Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ETS2 - Mały problem z grą na kierownicy

dawidek1998rr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dostałem nową kierownice Tracer Zonda i zaraz po tym zacząłem grać w ETS2. Otóż problem polega na tym, że gdy obracam kierownice do pewnego kąta (liczmy 90stopni), kierownica w grze działa normalnie. A jeśli potem jeszcze dalej skrecam (np. +91stopni) to kierownica w grze skręca do końca osi. Grałem kiedyś w ETS'a na innej kierownicy i było git a teraz gra wariuje. Skalibrowałem kierownice i wszystko jest dobrze, wchodzę do gry, skręcam do powiedzmy 90stopni - jest normalnie, potem leciutko skręcę a koła idą do oporu, normalnie jak bym grał na strzałkach (czyli - klikniesz strzałke a koła skręcają na maxa). Chyba nie umiem tego inaczej opisać. Pomoże ktoś, nie wiem co z tym zrobić.

Dpux7R0.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o patch - najnowszy. Zawsze aktualizowany przez grę. Jeszcze nie wiem czy to nie przypadkiem właśnie wina sterownika bo ściągnąłem go z internetu gdyż płytkę ze sterownikiem złamał mi mój 4-letni brat ;cc

@Edit. Już spróbuje zainstalować inny ;D

@Edit 2. Nie działa nawet z najnowszymi sterownikami. Problem cały czas ten sam.

@Edit 3. U kumpla byłem i dał mi sterowniki na płytce bo też miał tą kierownice, problem cały czas ten sam nawet z innymi sterownikami z płytki...

Wcześniej normalnie działało a teraz ni chuchu xD

Dpux7R0.jpg

Opublikowano

Żadne ustawienia (a przynajmniej nie znalazłem) w grze niestety nie zmieniają tego problemu. "Usunąć możliwość grania klawiaturą"? Wtf? Ale na kierownicy nie mam aż tylu przycisków żeby wszystko ogarnąć xD

Dpux7R0.jpg

Opublikowano

Można już skasować temat. Pożyczyłem od kumpla płytkę z tym sterownikiem i cały czas ten problem był, teraz udało mi się go rozwiązać. Wystarczyło podpiąć kierownice, wejść jeszcze raz w instalacje sterownika i przy instalacji pojawia się okno "instalacja, naprawa i kasowanie" i zaznaczyłem naprawa i już jest wszystko w porządku. Kondziuking - za próbę pomocy podaruję Ci pare lajków ;)

Dpux7R0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...