Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gragas na topie wciąż działa?

Freejung

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej. kupilem wczoraj gragasa na topa, ogolnie gralem nim jak byl w rotacji tylko na jungli, lecz ja mam juz swoje picki na jungle, dlatego chcialbym zapytac jak to z nim jest na tym topie. 

na rankedy nie powiem - nie mam zbyt wielu pickow na topa bo meta zmienila se o 180 stopni, moje postacie są nastawione na early a teraz wiadomo wszystko pod lategame. 

wiem, ze dostal tam jakies nerfy, ze obnizaja mu dmg na stwory, ale czy cos wiekszego dostal to nie wiem. jeszcze niedawno byl calkiem popularny, pamietam jak dzis jak moj sojusznik zmiazdzyl doszczetnie gragasem jaxa. teraz w ogole go nie widuje ani na topie ani nigdzie indziej. dlatego sie pytam:

1) dobry aktualnie na topa?
2) na kogo go pickowac, a na kogo nie?

Opublikowano

moim zdaniem juz jest slaby na topa. na rankedzie ostatni raz widzialem go z 3 miechy temu... ale to jest moje zdanie. zaraz ktos napisze ze jestem debilem i ze gragas jest op na topa :)

Age is just a number :)

Opublikowano

Gragas słaby na topie :) Łatwo jest mu się przeciwstawić i zrobić z niego bezużytecznego championa. Wystarczy na niego wskoczyć i już po nim :) Lepiej mainuj kogo innego

916741414680034286162.png

Opublikowano

Niby możesz coś ugrać jak naprawdę go opanujesz ale nie grają nim bo znerfili mu głównie to, że jego alkohol kosztuje.

Po za tym są lepsze "gragasy" czyli Nidalka, Maokai, Alistar. Lepiej zastanów się nad Maokaiem bo kurwiak niszczy.

Opublikowano

Słaby nie słaby wczoraj na turnieju gragas wycerował gre jakiemuś tam teamowi więc mówienie że CHAMPION jest SŁABY to dla mnie kpina. powszechnie wiadomo że w grach moba nie chempion/bohater gra tylko gracz, sory memory ale taka prawda a po 2 mainowanie jednej postaci to czysty idiotyzm bo takie postacie jak Suport oraz TOP [ inne też ale te w szczególności ] dobiera się pod cały team i to jak chcemy grać więc mainowanie jednego champa na maxa nie ma sensu bo to na dłuższą mete nie wypali, zwłaszcza jak zostanie zbanowany.

76561198013232167.png

Opublikowano

wiecie pytam sie bo gragas bardzo mi sie spodobal. jest tankowaty, braku dmgu nie mozna mu zarzucic, do tego sustain, masa cc i co najwazniejsze to ulti swietne do tf'ow. 

wiec jesli nie na topa to moze na jungli dalby rade? 

najlepiej jakby jakis gracz gragasa sie wypowiedzial ^_^

Opublikowano

Gragas jest dobry tylko, że łatwo go zgnoić w early i potem słabo sobie radzi. Jak już chcesz nim grać to warduj i uważaj na junglera bo dmg mu nie brakuje, tylko troche manozerny z tym nerfem na alkohol. W Jungli już tak sobie dobrze nie radzi jak już to graj topa/mida/support nadaje się prawie na wszystko.

Opublikowano

gragasowi brakuje tego czegoś, rework nic nie zmienił bo nadal w late robi mało.

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

Słaby nie słaby wczoraj na turnieju gragas wycerował gre jakiemuś tam teamowi więc mówienie że CHAMPION jest SŁABY to dla mnie kpina. powszechnie wiadomo że w grach moba nie chempion/bohater gra tylko gracz, sory memory ale taka prawda a po 2 mainowanie jednej postaci to czysty idiotyzm bo takie postacie jak Suport oraz TOP [ inne też ale te w szczególności ] dobiera się pod cały team i to jak chcemy grać więc mainowanie jednego champa na maxa nie ma sensu bo to na dłuższą mete nie wypali, zwłaszcza jak zostanie zbanowany.

do 1 sie zgadzam ze dobry gracz wszystkim wygra ale to ze mainowanie jednego champa jest bez sensu i nie wypali to cie popierdolilo... Sa uniwersalne picki ktore do prawie kazdego team compu pasuja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...