Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

poranna kawa.

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko, jednak postanowiłem pić kawę rano czego za bardzo nie popieram, ale oka. Nie lubię samego smaku, więc jakie kombinacje polecacie? Żeby była słodka, taka wiecie nawet podchodziła pod kakao? Nie wiem jak to ująć, dajmy na to pół mleka i w cholerę cukru, a kawy łyżeczka, czy jak? Jakiś karmel? Wanilia?

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ja robię tak 3 łyżeczki kawy oczywiście rozpuszczalnej bo nienawidzę Fusów zalewam do połowy daję 4 łyżeczki cukru i zalewam mlekiem  :D kawunia boska  ;)

Opublikowano

4 łyżeczki cukru i mleko? Pół szklanki mleka, w cholerę cukru i 1 łyżeczka kawy, a do tego karmel/wanilia? Czy wy w ogóle widzicie, co piszecie? Takiego szrota da się wypić?

Uważajcie tylko, żeby za słona wam nie wyszła.. :rolleyes:

Opublikowano

Co 4 łyżeczki cukru. ? To samobójstwo do tego pół szklanki mleka. Zrób sobie lepiej normalną kawę i kakao i pij raz to, a raz to 2. Na pewno ci wyjdzie zdrowiej. :)

Opublikowano

no ja nie pijam kawy to się pytam jakie combo jest najlepsze, że kopie a zarazem nie smakuje paskudnie jak kawa

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ja wsypuje 1,5 łyżeczki kawy, zalewam prawie do końca, resztę mlekiem. Do tego 2 łyżeczki cukru

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Nie smakuje Ci, do tego nie jest zdrowa to po co pijesz? Jeśli potrzebujesz, żeby cos Cie rano postawiło na nogi to zjedz jabłko.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Dwie łyżeczki kawy i około 1,5 łyżeczek cukru. Wtedy nie jest aż taka gorzka i rano wchodzi praktycznie jak kakao.

Opublikowano

no bo kawa podobno najlepiej pobudza, jabłko wat, co ma jabłko do tego?

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ja robię do filiżanki (nie za duża, ale również nie za mała), wsypuję 1,5-2 małych łyżeczek, zalewam gorącą wodą, wsypuję 2-3 łyżeczek cukru i trochę mleczka, aby nabrała jasny kolor. Tylko taka mi smakuje, bo jest nawet słodka :p

Opublikowano

no bo kawa podobno najlepiej pobudza, jabłko wat, co ma jabłko do te go?

Ponieważ jabłko pobudza lepiej niż kawa, jest tez o wiele zdrowsze.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

no ja nie pijam kawy to się pytam jakie combo jest najlepsze, że kopie a zarazem nie smakuje paskudnie jak kawa

nie kopnie cię po 1 łyżecce kawy, jeszcze rozpuszczalnej.. ja robię z 3-4 łyżeczek kawy, 1/2 łyżeczki cukru, ponad jak 3/4 wody i troche mleka.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Nie smakuje Ci, do tego nie jest zdrowa to po co pijesz? Jeśli potrzebujesz, żeby cos Cie rano postawiło na nogi to zjedz jabłko.

Bo koledzy w szkole piją. Proste.

Opublikowano

Przepraszam bardzo ale od kiedy kawa z mlekiem oraz cukrem nazywa się kawą?
Kawe pije się gorącą i bez dodatku syfu typu mleko i cukier, dodając to możesz powiedzieć, że pijesz kakao, pozdro ;v

Opublikowano

Nie pij kawy, zrób sobie kakao + 3 łyżki cukru. Działa podobnie (ale troszeczkę gorzej, chociaż ja różnicy nie widzę) i nie jebie później z gęby

graphic.png

Opublikowano

nie pierdol tylko bo wiesz czym to grozi, ja zapytałem nie jak się robi, tylko o coś innego, ale co ja tam wiem, czytanie ze zrozumieniem się kłania.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ja robię tak rozpuszczalna + mleko < nie nie słodzę > 

lub jak chcę się naprawdę napić kawy to rozpuszczalna i dwie trzy czarnej + mleko też bez słodzenia:D

synga54pn_eqhqqqx.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...