Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping od początku CS

XCoP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Borykam się z problemem dosyć dużego pingu w grze CS:GO mianowicie sięga on od 100-180 (stały) gdzie w innych grach wynosi 50/30ms poniżej podam konfigurację internetu , net grapha w grze oraz speedtesta itd.

Speed Test :

343hli.jpg

Net Graph w grze :

2mkrgk.jpg

Rate: 80000(standardowe)

Konfiguracja Internetu : Ogólnie w pokoju obok jest tzw. Switch (coś w podobie do routera , tj. rozdzielacz). Na podwórku pod ziemią jest kabel który idzie do domu i od switcha idzie kabel który przez ścianę idzie do mnie do komputera czyli ogólnie połączenie kablowe. Kabel jest w dosyć dobrym stanie , trochę stary ale daję radę. Internet ogólnie w porach nocnych sięga do 7-8 Mb/s , 0.85 Uploadu i tak 25-30ms. Więc na internet nie narzekam aczkolwiek problem z pingiem pojawia się TYLKO w tej grze (CS:GO). Borykam się z tym problemem od początku kupienia CS:GO obecnie mam przegrane ponad 550+ godzin więc czasami ciężko jest wyjaśnić mi sytuacje dlaczego strzeliłem pierwszy a przeciwnik mnie zabił (ping) przez co czasami mam mniejsze szansę. Liczę na pomoc ^_^.

Opublikowano

Synek, ja tam miałem dawniej ping wielkości 1000-6000. Może zmien dostawcę neta,lub sobie kup nowe kable bo skoro pod ziemia, to się miedziw że taki ping,jakieś robacto siedzi ci na kablach jeszcze dojdzie do spięcia i po necie.

PS. Weź wykop ten kabel i go obłuz jakimś papierem lub czymś innym.

graphic.png

Opublikowano

Synek, ja tam miałem dawniej ping wielkości 1000-6000. Może zmien dostawcę neta,lub sobie kup nowe kable bo skoro pod ziemia, to się miedziw że taki ping,jakieś robacto siedzi ci na kablach jeszcze dojdzie do spięcia i po necie.

Nie obchodzi mnie co dawniej miałeś. Kable pod ziemią są dobrze chronione , nie ważne czy pada deszcz czy cokolwiek i tak internet jest. Niema go tylko w przypadku gdy jest awaria na centrali. Dorzucam screeny z WinMTR'a

1ltrfi.jpg

Opublikowano

sobie kup nowe kable bo skoro pod ziemia, to się miedziw że taki ping,jakieś robacto siedzi ci na kablach jeszcze dojdzie do spięcia i po necie.

O czym ty pierdolisz ?!?! Coz tego, że kabel idzie pod ziemią ?

@top

Zmień dostawce, bo internet ~6Mb to stanowczo za mało. Znajomyjak miał jeszcze internet do 10Mb - czyli jakos 7-10Mb  to gral na stałym pingu 90-120.

Opublikowano

O czym ty pierdolisz ?!?! Coz tego, że kabel idzie pod ziemią ?

@top

Zmień dostawce, bo internet ~6Mb to stanowczo za mało. Znajomyjak miał jeszcze internet do 10Mb - czyli jakos 7-10Mb  to gral na stałym pingu 90-120.

Wątpie aby przyczyną był dostawca internetu. Więc powiedz mi jak wyjaśnić to , że w innych grach mam po 50-40/30 pingu? tylko w CS:GO 100+? Chodzi mi o gry typu BF3 , League of Legends itd.

Opublikowano

Może wybierasz serwery z tak dużym pingiem? Masz tak na każdym serwerze?

Tak , jest tak na każdym serwerze. Nawet na MM. Z reguły na MM jest tak z 10 pinga mniej czyli miewam od 87-110 a poniżej 85 nie spadnie :<.

Opublikowano

Serwery do MM a społecznościowe różnią się tym że są położone w innych lokacjach. Zobacz jaki będziesz posiadał ping na Polskim serwerze.

Screen z net_grapha był robiony na polskim serwerze oczywiście. Inni ludzie nie mają problemu na tym serwerze , niektórzy nawet po 10-20 pinga mają ^_^. Próbowałem na innych serwerach , to samo.

Opublikowano

Ale wiesz o tym że serwery CSGO do gier MM są w Ameryce/Wielkiej Brytanii/Francji/Rosji ? W PL są dedykowane czyli są to typu connect IP. Twój speedtest jest robiony na serwerze który jest najbliżej Ciebie a serwery są postawione w innych miejscach.

graphic.png
Opublikowano

a z tym switchem coś się nie dzieje ? Gdzieś czytałem ze jak kondzioly (czy jakos tak ) puchną to mogą się dziać takie cuda... A jak nie to dzwon do dostawcy 

Opublikowano

a z tym switchem coś się nie dzieje ? Gdzieś czytałem ze jak kondzioly (czy jakos tak ) puchną to mogą się dziać takie cuda... A jak nie to dzwon do dostawcy 

Switch był wymieniany , ogólnie wszystko było wymieniane gdyż tak jakoś 2 tyg przed zakończeniem wakacji była burza i większości ludzi spaliła routery itd więc technicy od dostawcy przyjeżdzali z ok. 4 dni i tak siedzieli do 2-3h wszystko wymieniając więc od tego nie może być wina.

Opublikowano

Switch był wymieniany , ogólnie wszystko było wymieniane gdyż tak jakoś 2 tyg przed zakończeniem wakacji była burza i większości ludzi spaliła routery itd więc technicy od dostawcy przyjeżdzali z ok. 4 dni i tak siedzieli do 2-3h wszystko wymieniając więc od tego nie może być wina.

Dzwoniles do dostawcy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...