Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć fps w DOTA 2?

bitu__

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, tak jak w temacie nie wiem co zrobić, aby zwiększyć liczbę fps w Dota 2. Ich ilość waha się od 20 do 50, zależy od momentu gry, np. podczas wyboru postaci i scence niszczenia wrogiego ancienta mam lagi, a podczas gry ok. 30 fps. 

mój komp to:

- intel core i5 2.50 (turbo 3.1) dwa rdzenie

- nvidia gf 740m 2 gb

- win 8.1 x64

- 8 gb ramu

please o szybką odpowiedź :)

Legenda
Opublikowano

Synchronizacja pinowa przede wszystkim musi zostać wyłączona, zmniejsz jakoś gry oraz przeskanuj komputer antywirusem.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Polecam zmianę windows'a na 7 ultimate bądź enterprise.

PS: Windows 8 To kupa ! :)

Opublikowano

@bargok

wyjdź jak sie nie znasz. Żegnam. Win8 to świetny system, lepszy od 7 ;p

@top

Gra tu powinna dobrze chodzić. Powywalaj syf, poczyść ccleanerem/adwcleanerem i powinno być lepiej. Dla pewności zmniejsz ust. graficzne.

graphic.png

Opublikowano

Wiem, że RAM ma niewielkie przełożenie na wydajność w grach, ale tak dla pewności; możesz też użyć programu Game Booster - zmienia on wygląd okienek na te ze starych Okienek. Zwalnia on pokaźne ilości pamięci operacyjnej. Polecam też aktualizację sterowników karty graficznej.

@bargok

Czemu więc "Ósemka" obsługuje 32 GB RAM? Czemu tylko ten system korzysta z DirectX 11.2?

Opublikowano

Na oglądali się 8 na salce w szkole i zobaczyli że kupa (bo był do puki nie wyszedł 8.1)

co do tematu to postaraj się mieć chociaż 50gb wolnego miejsca na dysku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...