Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podstawy serwera - mapy, pluginy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy?

Można zrobić 2 mapy w singeplayer i wgrac w jedna mape multi?

Przy kupnie serwera na co zwrócić uwagę?

Chce pluginy/mody na boskie dronie i eq demo, skyblock, boss, surviwal, vip(czy można dodawac rzeczy ktore vip moze robic? tepaj sie kompasem itp?)jak zobaczyc czy serwer to pociagnie chodzi mi ile ma byc RAM, Dysk, CPU, 

czy jak zrobie vip to jak ktoś wyśle sms to musze miec konto w banku? czy moze isc na serwer i się automatycznie opłacać?

chciałbym serwer na razie moze byc 5 slotow żeby go budowac a potem jakiesz 10-20 slotow, jakie polecacie hostingi? enderchest? 

No miałem kiedyś własny serwer ale to tak żeby sobie z kolegą po grac a teraz chce żeby osoby/gracze w serweze grali :)

Opublikowano

Możesz zrobić 2 mapy na singlu i zrobić 1 na multi.

Przy kupnie zwracaj uwagę na RAM, Procesor, Dysk i łącze.

Istnieją takowe mody i niektóre pluginy. Można dawać rzeczy na tp dla vipa. Dysk to najlepiej SSD, RAM to masakrycznie dużo jeśli mają być mody.

Zależnie na czym będziesz miał ten server, czy on będzie posiadał wbudowany IS. Jeśli nie to możesz założyć konto na płatności online i tam zbierać kasę po skonfigurowaniu plików od nich z minecraftem.

Hostingów do polecenia jest wiele więc nie bd pisał bo każdy ma swoje gusta i guściki.

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Możesz zrobić 2 mapy na singlu i zrobić 1 na multi.

Przy kupnie zwracaj uwagę na RAM, Procesor, Dysk i łącze.

Istnieją takowe mody i niektóre pluginy. Można dawać rzeczy na tp dla vipa. Dysk to najlepiej SSD, RAM to masakrycznie dużo jeśli mają być mody.

Zależnie na czym będziesz miał ten server, czy on będzie posiadał wbudowany IS. Jeśli nie to możesz założyć konto na płatności online i tam zbierać kasę po skonfigurowaniu plików od nich z minecraftem.

Hostingów do polecenia jest wiele więc nie bd pisał bo każdy ma swoje gusta i guściki.

ale dokladnie ile ma być tych ram itp?

Opublikowano

Ja bym ci polecił serwer na twojej własnej maszynie bo wtedy masz pewność, że działa ale niestety CraftBukkit zabrał prawa autorskie i nie można pobrać Bukkita!

O i jeszcze jedno aby serwer działał musisz mieć włączoną maszynę!

Opublikowano

Witajcie troche się obeznałem i myśle o enderchest ale cos piszecie ze lepiej na swojej maszynce $*#^ jakiej? kolega też powiedział że nie warto kupować w mega znanych hostingach-pukawka, craftserwer 

[post=https://www.youtube.com/watch?v=qwQph7STeF8]yt[/post] -znalazlem cos takiego i po pobraniu tego bede mial te rzeczy na serwrie?! i czy to jest tak-kupie serwer i wgrywam pluginy i dziala?! i poszukuje kogoś co się zna na wgrywaniu pluginów/tworzenia? po prostu kogoś kto wszystko ogarnie, z doświadzczeniem jeśli jesteś chetny napiisz na pw, oto moje pomysly na pluginy/mody 

1.Warpy

2.Bronie ale czy lepiej na bronie boskie kosy i demo czy coś takiego żeby samemu tworzyc miecze np podobne do eksc..

3.Czy sky block i surwiwal obciazy serwa mocno?

4.Sklep 

a moze ten hosting https://lvlup.pro/oferta/hosting-minecraft czy enderchest ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...