Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co z tą załogą ? IS-3....

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój IS-3 "odziedziczył" załogę. Sytuacja wygląda tak:

- Dowódca 97% + 5%    (wentyla) * szósty zmysł 100%   * BIA 53%

- Załogant I 97% + 15% (wentyla) * BIA 100%                 * kamo 53%

- Załogant I 97% + 15% (wentyla) * BIA 100%                 * kamo 53%

- Załogant I 97% + 15% (wentyla) * BIA 100%                 * kamo 53%

Wiem, wiem, to jest głupie ale załoga "ze słoika" i tak było to lepsze niż 75% gołe i wesołe. Jest, to co jest. Pytanie co z tym zrobić, żeby miało to sens ? A może zostawić?  Mam 200Golda i Kredek bez ograniczeń (no prawie ;)  ) Jakieś propozycje ?

test

Opublikowano

Po 1 camo nie ma sensu, znacznie bardziej przyda się naprawa. Po 2 BiA działa tylko gdy mają go wszyscy załoganci. Dobicie tego drugiego perku zajmie ci mnóstwo czasu, więc lepiej zresetuj załogantów i daj im naprawę, a potem BiA.

Opublikowano

Co to są za perki!? Tragedia.

Zrób tak:

Dowódca - Żarówa

Celowniczy - Snajper/Strzał z biodra (zależnie czy wolisz niszczyć moduły czy mieć lepszą celność)

Kierowca - Gładka jazda

Ładowniczy - Desperat

Na 2 perk WSZYSTKIM naprawę, gdy dobijesz do 100% zresetuj perki, na 1 perk daj to co teraz jest, a na 2 BiA na wszystko. Na 3 naprawa.

Opublikowano

1. dowódca żarówa a reszta naprawa. 2. wszyscy BIA 3. dowódca naprawa a reszta co chcesz (np. na ładowniczym bezpieczne magazynowanie a reszta kamo)

Opublikowano

1. dowódca żarówa a reszta naprawa. 2. wszyscy BIA 3. dowódca naprawa a reszta co chcesz (np. na ładowniczym bezpieczne magazynowanie a reszta kamo)

Mówimy o tej samej grze? Ciekaw jestem za ile kupiłeś to konto z 2k wn8, ponieważ wątpię aby jakikolwiek gracz zielony+ miał takie braki w wiedzy na temat gry.

Po 1. Naprawa działa od 1%, więc po co od razu brać na 1 perk, jak można na 2 i czuć efekt mieszanych + naprawy... W Twoim zestawie masz naprawa + żarówa, a w moim mieszane + naprawa...

Po 2. BiA działa od 100%. Autor tematu ma dopiero 1,5 perka. Przez ok. 300 bitew będzie grać z naprawą na 75% i żarówą. Lepiej grać z mieszanymi + naprawą na 50%. Najlepiej zresetować naprawę na 2 perku, za nią dać BiA i znów naprawę na 3 perk.

Po 3, teraz najlepsze: Camo!? Naprawdę? Myślałem że na tym forum jest tylko 1 osoba, która poleci camo na is-3, ale najwyraźniej się myliłem.

http://www.wotinfo.net/en/camo-calculator Masz tutaj stronę do sprawdzania wartości kamuflażu. Camo bazowe is-3 to 6%. Z camo na 100% ma 12%. Wiesz jaka to jest różnica? Żadna. To jest czołg do miasa, a nie do campienia.

Top:

Mój zestaw będzie najlepszy patrząc na ilość aktualnych Twoich perków. 1 Mieszane, 2 Naprawa/bia, 3 naprawa. Tyle.

Opublikowano

Na twoim miejscu jeżeli dajesz sobie rade bez żarówki to na pierwsze dal bym wszystkim bia to maja już 100% a potem reszta naprawe gdy dojdzie do 100 to reset i dowódca żarówka potem albo camo na 3 perk albo według uznania ja osobiście dałbym na 3 jakieś gładki jazdy zwiad itp

Opublikowano
Ciekaw jestem za ile kupiłeś to konto z 2k wn8, ponieważ wątpię aby jakikolwiek gracz zielony+ miał takie braki w wiedzy na temat gry.

1.ahahahahahahahaah. Kupione konto :D to dlaczego WSZYSTKIE moje statystyki idą cały czas do góry? wn8 z ostatnich 1000 bitew 2844 (średnio bo expiłem słabe czołgi) i dlaczego dziwnym trafem mój nick to oOlewyOo (oczywiście mowa tutaj o moim słabszym koncie :D) (polecam sprawdzić historię nicków czy był zmieniany :D). Na każdej 10 dmg ponad 2,5k więc nie mów, że sztucznie nabijam:D Ale dobra nie ważne. Zapraszam nick oOlewyOo możemy spokojnie pograć pluton :)

2.Daje naprawę na 1 perk bo WEDŁUG MNIE to najważniejszy skill NA CZOŁGU CIĘŻKIM (a te strzały z biodra, desperaty itp. według mnie mało dają)

3.Na 2 perk też robię co innego i pózniej resetuje na BIA ale napisałem finalną wersję jak ma to wyglądać.

4.Na żadnym ht nie daje kamo jako 3 perk tylko naprawe na dowódcy a na innych magazynowanie etc. (chociaż według mnie nie dają one za wiele) ale... skoro użytkownik piszący ten post ma na 1 perku dane kamo to myślałem, że bardzo je lubi i napisałem, że może sobie dać na 3 perku kamo (tylko, żeby nie zapomniał naprawy na dowódcy i magazynowania na ładowniczym bo w is-3 bardzo często pada ammo) i nie musisz mi mówić ile ono daje bo wiem (i tak szczerze to desperat etc też nie jest jakiś bardzo użyteczny) 

5.Oczywiście, że twój zestaw będzie najlepszy bo z twoim zestawem można być PRO żółtym graczem i przebijać isem-6 e-75 bez golda... nie piszcie nic inaczej niż Juri bo każdy kto ma inne zdanie jest noobem... słuchajcie tylko jego a będziecie takimi samymi "prosami" (to była ironia w razie jak nie zrozumiałeś... oczywiście nic do ciebie nie mam ale sam 1 zacząłeś pluć jadem. Twój zestaw jest dobry i nic do niego nie mam... chociaż ja wolę naprawę na 1 perku i nie cenię sobie desperatów etc ale każdy może mieć inne zdanie... mój kolega ma 36k bitew i na ŻADNYM czołgu nie ma naprawy... a np. na t34 ma 7 perków... każdy się z niego śmieje ale on uważa, że nie potrzebuje naprawy i to nie znaczy, że jest noobem. bo jest fioletowy.)

Opublikowano

4.Na żadnym ht nie daje kamo jako 3 perk tylko naprawe na dowódcy a na innych magazynowanie etc. (chociaż według mnie nie dają one za wiele) ale... skoro użytkownik piszący ten post ma na 1 perku dane kamo to myślałem, że bardzo je lubi i napisałem, że może sobie dać na 3 perku kamo (tylko, żeby nie zapomniał naprawy na dowódcy i magazynowania na ładowniczym bo w is-3 bardzo często pada ammo) i nie musisz mi mówić ile ono daje bo wiem (i tak szczerze to desperat etc też nie jest jakiś bardzo użyteczny) 

5.Oczywiście, że twój zestaw będzie najlepszy bo z twoim zestawem można być PRO żółtym graczem i przebijać isem-6 e-75 bez golda... nie piszcie nic inaczej niż Juri bo każdy kto ma inne zdanie jest noobem... słuchajcie tylko jego a będziecie takimi samymi "prosami" (to była ironia w razie jak nie zrozumiałeś... oczywiście nic do ciebie nie mam ale sam 1 zacząłeś pluć jadem. Twój zestaw jest dobry i nic do niego nie mam... chociaż ja wolę naprawę na 1 perku i nie cenię sobie desperatów etc ale każdy może mieć inne zdanie... mój kolega ma 36k bitew i na ŻADNYM czołgu nie ma naprawy... a np. na t34 ma 7 perków... każdy się z niego śmieje ale on uważa, że nie potrzebuje naprawy i to nie znaczy, że jest noobem. bo jest fioletowy.)

"Daje camo bo je lubi" - wybrał je, ponieważ jest nowym graczem i nie zna mechaniki gry, ani jak działa system kamuflażu.

Desperat czy bezpieczne magazynowanie, to kwestia gustu. Sam mam na is-3/is-6 4 perki i mam obie te umiejętności. Ammo pada raz na... nigdy, ale być może to dzięki bezpiecznemu magazynowaniu. Jeśli chodzi o perk Desperat, to daje on na prawdę dużo. gdy zostanie to 100hp, co zdarza się raz na 2/3 bitwy, to może on uratować życie. Zwiększa on szybkostrzelność, a co za tym idzie - DPM (mam nadzieję, że wiesz co to).

Co do naprawy - Bardzo często przydaje się na is-6/is-3, ponieważ robi się nimi sidescrap (choć wg niektórych nie powinno się tego robić). Pierwsze procenty idą bardzo szybko, a dobicie do ok. 40-60% to kwestia kilkudziestu bitew (mówię o 3 perku). Z racji, że różnica w praktyce między procentem 1 i 2, jest taka sama jak między 99, a 100 (chodzi o efekt naprawy), dlatego można ją dać na 3 perk. Na 50% daje już wystarczająco dużo, dlatego byłbym za moim zestawem, z kilkoma resetami perków.

Przepraszam Cię za to że "pluję jadę", ale camo na HT? Na prawdę? Akurat perki mogę powiedzieć, że są moją specjalnością, dlatego sądzę, że ciężko zrobić lepszy zestaw, ale oczywiście można wybierać - snajper czy strzał z biodra, desperat czy bezpieczne magazynowanie itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...