Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Minecraft hero jak dać więcej ramu ?

Najlepszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pobrałem miecraft hero ale strasznie mi się tnie :( czy mogę więcej ramu przypisać ? żeby to się nie cieło mam laptopa acer procesor 2.19 ramu 3gb 

Opublikowano

Gdyby MC zacinał się przez RAM, to większość ludzi nagrywających nie miała by max. 8 GB tylko po 32/64. To proste, twoje inne podzespoły (procesor, karta graficzna) nie dają rady a w dodatku to laptop, zapewne temperatura z wiatraka jest masakrycznie gorąca.

Opublikowano

Gdyby MC zacinał się przez RAM, to większość ludzi nagrywających nie miała by max. 8 GB tylko po 32/64. To proste, twoje inne podzespoły (procesor, karta graficzna) nie dają rady a w dodatku to laptop, zapewne temperatura z wiatraka jest masakrycznie gorąca.

dokladnie 

minecraft do poprawnego dzialania potrzebuje max 1gb 

Opublikowano

Co wy mówicie... Wszystko zależy od ilości ramu. Ja osobiście mam 4 GB ramu procesor I7 nowej generacji + GTM sli 650M 4GB grafika.

Wszystko działa tak : Odpalasz mc, z jakąś ilością modów które pobierają jakąś ilość ramu na minute. Z każdą minutą paczka zjada większość ilość ramu czyli np jak mam 4gb ramu na kompie i ustawiam ram na 1500 w mc to od 1500 w góre bedzie mi zjadało ram, aż osiągnie krytyczną ilość i wtedy zaczynają się 2 sekundowe ścinki. Ty masz 3GB ramu co jest mało jak na mc. Jeżeli masz ustawione np 1gb ramu i masz troche modów na tej paczce to będzie Ci coraz więcej zjadało. Na początku pewnie nie masz lagów, ale potem się zaczynają tak? Nie wiem ile modów tam jest bo nie znam tej paczki ale fajnie by było jak byś dał więcej info.

Kappa.

Opublikowano

To ty nie rozumiesz, masz za słaby sprzęt.

Czysty minecraft = więcej fps

Minecraft z modami = mniej fps

Im więcej modów tym większe obciążenie dla kompa twój po prosu nie wyrabia

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Co wy mówicie... Wszystko zależy od ilości ramu. Ja osobiście mam 4 GB ramu procesor I7 nowej generacji + GTM sli 650M 4GB grafika.

Wszystko działa tak : Odpalasz mc, z jakąś ilością modów które pobierają jakąś ilość ramu na minute. Z każdą minutą paczka zjada większość ilość ramu czyli np jak mam 4gb ramu na kompie i ustawiam ram na 1500 w mc to od 1500 w góre bedzie mi zjadało ram, aż osiągnie krytyczną ilość i wtedy zaczynają się 2 sekundowe ścinki. Ty masz 3GB ramu co jest mało jak na mc. Jeżeli masz ustawione np 1gb ramu i masz troche modów na tej paczce to będzie Ci coraz więcej zjadało. Na początku pewnie nie masz lagów, ale potem się zaczynają tak? Nie wiem ile modów tam jest bo nie znam tej paczki ale fajnie by było jak byś dał więcej info.

A co powiesz na to, jak odpalę minecraft ze 128 MB ramu, to mam 50 FPs, a jak ze 2 GB to 55-60 FPs? Teraz nie ma mnie w domu, ale potem mogę wysłać ss'y :P

@topic: Jaki masz launcher? Bo w launcherze mojangu w zakładce "Profiles" czy jakoś tak możesz tam ustawiać ilość RAMu.

Opublikowano

@Najlepszy. 

Na początku nie masz ścinek jak odpalasz mc prawda? Ale dopiero po jakimś czasie pojawiają się takie mała ścinki 1/2 sekundowe tak? Daj mi linka do launchera zebym mógł go pobrać.

@Edit : To jest hero blowa? 

Kappa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ram za wiele w tej paczcie nie da.

Sam w normalnym mc daje na lapku 1 gb i tyle samo fps prawie co jak 512 mb.

Na obecnym kompie co gram tez 1 gb jak dam to mam wiecej fps bo zalezy to tez bardziej od innych podzespołow.

Napisz do Blowa aby do Avenis'a pisał w paczce umieścił dodanie ilości ram. Czy jak mu tam.  ;3

Lub poczekac na jakas aktualizacje tez mozna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...