Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Gta San Andreas Multiplayer

Macius12321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam na imie Maciek i mam 20 lat :)

Zastanawiam się na ten moment nad wyborem serwera MTA czy SA-MP ?

Ktory serwer ma większą frekwencje i zainteresowanie?

W chwili obecnej mam w cześci edytowaną mape w SA-MP jednak nie wiem czy to jest najlepsze wyjście.

Drugą sprawą z jaką zwracam się do was to moje poszukiwanie ekipy do edycji , tworzenia oraz wystartowania serwera SA-MP lub MTA.

Posiadam wiele pomysłów , wiele także potrafie w kwestii edycji mapy czy programowaniu PAWNO.

Od razu mówię ,że nie poszukuje sponsora (ewentualnie udostępnienie tsa :D)

Poszukuje osób równie kreatywnych jak ja ale też umiejących co nieco poslugiwac sie w kwestiach tworzenia serwerów.

Planowany start serwera to styczeń 2015 więc jest mnustwo czasu na zabawe , pomysły i robote a także na decyzje jaki typ serwera będzie najlepszy (RP,DM,TRUCK)

Zdaję sobie również sprawe ,że osób robiących serwer czy też marzycieli jest pełno jednak ja do nich nie należę.

Wszystkich chętnych zapraszam do pisania w tym temacie :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam na imie Maciek i mam 20 lat :)

Zastanawiam się na ten moment nad wyborem serwera MTA czy SA-MP ?

Ktory serwer ma większą frekwencje i zainteresowanie?

W chwili obecnej mam w cześci edytowaną mape w SA-MP jednak nie wiem czy to jest najlepsze wyjście.

Drugą sprawą z jaką zwracam się do was to moje poszukiwanie ekipy do edycji , tworzenia oraz wystartowania serwera SA-MP lub MTA.

Posiadam wiele pomysłów , wiele także potrafie w kwestii edycji mapy czy programowaniu PAWNO.

Od razu mówię ,że nie poszukuje sponsora (ewentualnie udostępnienie tsa :D)

Poszukuje osób równie kreatywnych jak ja ale też umiejących co nieco poslugiwac sie w kwestiach tworzenia serwerów.

Planowany start serwera to styczeń 2015 więc jest mnustwo czasu na zabawe , pomysły i robote a także na decyzje jaki typ serwera będzie najlepszy (RP,DM,TRUCK)

Zdaję sobie również sprawe ,że osób robiących serwer czy też marzycieli jest pełno jednak ja do nich nie należę.

Wszystkich chętnych zapraszam do pisania w tym temacie :)

Pozdrawiam

Wiesz, ze MTA i Lua to inne języki. W MTA zrobisz praktycznie wszystko. W Sampie nie. Więcej ludzi gra na SAMP-ie niż MTA. Ale to też zależy co server ma do zaoferowania. Po za tym. Stawianie servera to nie jest taka łatwa sprawa. Bo zapewniam cie. I w to możesz mi wierzyć bo mam doświadczenie w tych sprawach. Nikt nie będzie grał na serverze zrobionym z tzw " gotowca". Musisz zrobić swój kod od 0. To tak w skrócie. A i jeszcze jedno " mnóstwo*".

Możesz też napisać w tym temacie: www.mpcforum.pl/topic/719865-szukasz-sieci-serwerowadminowpomocnikowosob-do-zarzadzania-zobacz/

Opublikowano

Wiesz, ze MTA i Lua to inne języki. W MTA zrobisz praktycznie wszystko. W Sampie nie. Więcej ludzi gra na SAMP-ie niż MTA. Ale to też zależy co server ma do zaoferowania. Po za tym. Stawianie servera to nie jest taka łatwa sprawa. Bo zapewniam cie. I w to możesz mi wierzyć bo mam doświadczenie w tych sprawach. Nikt nie będzie grał na serverze zrobionym z tzw " gotowca". Musisz zrobić swój kod od 0. To tak w skrócie. A i jeszcze jedno " mnóstwo*".

Możesz też napisać w tym temacie: www.mpcforum.pl/topic/719865-szukasz-sieci-serwerowadminowpomocnikowosob-do-zarzadzania-zobacz/

Nie ma czegoś takiego jak język "MTA" xD

Do MTA piszesz w języku Lua (najprościej) a do SAMPA najprościej w C++. Co do grywalności to w sampa gra więcej osób, lecz na MTA są o wiele lepsze serwery RP/RPG/Truck. Jeżeli będziesz szukał mapera to odezwij się do mnie na GG (w profilu). Aktualnie sam jestem w trakcie pisania skryptów i gm na serwer RPG+MiniTruck i powiem Ci, że w Lua pracuje się świetnie. 

Opublikowano

Informacja dodatkowa : pisze mape od zera i nie korzystam z gotowca ! Jakbym mial edytowac jakas mape to juz bym mial postawiony serwer i graloby na nim max 10 osob :/ mam wyzsze ambicje i chce stworzyc naprawde wysokiej klasy serwer moze nie 1000 slotow ale na start napewno 100slotowy :)

teamspeak 3 ip: YourPlay.pl   jestem na nim do godziny 2 w nocy wiec zapraszam chetnych lub osoby ktore maja cos do powiedzenia :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...