Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. Visual Basic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pare pytań dotyczacych Visual Basic 2010.

Stworzyłem progress tab oraz button. Po wciśnięciu buttona progress bar się ładuje i tyle. Chcę dodać, żeby po załadowaniu pojawiało się okienko z dowolnym tekstem.

Jakiego kodu użyć ?

oraz

Jak mogę zmienić czas, w jakim ładuje się progress bar (chcę żeby ładował się szybciej)

Mój aktualny kod:

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Timer1.Start()

End Sub

Private Sub ProgressBar1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ProgressBar1.Click

End Sub

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        ProgressBar1.Increment(1)
    End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub
End Class

Oficjalna strona fanów serii Szybcy i wściekli - szybcyiwsciekli.eu

Opublikowano

Zamiast:

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
End Sub

To:

if ProgressBar1.Value = 100 Then
        MsgBox("hehehe")
    Else
    End If
End Sub

Ogólnie programuje w C#, ale powinno działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...