Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na ile starczy mi 0,5 GB internetu w orange, i jak to działa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam takie pytanie bo teraz sie domyśliłem, że w moim skromnym abonamencie mam darmowe 0,5gb internetu, wiec moje pytanie jest takie, jak to działa? po wykorzystaniu tego 0,5 gb dodatkowe koszty doliczane są mi do abonamentu na koniec miesiąca, czy ciągną hajs z konta? A i na ile starczyłoby mi przeglądanie facebooka, i czasami uzywanie Messagera ?

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Nie wiem jak to działa w Orange, ale w T-Mobile po wykorzystaniu XXX transferu internet mocno zwalnia, ale nie ciągnie kasy z konta.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja 0.5 GB używam w 3 dni, ale korzystam intensywnie. Czy Co doliczą? Powinieneś to mieć w umowie, bo albo masz "bezpieczny internet", albo nie masz. Dodaje to opcję, że po wykorzystaniu internetu prędkość zwalnia i nie płacisz. Na Messengera powinno starczyć na kilka-kilkanaście dni, a na Facebooka, w zależności od ilości przeglądanych zdjęć czy newsów.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Z tego co wiem w abonamencie masz już to wliczone. 

Poza tym 0,5 GB to sporo, oczywiście gdy będziesz to rozsądnie użytkował. Jeżeli po prostu będziesz wchodzić na strony internetowe i tak dalej, to starczy Ci na długo ale gdy aplikacje będą się masowo synchronizować i będziesz oglądać coś na YT, czy gdzieś tam to transfer zleci Ci w jeden dzień. 

lownfast

Opublikowano

Nieee, nie chce yt ja chce TYLKO facebooka, i messengera :D

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Ej, da sie jakoś sprawdzić taryfe tego Orange, poza grzebaniem w umowie? Nie chce mi sie jej szukać, to tona dokumentów ;-;

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Meh, jakoś sie tym wcześniej nie interesowałem, zaraz popatrzę :D

qCsDG8m.gif

Opublikowano

Meh, jakoś sie tym wcześniej nie interesowałem, zaraz popatrzę :D

Wystarczy, że wklepiesz numer

*124*#

I zadzwonisz pod niego.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

*124*# działa tylko w przypadku ofert na kartę lub mix. Dla ofert abonamentowych plan taryfowy możesz sprawdzić np. na Orange on-line w zakładce podsumowanie https://www.orange.pl/portal/ecare. Co do sposobu naliczania opłat to zależy to od oferty, z której korzystasz. Podaj nazwę planu taryfowego a będę mógł coś podpowiedzieć. 

Pozdrawiam

Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...