zmniejszony damage, imo w lategamie nakurwia jak dzika przez pasywkę, ale Cassio opierała się zawsze na early, które właśnie straciła ^^

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Opublikowano

C*****a. Nie da się w niższych dywizjach wygrać gry, bo teraz tylko grywalna w lategame. W early ma za duże mana costy i za bardzo zmniejszony damage, imo w lategamie nakurwia jak dzika przez pasywkę, ale Cassio opierała się zawsze na early, które właśnie straciła ^^

Wystarczy duo z Junglerem ktory cie wykampi , Na feedzie przetrwasz spokojnie mid game .

A w late kosisz jak nic .

Imo broken passive , tak samo jak Brauma .

Reszta jest ... Meh .

Edited_1.png

Opublikowano

Wystarczy duo z Junglerem ktory cie wykampi , Na feedzie przetrwasz spokojnie mid game .

A w late kosisz jak nic .

Imo broken passive , tak samo jak Brauma .

Reszta jest ... Meh .

C***a zrobisz, zrozum to. Mój jungler campi = ich będzie to też robił, cassio była out of meta przed reworkiem z powodu małego rangu i braku escape, a teraz jest jeszcze gorzej, bo nie ma szans na zrobienie czegokolwiek podczas ganka.

poprawka.png

Opublikowano

C***a zrobisz, zrozum to. Mój jungler campi = ich będzie to też robił, cassio była out of meta przed reworkiem z powodu małego rangu i braku escape, a teraz jest jeszcze gorzej, bo nie ma szans na zrobienie czegokolwiek podczas ganka.

Widze jej chore dmg , nie kloc sie ze mna .

Liandra , Relai , Rod of ages , Rabarbar , Butki magic Pene/Mr , Zhoyna .

Chca cie bic to niech bija , Proste .

Rzucasz Ulta spamujesz Q + E , Schodzi ult , rzucasz chmurki i potem Zhoyne .

Na koncu jak zdarzysz to rzucasz znowu trutki i tyle :D

Ich focus pojdzie w dupe bo nawet jak cie zabija to sama liandra zje im 1/3 hp , A gdzie Trutki :)

W lacie to powinno ich nawet zabic 1,2k AP niszczy system , nawet na jej slabych przelicznikach .

Tyle ze to moze nie postac na bronze/silver/gold , Dopiero tak od Plat 3 gdzie sie wspolpraca zaczyna i ludzie rozumieja ze potrzebujesz pomocy lub ... Sam wiesz ocb. :)

Edited_1.png

Opublikowano

No skoro według Ciebie 2 sekundowy stun na ucieczkę to nic no to coś z Tobą nie tak. Ja jak pisałem w innym temacie za Cassio tęsknić nie będę bo Zerath lepszy he he. A co do jej pasywa to silny w late ale teraz ją będzie się składało na 99% pod taki typowy build Karthusa czyli kropelka, roa, rabbadon, wcześniej butki jakieś no i jakiś void staff z rylaiem ^^

W sumie zhonye wypadałoby też wsadzić wcześniej ale za co? Rabbadon musi być bo to będzie sie skalowało z pasywem.

Opublikowano

Cassio zawsze miała problemy z maną, ale wcześniej można było przynajmniej spokojnie farmić z W. Teraz jesteśmy zmuszeni używać E (stacki stacki stacki) -  i nawet zwrot kosztów many za E przy zabiciu jednostki (+3% max many) nie działa aż tak dobrze, jak mogłoby się wydawać (wciąż trzeba spamować z trucizn, żeby coś ugrać), przez co strasznie bolą koszta many. Łezka i RoA Brzmią jak jedyna sensowna opcja, w sumie nie próbowałem Chalice'a - trzeba to naprawić.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja zagrałem dzis 2 razy normale bo normale ale jednak ładnie bije. Ma teraz to o co ludzie płakali - sustain. Po prostu jak dostanie blue i ma łezkę to jest w stanie siedzieć na linii sporo czasu w sumie nawet bez blue.

Co do buildu to robiłem pod Karthusa i wyszło mi w 40 minucie ~1100ap z full builem, potką niebieską i baronem. Pasyw dał ponad 250 ap. Skill E wyglądał jakoś tak, że Bazowe około 200+około 750 dodatkowych. Toż to beka.. co 0.5s strzelasz za 500 nawet tankowi jak masz maskę i void staffa :D

Opublikowano

teraz największa kontra na kasie jest veigar bo cassio ma pod koniec gry sporo ap 

dziś zagrałem nią 2 mecze na początku ssie gdy wbije się 200 stacków można już coś kminić 

Opublikowano

teraz największa kontra na kasie jest veigar bo cassio ma pod koniec gry sporo ap 

dziś zagrałem nią 2 mecze na początku ssie gdy wbije się 200 stacków można już coś kminić 

No dotąd ona z tego E tylko łaskotała bo jej Q zadawało główny dmg a E to tylko takie "podtrzymywanie" było ale teraz to te E bije w c**j i jeszcze mocniej. Na linii nadal jest wkurzająca bo dmg over time to najbardziej wkurzający skill a zasięg całkiem spory.

Swoją drogą ładna grafika tego Q. Przypomina mi trochę Q Karthusa.

Opublikowano

Który skill teraz bardziej opłaca się maksować? Q czy może E?

Q, E Ci się i tak w early nie przyda ^^

poprawka.png

Opublikowano

Zepsuli jej early game zeby nie bylo tylu ludzi na bolu GJ RIOT!

Podoba mi sie taka zmiana :)

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Może w early,mid game ją osłabili ale ponoć w late dobrze sieka, nawet lepiej jak wcześniej. Była rozpiska o tym na forum bola.

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...