Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer z hostingu czy VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SERWER DEDYKOWANY = SERWER DEDYKOWANY MINECRAFT CZYLI TAKIE COŚ JAK NA  fiberhost czy pukwace tylko do minecraft (czyli poprostu serwer minecraft)

mam pytanie czy kupić lepiej serwer minecraft za 37 zł 20 slotów "brak" limitu ramu czy VPS http://www.microvps.pl/serwery-vps/ (ten za 29.99zl) ?

PS: Jak znacie tanie a dobre hostingi VPS piszcie :D

Opublikowano

Witaj, możesz zamówić u nas darmowy test serwera 2GB VPS na jeden miesiąc, wystarczy że wejdziesz tutaj: https://ssl.nanobit.pl/cart.php?a=add&pid=4&language=polish i użyjesz kodu promocyjnego DARMO przy zakończeniu zamówienia.

Matko Idź z tym, 2 GB ramu za 40 zł? "BOSZE"!

@topic Widzę że zwiększyli transfer więc może starczy dla małego serwera minecraft ale mnie ich oferta nie przekonuje wolę płacić na mintshost za 3GB Ramu, Dysk SSD 50GB I procka 3GHz(ja korzystam ze starej oferty i mam 1 rdzeń 3GHz ale w nowej ofercie jest procek z 2 rdzeniami 2,5GHz na rdzeń) i płacę tylko 53zł na 3 miesiące(25zł na miesiąc) nie ma niestety paysafecard, albo nie zauważyłem że wprowadzili :P. Dla mnie starcza!

@1361622928-U485574.pngionetLtd chodziło mi o to że według mnie się nie opyla za 40 zł za taką maszynę :P ja płacę 25 zł miesięcznie za 3 GB ramu 3GHz i 50 Gb SSD :| A jak jeszcze sobie dodam parę złotych to mam jeszcze więcej.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@topic Widzę że zwiększyli transfer więc może starczy dla małego serwera minecraft ale mnie ich oferta nie przekonuje wolę płacić na mintshost za 3GB Ramu, Dysk SSD 50GB I procka 3GHz(ja korzystam ze starej oferty i mam 1 rdzeń 3GHz ale w nowej ofercie jest procek z 2 rdzeniami 2,5GHz na rdzeń) i płacę tylko 53zł na 3 miesiące(25zł na miesiąc) nie ma niestety paysafecard, albo nie zauważyłem że wprowadzili :P. Dla mnie starcza!

Tak, 2GB ramu za 40zł, doczytałeś może mój post?

@warrock hack To co powiesz na serwer 4GB za 20zł miesięcznie, wraz z 4 vCPU oraz 250GB HDD?

Opublikowano

Nad takim serwerem masz pelna kontrole i mozesz robic, co ci sie zywnie podoba bez ograniczen, cena jest mniejsza i tam w pakiecie ,,small" dostajesz 3 rdzenie procesora i7. :0

Opublikowano

dziękuje wszystkim za podanie linka i wypowiedzenia się po powrocie wszystko zrobię na spokojnie i się zobaczy :)

PS:

+ dla mintshost za Nielimitowany transfer

Nowicjusz
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngionetLtd chodziło mi o to że według mnie się nie opyla za 40 zł za taką maszynę :P ja płacę 25 zł miesięcznie za 3 GB ramu 3GHz i 50 Gb SSD :| A jak jeszcze sobie dodam parę złotych to mam jeszcze więcej.

Koniecznie sprawdź Nas! :-) również mamy zniżki naliczane automatycznie przy zakupie / przedłużeniu.

PS:

+ dla mintshost za Nielimitowany transfer

Nie istnieje coś takiego - chwyt marketingowy  :)

Opublikowano

Koniecznie sprawdź Nas! :-) również mamy zniżki naliczane automatycznie przy zakupie / przedłużeniu.

Nie istnieje coś takiego - chwyt marketingowy   :)

Właśnie oglądam oferte z microvps i waszą (VPS - FUN)

i chyba potestuje oba pakiety a potem wybiore

PS:

- taki że nie pisze nazwy procesora

Opublikowano

Jeżeli chodzi o wybór: hosting vs maszyna dedykowana

Jest to bowiem zależne od tego, co chcesz tam prowadzić. Jeżeli zamierzasz utworzyć 50 slotowy skromny serwer surwiwal frakcje - to użyj hostingu. Ale jeżeli zamierzasz wystartować "z grubej rury" a pieniędzmi się podcierasz to kup sobie maszynę dedykowaną, tylko mnie nie obwiniaj o stratę kasy :)

oj przepraszam mój błąd mi chodziło o serwer dedykowany minecraft (kupuje tylko pod minecraft)

zaraz dopisze :)

PS:

jeśli w fiberhost Dzięki naszemu panelowi w parę kinięć zainstalujesz i zaktuaizujesz serwer. instaluje się serwer (minecraft) przez panel to biore fiberhost bo na linuksie to ja tak mało się znam :D (dziś na testowym zainstalowałem jave i jakiś tam program potrzebny :D )

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli jesteś zawansowanym użytkownikiem i umiesz obsługiwać się 

VPS 

To używaj vps odrazu może na tym ts postawić 

Opublikowano

­Osobiście bardziej polecam VPS, a jeszcze bardziej maszynę dedykowaną, tam masz pełną władzę (że tak powiem xD) nad swoimi plikami i wiesz co jest w środku, a nie jak na hostingu.

Ale jeżeli już hosting, to: craftserve.pl, bądź enderchest.pl. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

Jeżeli zamierzasz robić jakąś dużą sieć serwerów, to polecam serwer dedykowany. Jeżeli skupiasz się na 1 małym serwerze tak 30-50 slotów, to kup coś z enderchesta, fiberhosta :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Zależy od serwera, VPS bd bardziej wydajny.. widze ze inne hostingi zlecili sie, zeby narobic reklamy...

a ionet, to juz zalosne gowno.. 18 latek to prowadzi, wiecie o tym?

Serwer na hostingu mc jest dobry, bo ma wieksze parametry jesli chodzi o ram, ale vps bedzie wydajniejszy, mowie.

bannergif.gif

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...