Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który z tych laptopów jest lepszy do gier.

EvilBadDay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

A gdyby porównać y510p i g710. To ten drugi ma lepszy procesor bo i7 4 rdzeniowy oraz matryce 17 cali. Ale jednak jego zastosowanie nie jest do gier i nie będzie sie sprawdzał? Zwróciłem też uwagę na chipset który jest lepszy i dlaczego?

Opublikowano

Jeśli masz możliwośc dołożenia do MSI GP 60 z i5 8gb ram i GTX850m FULL HD matowa matryca o bardzo dobrych kątach - zdecydowanie najmocniejszy do gier z wszystkich tutaj podanych

Y510p ten który tutaj podajesz jest niedostępny juz w ofrcie.

Z dostępnych w ofercie masz lenovo y510p  z i5 8gb ram i GT755 + Win8

lub Lenovo Lenovo y510p z i7 4 gb ram i GT755m 

Jeśli chodiz o coś tańszego i również wydajnego zobcz sobie della inspiron 7537 z i5 niskonapięciowa 8gb ram GT750m podświetlana klawiatura - Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera i laptop jest naprawiany na miejscu) - wydajniejszy od Lenovo Z710 a tańszy i lepiej wykonany

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Jeśli masz możliwośc dołożenia do MSI GP 60 z i5 8gb ram i GTX850m FULL HD matowa matryca o bardzo dobrych kątach - zdecydowanie najmocniejszy do gier z wszystkich tutaj podanych

Jeśli chodiz o coś tańszego i również wydajnego zobcz sobie della inspiron 7537 z i5 niskonapięciowa 8gb ram GT750m podświetlana klawiatura - Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera i laptop jest naprawiany na miejscu) - wydajniejszy od Lenovo Z710 a tańszy i lepiej wykonany

W takim razie który z tych dwóch od lenovo y bardziej się opłaca? z i7 ale 4 ramu czy i5 ale 8 ramu?

Opublikowano

Ram zawsze możesz dołożyć procesora nie wymienisz ;) ja wybrał bym z i7 dokupil ram za jakiś czas. (nie musze wybierać bo posiadam ten model lenovo z i7 xD)

Opublikowano

Ej ale dokładam 100 zł i mam o wiele lepszego niż ty podałeś od msi z tej samej serii http://www.x-kom.pl/p/176318-notebook-laptop-17-3-msi-gp70-leopard-i7-4700hq-8gb-1000-dvd-rw-gt840m.html

Opublikowano

@EvilBadDay

W życiu Gt840m jest z 30-40 % gorsza niz GTX850m

A do gier na 1 miejscu karta, nic Ci nie da jak będziesz miał i7 jak karta nie uciągnie gier.

Opublikowano

@EvilBadDay

Zależy jaki konkretnie model lecz Gp70 jest droższa więc nie dostaniesz nic w tym przedziale cenowym lepszego do MSI który Ci podałem :)

Gp70 nie jest lepsza tylko ma 17 cali :P

I jeszcze raz MSI z GTX850m jest najwydajniejszy w tym przedziale :)

Opublikowano

A co do chipsetu to ma on jakieś znaczenie? Ponieważ lenovo ma Intel HM86 a z kolei Msi ma Intel Lynx Point

I jeszcze karta graficzna 

NVIDIA GeForce GT 755M

VS

NVIDIA GeForce GTX 850M

Która lepsza?

Opublikowano

@EvilBadDay

Nie ma znaczenia jeśli chodzi  chipset.

A co do kart oczywiście wydajniejsza jest GTX850m

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...