Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin w 2D - projekt gry

michalosik541

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za sam taki temat gameforge moglby ci wyjebac sprawe w sadzie

Ta.. prawnik się znalazł który wie wszystko najlepiej. Jakoś nie widzę żeby komercyjne serwery metin2 były w jakiś sposób karane przez gameforge.

Opublikowano

jak widzę znowu szablonową grafikę to już wiem że to   amatorski bełkot  o grze która  grą  nigdy nie zostanie w pełni słowa znaczeniu 

za sam taki temat gameforge moglby ci wyjebac sprawe w sadzie

nie mam pojęcia  co jarasz, odrazu  całą  rodzinę  zamkną :)  

syg.png

www.epicwargame.com 

Projekt klasycznej  przeglądarka gry strategicznej  opartej o świat Rycerzy, Orków i  Barbarzyńców 

Zapraszamy do śledzenia postępów nad  grą na  naszym Fanpagu

Opublikowano

Ta.. prawnik się znalazł który wie wszystko najlepiej. Jakoś nie widzę żeby komercyjne serwery metin2 były w jakiś sposób karane przez gameforge.

no, Rise of metin musiało zmienić nazwe gry, a tutaj to nawet używa nie swoich grafiki, podeslijcie mi linka gdzie jest napisane ze grafika metin 2 jest na licencji public domain/gpl czy innej w której sie tego dozwala poza tym prywatny serwer to nie to samo o czym my mówimy

dzis w nocy..

Opublikowano

no, Rise of metin musiało zmienić nazwe gry, a tutaj to nawet używa nie swoich grafiki, podeslijcie mi linka gdzie jest napisane ze grafika metin 2 jest na licencji public domain/gpl czy innej w której sie tego dozwala poza tym prywatny serwer to nie to samo o czym my mówimy

No masz racje że to nie to samo, bo nawet nie ma co porównywać tego do prywatnego serwera metin2.

Nie wiem gdzieś ty się uchował, ale piszesz głupoty..

Opublikowano

No masz racje że to nie to samo, bo nawet nie ma co porównywać tego do prywatnego serwera metin2.

Nie wiem gdzieś ty się uchował, ale piszesz głupoty..

zapytam sie tak, mowisz mi ze moge sobie wejsc do dowolnej gry zabrac z niej grafike (nie ma znaczenia czy to potion, hełm czy model postaci) i uzywac we wlasnej bezkarnie?

dzis w nocy..

Opublikowano

zapytam sie tak, mowisz mi ze moge sobie wejsc do dowolnej gry zabrac z niej grafike (nie ma znaczenia czy to potion, hełm czy model postaci) i uzywac we wlasnej bezkarnie?

A czy ty nie zauważyłeś ze od kilku lat ludzie wykorzystują silnik gameforge a oni nie wytoczył im żadnych spraw w sądzie? zastanów się troche.. serwerów po kilka tysięcy graczy nie zgłoszą a mieli by zgłosić takie gówno?

Opublikowano

Privy, oprócz Metina mamy jeszcze w świecie L2, WoW i pewnie wielu, wielu innych.

Jedyna sytuacja, o której słyszałem, związana z interwencją policji (konkretnie FBI) to przypadek serwera L2 Paradise. Używali oni autentycznych, oryginalnych plików serwera L2, które wyciekły z NC Softu.

W większości gier online (jeśli nie wszystkich) jest klauzula w EULA zabraniająca modyfikowania plików/kodu klienta. Z kolei właściciele prywatnych serwerów często łamią ten zakaz poprzez wprowadzanie customów w serwerze wymagających dodatkowej modyfikacji klienta (nowe modele itp). Zresztą już sama modyfikacja zaszytego w exeku adresu IP serwera jest złamaniem w/w zakazu. W środowisku L2 działa jeszcze 'producent' tzw lameguarda, czyli dedykowanego dla privów antybota. Trzepią na prawdę dużą kasę.

I co? I c**j. NC Soft ma to w d***e. A to, co opisałem to pewnie zaledwie fragment większej całości dotyczącej prywatnych serwerów.

Z tego co wiem, to prędzej dostaniemy po d***e za komercyjne użycie postaci z filmów/kreskówek niż za podrabianie gier.

Ja swojego PGRa mogłem przecież nazwać 'Czerwone Imperium', nawiązując do znanej gry farmerskiej i jednocześnie utrzymując pseudo-PRLowski klimat gry....

Tylko, że stać mnie na coś więcej. Ja nie chcę być 'chińską podróbką', w przeciwieństwie do autora tematu.

I taka mała dygresja... Jak myślicie, ilu graczy Metina 'poleci' na taki tytuł i ilu z nich zamknie okno przeglądarki po obejrzeniu jednego screena? :D

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

A czy ty nie zauważyłeś ze od kilku lat ludzie wykorzystują silnik gameforge a oni nie wytoczył im żadnych spraw w sądzie? zastanów się troche.. serwerów po kilka tysięcy graczy nie zgłoszą a mieli by zgłosić takie gówno?

ja nie mówie że zgłoszą tylko że mogą, sprawdź czemu rise of metin musiało zmienić swoją nazwę, a dokładniej sprawdź to tutaj poza tym już mówiłem serwery prywatne=/= skopiowana gra

dzis w nocy..

Opublikowano

buuuuuuuuuuuu

Mały hejt i juz sie poddajesz?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

bez sensu ten projekt jest bo poco grać w 2d jak można grać w 3d bez problemu no chyba ze jeszcze macie komputery potopowe.ymir powinien ci wjazd na hate zrobić za to ze kradniesz grafike i metina ściągasz do poziomu tibi.ja to zgłaszam do ymira powodzenia w dalszej pracy... to już jest przesada ymir pozwolił stawiać privy to jeszcze wam mało. u sanujcie czyjąś prace.. wiecznie wam mało.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano

bez sensu ten projekt jest bo poco grać w 2d jak można grać w 3d bez problemu no chyba ze jeszcze macie komputery potopowe.ymir powinien ci wjazd na hate zrobić za to ze kradniesz grafike i metina ściągasz do poziomu tibi.ja to zgłaszam do ymira powodzenia w dalszej pracy... to już jest przesada ymir pozwolił stawiać privy to jeszcze wam mało. u sanujcie czyjąś prace.. wiecznie wam mało.

7ec8127780_.jpg

Opublikowano

6531614126130121073075.jpg

jebnąć to swojej starej możesz jeśli nie masz co robic.nie obrażaj murzynów bo zgłoszę to na policję i do prezydenta Afrykanów i zobaczymy kozaku.j****y rasista wrzuć swój ryj konusie a nie memami ciśniesz stara babucho nie milucho.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano

Proszę nie obrażać mużynów, rasisci pierdoleni. Słuchajcie Trackerura gosciu dobrze mówi. Innym zdaniem mogę zgłosić to do sądu, paragraf 16 kodeksu karnego $A.s1. Kto wyzywa mużynów ma nakaz eksmisji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...