Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd nie z mojej winy

Kokos9090

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po wymbraniu bohaterów wyświetla się talkie coś mi i 3 innym kolegom nie jest to wina ani komputera ni pilków,naprawiałem pliki,instalowałem setki razy,czyściłem kompa na syf i wirusy,dosłownie wszystko,a p********y RIOT wysłał mi jedno zdanie które nic nie daje i spławia mnie jak psa,, burek zapierdalaj do budy i czekaj na żarcie nwm ile -_-''

Riot Myga (League of Legends Player Support08 wrz 08:42Witaj, Przywoływaczu!

Dzięki za zgłoszenie tego błędu. Jesteśmy świadomi jego występowania i staramy się go rozwiązać z naszej strony. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć Ci kiedy zostanie on naprawiony. By uniknąć zamieszania i rozczarowania wśród naszych graczy staramy się podawać konkretne daty tylko wtedy gdy wiemy, że będziemy mogli ich dotrzymać.

Doceniam Twoją cierpliwość i zrozumienie w obliczu tych problemów. Daj mi proszę znać, jeżeli masz jeszcze jakieś pytania.

Pozdrawiam serdecznie / Kind regards
"Fortune doesn't favor fools!"
Riot Myga

post-726415-0-33757300-1410255309_thumb.jpg

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

Ten sam dostawca internetu? Zakładam że to jakaś lokalna firma.

Podaj treść informacji którą przysłał ci RIOT.

Możliwe, że dostawca poblokował porty.

PQpAnug.png

Opublikowano

Spróbuj jeszcze znaleźć w opcjach rutera/modemu. Tam też jest zapora. Niech będzie ustawione na niski lub wyłączona.

PQpAnug.png

Opublikowano

tam tez wyłączyłem ;/,żadnemu z nas 3 nie działa

wczoraj jednemu koledze lol-a oodpalił i chodził a mi juz nie ;/

Opublikowano

Nic z tych rzeczy. Mam ten sam problem. RITO sam nie wie co się dzieje, ale koles ze wsparcia technicznego twierdzi, ze starają sie to zidentyfikować i naprawić - nie mają jednak żadnej daty - bo tak naprawdę nie wiedzą CO jest nie-halo.

Jeżeli chcesz grać w LoLa - ściągnij program WTFast. W jakiś sposób omija on blokadę internetową i pozwala grać normalnie.Przez pierwsze 30 dni jest darmowy - potem trzeba wykupić subskrypcje - ale przez te 30 dni RIOT powinien owy błąd naprawić ( a przynajmniej taką mam nadzieję).

Tak więc nie męcz się póki co z niczym - nic tu nie pomoże - wina Tuska...

Co do WTFast - ściągasz program. Instalujesz. Wybierasz zalogowanie się na okres testowy, wybierasz grę (League of Legends) wybierasz serwer - mi działa pierwszy niemiecki. Przechodzisz dalej - gra uruchomi się sama. Ping może być trochę wyższy, ale niezauważalnie.
Sprawdź najpierw na customie, zanim zaczniesz grać normale czy cokolwiek.

ps. Czy masz Windows 8?

wikmk9.jpg

Opublikowano

Może sprawdź to:

Dodaj to to Firewalla jako wyjątki.

C:\Riot Games\League of Legends\lol.launcher.exe

C:\Riot Games\League of Legends\RADS\system\rads_user_kernel.exe

C:\Riot Games\League of Legends\RADS\solutions\lol_game_client_sln\releases\0.0.1.53\deploy\League of Legends.exe

C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.1.105\deploy\LolClient.exe

C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_launcher\releases\0.0.0.218\deploy\LoLLauncher.exe"

C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_air_client\releases\0.0.1.105\deploy\LolClient.exe

Lulz. Daj like jak otworzyłeś xD

Opublikowano

tez to czasem wyskakuje u mnie, raz na jakis nikly czas, wtedy tej gry calkowicie nie ma, gdyz kazdy z graczy cos takiego dostaje. wystarczy zaczekac 1-2h i grac dalej, w tym czasie mozesz poczytac, albo zrobic cos innego, co rozwija.

nie ma co plakac, bledy sa wszedzie.

Opublikowano

Przeważnie problemy z połączeniem są powodowane przez zbyt rygorystyczne zapory sieciowe lub programy antywirusowe. Wiele zapór sieciowych jest instalowanych automatycznie razem z systemem Windows, więc możesz nie być świadomy, że masz ich więcej niż jedną. Dodatkowo wiele zapór sieciowych posiada procesy która działają w tle nawet po wyłączeniu samej zapory, co wciąż może powodować problemy z naszą grą.
Zredagowaliśmy szczegółowy poradnik, który pomoże Ci skonfigurować zapory sieciowe tak, aby nie uniemożliwiały gry w League of Legends:

https://support.leagueoflegends.com/entries/22087515-Konfiguracja-zapory-sieciowej-pod-League-of-Legends

Niestety czasem mimo prawidłowej konfiguracji, wyłączone tryby lub listy wyjątków często nie działają prawidłowo z zaporami sieciowymi firm trzecich. W takim wypadku najszybciej będzie tymczasowo je odinstalować. Dzięki temu będę mógł od razu wykluczyć je jako potencjalne przyczyny Twoich problemów.
Jeżeli nie czujesz się pewnie odinstalowując swoje zapory sieciowe, polecamy zastąpienie ich programem Avast, który jest darmowy do użytku domowego. Ma nawet tryb wyłączony/gry, aby nie obciążać systemu podczas użytkowania w League of Legends.
http://www.avast.com/pl-pl/index
Jeżeli problem nadal występuje lub potrzebujesz pomocy przy wykonywaniu czynności zawartych w poradników, daj mi znać. Jednak aby udzielić Ci dalszego wsparcia, będę potrzebował dodatkowych informacji o twoim systemie. Bez nich znacznie trudniej będzie mi pomóc Ci w rozwiązaniu tego problemu:
1) Informacje o konfiguracji Twojej sieci: https://support.leagueoflegends.com/entries/21303763-uzyskanie-dziennika-informacji-o-sieci
2 )Lista procesów: https://support.leagueoflegends.com/entries/21303683-uzyskanie-listy-procesow
3) Netalyzr: udaj się na stronę http://netalyzr.icsi.berkeley.edu/ i rozpocznij test. Kiedy test się zakończy, skopiuj URL wyników i wklej go do tego zgłoszenia.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

mam xp,te zapory powyłaczane całkowicie wszędzie są,po tym patchu ostatnim się tak spierdzieliło,a RIOT nie wie jak naprawić to -_-,już zrobiłem wszystko co się da

Opublikowano

Riot Myga (League of Legends Player Support)

09 wrz 06:43

Witam

Obawiam się, że w tej chwili nie będziecie w stanie nic zrobić. Problem dotyczy konfiguracji sieci jakiej używa część polskich dostawców. Aktualnie pracujemy nad rozwiązaniem błędu z naszej strony.

Pozdrawiam serdecznie / Kind regards
"Fortune doesn't favor fools!"
Riot Myga

Opublikowano

kto mi powie gdzie znalezć ten plik co się ma zapisać?

Bardzo ułatwi nam pracę, jeżeli prześlesz nam logi połączeń z naszymi serwerami.
Żeby je wykonać udaj się proszę na stronę: http://euw.leagueoflegends.com/en/tools/network-logs i pobierz odpowiednie narzędzie (plik .bat). Gdy zakończy ono swoją pracę utworzony zostanie plik z wynikami. Bardzo proszę o załączenie go na w/w stronie, gdzie wypełnić należy odpowiednie pola:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...